Artist Systems - Pro audio equipment and musical instruments  
 
Unesite naziv artikla koji tražite:
TražiTraži
 
   
 
Studio & Recording
Ozvučenje
Gitare i bass gitare
Klavijature
Bubnjevi
Ostali instrumenti
Radio, TV i "broadcast" oprema
DJ
Instalacije
Mikrofoni
Rasvjeta
RASPRODAJA I ARTIST PAKETI
HI-FI i Consumer Electronic
Muzički butik
PROMO - Noviteti
Gudački instrumenti
 
 
 
 
 

Ukupno vesti: 309

 
   
     
  26.09.2020  
     
Schecter Solo II Custom Gloss Natural
 


U pravom smislu riječi Custom, na ovoj gitari su uključena mnoga poboljšanja i modifikacije koje su klasični i tradicionalni pretvorili u napredni instrument. Zapravo, možemo reći da je Solo II Custom gitara klasičnog izgleda, ali sa poboljšanjima u kontrukciji za ugođaj u rukama i tonu. Izrađena od najpopularnije kombinacije drveta za ovaj tip gitare, od mahagonija (tijelo i vrat) sa gornjom pločom od predivnog figuriranog burl javora. Tanki „C“ vrat i prstohvat od ebonovine sa promjenivim radijsuom od 16“ – 12“ zajedno sa X-Jumbo pragovima daju osjećaj moderne gitare perfektno prilagođene zahtjevnijim gitaristima. Mašinice sa zaključavanjem, dodatno usječen cutaway sa zadnje strane, Ernie Ball Nut, Tone Pros kobilica i Pasadena Schecter Custom Shop USA pikapi izuzetno artikulisanog i definisanig tona čine ovaj instrument super vrijednim i u studiju i na bini. Izuzetna izrada.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.09.2020  
     
Numa Compact 2 :: svestrana, funkcionalna, kompaktna i odličnog tona
 Numa Compact 2 je potpuno redizajnirana klavijatura. U veoma kompaktnom kućištu male mase integrisan je zvuk koji je derivat dokazano moćnih profesionalnih klavijatura. Numa Compact 2 je veliki korak naprijed u kvalitetu zvuka i digitalnom procesingu efekata i potpune MIDI kontrole. Zahvaljujući ugrađenim zvučnicima i pojačalu, Numa Compact 2 je postala fleksibilna i pogodna za bilo kakve muzičke akcije vježbu, komponovanje, snimanje ili binu. Ugrađena je Fatarova Tp9 tipka s aftertouch što je prava rijetkost u ovom cjenovnom razredu klavijatura. 128 polifona, sa pojačalom i zvučnicima od 10W, a postoji i mogućnost nadogradnje firmwarea. Ako nam se desi da slučajno zaboravimo adapter, tada možemo napajati ovaj instrument putem USB porta, ali tad nam neće raditi pojačalo i zvučnici, te se može koristiti kao midi kontroler.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.09.2020  
     
Kali Audio IN-8 Independence
 Kali Audio su dodali još jedan novi monitor u svoj studijski asortiman. U pitanju je IN-8 INDEPENDENCE trosistemski aktivni monitor sa takozvanom „hiperrealističnom“ projekcijom koju omogućava kombinacija koaksijalnog srednjetonca i visokotonca koji su pozicionirani sa istim akustičnim centrom. Takva arhitektura omogućava „point source“ izvor zvuka iz sistema monitoringa što će naglasiti prostorne informacije u miksu iz pozicije preslušavanja. Monitor je opremljen sa class D pojačalom ukupne snage 140 W raspoređene po zvučnicima sa 60W u 8“ bass, 40 W u 4“ srednjem i 40 W u 1“ visokotoncu i zajedno dostižu 114 dB maksimalnog zvučnog pritiska. Frekvencijski odziv je 37 Hz – 25 kHz (- 10 dB), dok su skretnice podešene na sljedeći način: bass-srednji skretnica na 330 Hz, srednji-visoki skretnica na 3000 Hz. Preporučena idealna udaljenost slušanja je 2.8 m.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.09.2020  
     
Uz EV EVOLVE 30M uzmite POKLON EV mikrofon
 Od 01. septembra 2020. do 31. oktobra 2020. godine svi kupci Electro-Voice EVOLVE 30M razglasnog kolumna sistema dobijaju na poklon EV mikrofon. Ako kupite jednu kolumnu EVOLVE 30M dobijate EV ND76S dinamički vokalni mikrofon sa kardioidnim šablonom kupljenja zvuka i NEODIMIJUMSKOM kapsulom. EVOLVE 30M je i perfektno dizajniran – izgleda atraktivno, moćno i sofisticirano. Tajna sistema je u 8-kanalnom mikseru sa pretpojačalima i efektima studijskog kvaliteta, naprednom QuickSmart DSP procesoru koji optimizuje svaki aspekt vašeg tona i njegovoj daljinskoj kontroli pomoću QuickSmart Mobile aplikacije. Sistem je u provjerenom EV „kolumna“ formatu i sastoji se od miksera sa DSP procesorom, pojačala snage 1000W, 10" Bass woofera i kolumna satelita sa 6 x 2.8" zvučnika.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  31.08.2020  
     
SONNET 120 :: premium ton akustične gitare i vokala
 


„Tokom karijere sam svirao razna pojačala i već mi je pomalo muka od "akustičnih pojačala" koja u korjenu mjenjaju i ograničavaju moj zvuk. Tako da mi je Blackstar dozvolio da zajedno smislimo novo pojačalo za sve nas. I sve što će te čuti iz Sonneta je VAŠ zvuk“. Riječi su legendarnog akustičara Jon Gomm-a, koji zajedno sa ekipom iz Blackstara stoji iza ove serije pojačala. Sonnet pojačala su upravo to- prirodni odziv vašeg akustičnog instrumenta, sa svim nijansama njegovog tona i vaših performansi. Čujte prirodni ton vašeg akustičnog instrumenta kroz jedinstvene Natural 60 ili Natural 120 zvučnike. Čujte jasnoću i autentičnost svog tona na način kako je priroda namijenila. Od ulaza na pojačalu imate ulaze za instrument, vokalni mikrofon, MP3 / Line In i Bluetooth povezivanje za bežičnu reprodukciju zvuka. Sva 4 ulaza se mogu koristiti odjednom.Odvojene kontrole ekvalajzera za dva kanala, sa perfektnim odzivom u svim frekvencijama. Spojite mikrofon sa svojim Sonnet-om i koristite njegove mogućnosti za kontrolu i poboljšanje vašeg vokala. Sonnet se jednostavno spaja sa vašim Bluetooth uređajem, za reprodukciju ili sviranje uz neke prateće matrice. Isti je sluča j i sa MP3 / Line in ,osim što ovaj ulaz možete iskoristiti kao linijski ulaz. Zapanjujući vrhunski revebi studijskog kvaliteta su tu da obogate vaš zvuk, sa zasebnom kontrolom po kanalu. Snimite svoj performans jednostavno preko USB audio konekcije. Naravno, D.I. XLR izlaz je neizostavan za akustične instrumente, bilo da vam treba za snimanje ili za nastupe. Sonnet je vrlo kompaktne izrade, jednostavan za transport i dovoljno jak za bilo koju binu, bez obzira na model koji izaberete.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.08.2020  
     
BABYFACE PRO FS :: 24-kanalni 192 kHz profi interfejs
 

BABYFACE PRO FS
24-kanalni 192 kHz profesionalni USB 2.0 audio interfejs

4 x analoga ulaza (Mic, Line, Inst.) • 4 x analogna izlaza (2 x XLR, 2 x Phones) • 1 x ADAT I/O ili 1 x SPDIF I/O optical • 1 x MIDI I/ORME još jednom demonstrira apsolutnu posvećenost za unapređenjem svojih proizvoda, a upravo zbog toga i imaju konstantnu globanu reputaciju lidera za visokokvalitetana digitalna audio rješenja. Novi unapređeni BabyFace PRO FS još jednom podiže nivo kvaliteta rada u kućnim uslovima. U već dobro poznatom desktop kućištu koji skoro da se uopšte nije ni promijenilo, sada imamo novi Babyface sa nešto unapređenim karakteristikama.
Dodan je +19 / +4 dBu prekidač za atenuaciju izlaznog signala kako bi ga prilagodili osjetljivijim aktivnim monitorima i tako izbjegli izobličenje i preoterećenje, a i faderi u TotalMix će na taj način moći ostati izbalansirani bliže nultoj poziciji.


SteadyClock FS strujno kolo je posuđeno iz ADI-2 Pro FS, pa je ovaj put frekvencija internog sata još stabilnija što rezultuje još čistijiim, dimezionalnijim zvukom. Snaga na 3.5 mm TRS izlazima za slušalice podignuta je sa 70 mW na 90 mW. THD na oba izlaza za sluške poboljšana je do 10 dB jer Babyface Pro FS sada ima pojačala uzeta iz ADI-2 Pro. Izlazna impedansa na 3.5 mm TRS spuštena je sa 2 oma na 0.1 om.

Signal to Noise odnos na mikrofonskim ulazima poboljšan je sa 112.2 dB na 113.7 dB, a na TRS linijskim sa 114 dB na 116.3 dB (120 dBA). THDna linijskim ulazima poboljšana je za 8 dB.
Latencija konvertora je još manja i na AD i na DA strani, što znači da teško da je teško moguće i da uopšte i bude brži.
Sva poboljšanja su postignuta a da nije povećanja potrošnja struje Babyface PRO FS.

Na kraju, bez obzira što nije vezano za same audio karakteristike Babyface Pro FS, imamo poboljšanje za sigurnost tokom transporta i skladištenja interfejsa jer ovaj put dolazi u čvrstom livenom PVC koferčiću. Ubacite Babyface PRO FS u torbu, ruksak i ne razmišljate više.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.07.2020  
     
Izuzetno igodna za svirku :: Sun Valley Super Shredder FR
 

Schecter Sun Valley Super Shredder je predstavnik tipične shredderske gitare iz 80ih kada je tehnika sviranja instrumenta počela da napreduje i probija sve moguće granice ljudskih mogućnosti. Gitara je lagana, super ugodne tenzije sa pristupačnim vratom na kojem ćete vrlo brzo steći utisak da možete odsvirati sve šta zamislite. Dva aktivna EMG Retro Active humbacker pikapa perfektno preslikavaju ton iz vremena kada je virtuozni solo u pjesmi bio apsolutni imperativ. Floyd Rose Special 'Hot Rod' Locking Tremolo ekskluzivno proizveden za Schecter je perfektno uklopljen u instrument i omogućava sva moguća i nemoguća poniranja i vriske prirodnih harmonika instrumenata koji vam padnu na pamet. Lambo Orange boja (LOR) dodajte snažan živahni karakter koji će upotpuniti sportske predispozicije instrumenta i gitariste, baš kao što ti doživimo kada vidimo Lamborgini sa ovom originalnom bojom. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.07.2020  
     
Zoom G11 :: premium zvuk gitare sa bogatom kontrolom
 


Najnoviji dodatak u gitarskoj liniji proizvoda kompanije Zoom dolazi u vidu velikog, robusnog, touchscreen opremljenog podnog procesora G11. Ono šta se odmah primjećuje po vađenju iz kutije je 5“ displej, klasična tonska kontrola sa pojačala gain-bass-middle-treble-presence-volume, šest obrisa klasičnih stomp box pedala sa dodanim displejima, rotirajućim enkoderima i prekidačima, šest gumiranih prekidača za navigaciju kroz banke i boje, a naznačeni su i tap, tuner i looper funkcije. Sa desne strane je i expression pedala.
Metalno kućište sa carbon finish lakom i ostalni željezni detalji poput kućišta stomp box pedala i ram displeja sa imbus vijcima govore da je G11 dugotrajan i pouzdan.

Po paljenju prva ponuđena opcija kada krenete kroz touchscreen meni je da vam G11 nudi izbor kako ćete mijenjati zvuk. Play by Patch: gdje prolazite redom kroz arhivu boja, Play by Effect board: gdje imate kompletnu vizualizaciju efekata uključenih u boju i njihovo pojedinačno aktiviranje, Play by Bank gdje po 4 boje grupišete u banke i tako navigirate kroz njih. Tu je meni za ritam mašinu, meni za looper, tuner, dodavanje efekata, njihovo podešavanje, IR podešavanje, MIDI podešavanje, USB recording out i svi ostali meniji za podešavanje najsitnijih detalja vezano za zvuk i funkcije G11. pored glavnog touch displeja tu su i Amplifier displej na kojem je jasno vidljivo koje pojačalo je trenutno u upotrebi i pojedinačni displej na svakoj pedali za pregled i podešavanje parametara efekata.

Na prvu okinutu žicu zvuk je širok, pun, moćan. Rezolucija tona je fantastična, okinuti tonovi se fino redaju, kompresija je fino podešena da svirač lako dođe to željenih nota. Fabričke boje su čista demonstracija sile pojačala i efekata, dok je na vama da detaljno proučite listu efekata, pojačala i kabineta i formirate arhivu boja po vašim potrebama. Formiranje novih boja je jednostavno na touch displeju samo klikate i dodajte željeno. Svaki dodani element ima u procentima naznačeno opterećenje procesora, pa kada slažete lanac efekata znate koliko možete ukupno da naredate elemenata.

Zoom G11 je svojim korisnicima ponudio i upotrbu IR impulsa pa sada možete pristupiti podešavanju svog tona na višem nivou. Pored 70 fabričkih impulsa tu su i slobodni slotovi da učitate svoje impulse i to vrlo jednostavno preko USB sticka.

G11 je osmišljen da maksimalno doprinese u studiju, pa su u njega ugradili audio interfejs za snimanje bez potrebe za uobičajenim studijskim kartama. Kada uđete u meni „Set USB Audio“ jasno je da je pristup ovom segmentu ozbiljan. Recording Gain, Recording Gain (dry), Reamp Gain, Monitor Balance su podešavanja kojima ćete doći do najboljeg mogućeg tona na snimku i ugodnosti monitoringa dok snimate. Tu je i napredno MIDI podešavanje što govori da je G11 osmišljen da se može ugraditi u kompleksne gitarske setupe sa drugim uređajima koji trebaju biti sinhronizovani u perfektan audio sistem.

Na listu konekcija pored uobičajenih input, output, Aux konekcija su uvrštene i dvije send/return petlje za dodatne vanjske efekte i remote ulaz za Zoom BTA-1 Bluetooth adapter koji omogućava konekciju sa iOs uređajima kako bi pokrenuli Guitar Lab softver. USB host konekcija za direkno unošenje IR impulsa i ažururanje firmwarea, USB-C konekcija sa računarom za snimanje.

Guitar Lab 6.0 softver omogućava upload i download beskrajnih boja i njihovo podešavanje i uređivanje na računaru ili iOs uređaju. U paketu dobijate i Cubase LE verziju muzičkog softvera kako bi odmah mogli početi snimati svoje guitarske radove.
Line 6 Helix i Headrush su dobili ozbiljnu konkurenciju, pogotovo ako pogledamo cijenu koja krasi Zoom G11.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.07.2020  
     
ioSTATION 24c :: 2 u 1 :: kontroler & audio interfejs
 


The ioStation 24c audio interfejs i produkcijski kontroler predstavlja uređaj koji će svakom solo umjetniku omogućiti da sa lakoćom uđe u pro produkciju. Ergonomski desktop kontroler daje sve kontrole za brz i lak pristup neophodnim alatima iz muzičkog softvera. Super laka navigacija kroz transport kontrole, podešavanje parametara automatizacije i miksanje sa 100 mm na dodir osjetljivim motorizovanim fejderom. USB-C audio intefejs i kontroler u jednom uređaju. 2 x 2 USB iterfejs za snimanje sa 24-bit/192 kHz konverzijom sadrži 2 mikrofonska pretpojačala sa Mic/Line/Instrument XLR+6,3mm kombo konektorima i 2 main out balansirana 6,3 mm džek izlaza. Elegantan ergonomski uređaj koji raspolaže svim esencijalnim alatima za snimanje, miks i produkciju u bilo kojem kućnom muzičkom studiju ili podcast produkciji.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.07.2020  
     
Super Fly Pack :: Artist Promo
 


SUPER FLY PACK - Perfektno pojačalo za razne nastupe kada je mobilnost glavna stavka. SUPER FLY sa svojih 12 W, mikrofonskim ulazom, ulazom i za električnu i za akustičnu gitaru, Bluetooth, mp3/line ulaz, ugrađen stalak za monitor poziciju kako bi se ton bolje prostirao, predstavlja ekstra rješenje za vaš solo ili duo nastup bilo gdje. Probali smo SUPERFLY. Bez obzira na super male dimenzije i malu masu, spreman je za sve vaše muzičke poduhvate napolju, čak i pred nešto više glava u publici. U paketu dobijate Blackstar torbu za nošenje i čuvanje pojačala, adapter za napajanje pojačala i li-ion punjivu bateriju koja će vašu svirku podržavati do 9 sati rada. Na bateriji su postavljeni i USB portovi za napajanje drugih uređaja i super zgodna svjetiljka koja će pomoći da baratate opremom u mraku. Artist Promo cijena 555 KM!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.07.2020  
     
Presonus Sudio One 5
 


Snimanje, produkcija, miksanje, mastering i izvođenje sve iz jedne jedine aplikacije. Dizajniran za jednostavnu upotrebu u samoj bazi Studio One je vaš idealan muzički partner za studio i binu. Sve šta je potrebno za početak kreativnog procesa stvaranja muzike sa kompletnim setovima virtuelnih instrumenata, efekata i nenadmašnih alata za aranžman i kompoziciju i na kraju mastering. Jedan od noviteta u Studo One 5 je Show Page aplikacija za izvođenje uživo. Set virtuelnih instrumenata, plug in efekata, pratećih matrica sve to ukomponovano sa perfektnim odzivom na bini sa mogućnošću i izmjene ukoliko vas pagodi inspiracija u trenutku. Studio One 5 je program koji vas vodi od početka, od ideje do kraja, do finalnog proizvoda spremnog za izdavanje.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.07.2020  
     
ZLX12 BT :: Visoke performanse sa Bluetooth povezivanjem
 


Ovaj zvučnik kombinuje performanse dobro poznate Electro-Voice ZLX serije sa Bluetooth bežičnim povezivanjem. Superiorne komponente, pokrivenost prostora i čistoća tona jedne od najprodavanijih portabl serije PA zvučnika, kombinovana je sa Bluetooth tehnologijom kako bi isporučila najkvalitetniji ton sa najmanjim mogućim šumom. 12" dvosistemska 250W RMS aktivna zvučna kutija, kompaktna i lagana, dizajnirana kako bi bila jedinstvena kada su u pitanju snaga u performanse manjih zvučnih kutija, apsolutno van konkurencije. Live svirka, govor, klubska instalacija, na stalku, kao monitor, na zidnom nosaču, sa subom ili bez, sve su to opcije koje ćete moći podesiti na DSP uz pomoć LCD ekrana i rotirajućeg enkodera. ZLX je odličan izbor za manje prostore i binski monitoring.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.07.2020  
     
CORSAIR - Semi Hollow esencija
 


Za 2020 serija Corsair doživjela niz promjena. Ova sjajna semi hollow gitara je dobila vrhunski srebrni hardver, nove magnete te je i dalje ostala primjer izuzetne izrade instrumenta koji se svira sa lakoćom. Tijelo je full maple (javor) archtop sa vratom od javora i to je perfektna kombinacija za ovaj tip instrumenta. Hardver uključuje trem bridge izrađen po Schecter dizajnu sa roller tune-o-matic. Corsair je opremljen sa parom Diamond '78 humbuckera. Ovi humbuckeri nude punokrvni vintage ton koji zvuči sjajno kroz overdrajva, a zbog same semi hollow konstrukcije gitare daju izuzetno dinamičan i pun zvuk. Naravno, publici sa Corsair možete ponuditi i žešće overdrive note bez problema.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.06.2020  
     
Austrian Audio Hi-X55 - profesionalne studijske slušalice
 


Iz Austrian Audio, direktno iz Beča, dolaze nam profesionalne „Over-Ear“ slušalice dizajnirane po savremenim standardima muzičke produkcije. Sam pristup izradi je veoma ozbiljan, pa je sve vezano za Hi-X55 na visokom nivou. Od 44 mm drajvera koji je izrađen specijalno u Austria Audio za samo dva modela slušalica (Hi-X55 i Hi-X50), do konstrukcije sa metalnim šarkama i metalnim nosačem luka koji definitivno garantuju dugoročnu upotrebu. Slušalice su „closed-back“ zatvorenog tipa, a „Circumaural“ dizajn obezbjeđuje da jastučići u potpunosti prekriju uho. Performanse koje krase Hi-X55 stavljaju ih direktno u profesionalni studio kao alat za miks sa mnogo detalja. Made in Austria.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.06.2020  
     
Novation LAUNCHKEY MK3 - hit kontroleri su sada još bolji!
 


Novation s ponosom predstavlja Launchkey MK3, potpuno obnovljenu seriju keyboard MIDI kontrolera za pravljenje muzike u Ableton Live softveru. Dizajnirane za kreativce od početnika do pro produkcije, Launchkey MK3 pružaju sve što je potrebno za komponovanje, izvođenje i uređivanje muzike na DAW računaru. Launchkey MK3 kontroleri su sada još intuitivniji, imaju poboljšane PADove i tipke i još dublju integraciju sa Ableton Live, bolju nego ikada prije. Potpuno novi model sa 37 tipki predstavlja najsveobuhvatniji kontroler u svojoj klasi na tržištu. Povećan je i softverski paket koji sada dobijate uz Launchkey kontrolere.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.06.2020  
     
Adam Audio T8V - Novi aktivni nearfield monitor
 

Novi monitor iz Adam Audio T Serije - T8V je aktivni studijski dvosistemski nearfield monitor sa 8“ wooferom i U-ART 1,9“ ribon visokotoncem, sa bipojačanjem koje preko 90W class-D pojačala usmjerava 70W u woofer i 20W u visokotonac . T8V je kao novi model T seriji namjenjen korisnicima koji zahtjevaju monitore veće zapremine, veće snage i sa više detalja u bass frekvencijama, ali još uvijek nisu spremni da se finansijski upuštaju u ulaganja kakva 8“ monitori uglavnom donose sa sobom. Sa T8V dobijate više ukupne snage, velikodušne bass frekvencije, prepoznatljive Adam raskošne visoke koje zbog specifičnog dizajna isporučuje U-ART ribbon, generalno upečatljivu tonsku sliku koja će vam posebno biti atraktivna zbog cjenovne klase u kojoj se T8V nalazi. Zvučnik raspolaže sa 118 dB zvučnog pritiska sa frekvencijskim odzivom 33 Hz do 25 kHz. Dizajn usmjeravanja talasa iz kutije posuđen je iz Adam S Serije što joj daje maksimalnu efikasnost u ravnomjernoj disperziji tona u prostoriji. Zadnja ploča objedinjuje balansirane XLR i nebalansirane RCA ulazne konekcije i kontrolu za ulazni senzibilitet i volume, high shelf EQ i low Shelf EQ. Njegovi prethodnici T5V i T7V su pokupili sve moguće simpatije iz pro audio studio svijeta profesionalaca, a sa ovim unapređenjima i redizajnom, a zadržanoj bazi uspješnih modela od ranije, T8V predstavlja veliki dobitak za mnoge snimatelje i producente, kućne ili profesionalne, za komercijalna poslovna marketing i broadcast radna okruženja. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.06.2020  
     
SUMMER OF SOUND 2020 :: PROMOCIJA!
 I ovog ljeta stigla nam je Native Instruments SUMMER OF SOUND promocija. Kupovinom S SERIJE klavijatura ili MASCHINE kontrolera dobijate mogućnost da do 30. juna ostvarite veliku uštedu, ukoliko ste zainteresovani i za kupovinu KOMPLETE 12 ili KOMLPETE 12 ULTIMATE softvera. Naime, Native Instruments su za sve korisnike KOMPLETE SELECT softvera koji dobijate besplatno u paketu sa S49, S61 i MASCHINE, odobrili popust od 50% do 30. juna 2020. Prilikom kupovine softvera na Native Instruments web stranici dobićete neponovljive cijene za KOMPLETE 12 (199,50EUR) ili KOMPLETE 12 ULTIMATE (499,50 EUR).Požurite do kraja juna!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.05.2020  
     
EV EVOLVE 30M - aktivni razglasni sistem sa DSP
 Da li tražite lagan razglasni sistem, brz za postavku i jednostavan za upotrebu? Upravo će vam Evolve 30M to obezbijediti, jednostavno skratiti put do visokokvalitenog tona kada god ga upalite i u svakoj situaciji. Tajna je u 8-kanalnom mikseru sa pretpojačalima i efektima studijskog kvaliteta, naprednom QuickSmart DSP procesoru koji optimizuje svaki aspekt vašeg tona u prostoriji i njegovoj daljinskoj kontroli pomoću QuickSmart Mobile aplikacije. Sistem je u provjerenom EV „kolumna“ formatu i se sastoji od miksera sa DSP procesorom, pojačala snage 1000W, 10" Bass woofera i kolumna satelita sa 6 x 2.8" zvučnika u konfiguraciji koja obezbjeđuje pokrivenost zvukom od 120° po horizontali i 40° po vertikali, a tu je i aluminijumska sub-sat šipka za postavljanje razglasa u par klikova. Pored tehničkih i zvučnih prednosti koje donosi EV tehnologija, Evolve 30M je i perfektno dizajniran – izgleda atraktivno, moćno i sofisticirano.


Na raspolaganju je multiefekat studijskog kvaliteta sa 30 preseta uključujući chorus, delay, flange i reverb preko dva FX kanala. U kombinaciji sa mikserom koji ima 8 kanala (7 x XLR/džek kombo, 1 x RCA stereo) i kontrolom preko QuickSmart Mobile app, ovaj sistem predstavlja zaokruženu cijelinu za svirku bez potrebe za drugim spravama. Dodan je i najkvalitetniji Bluetooth prijemnik visoke tonske rezolucije za besprijekoran ton kada sistem za reprodukciju muzike sa mobilnih uređaja.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.05.2020  
     
Novo! Blackstar JJN-20R MKII Combo
 


Jared je cijelo ljeto 2019. proveo na Blackstar gitarskim klinikama širom planete promovišući svoje Blackstar JJN pojačalo tokom koje se rodila ideja za novu combo verziju JJN-20R MKII.

Pojačalo sadrži isti preamp i power amp kao i prvobitni glava model, s tim da je sada upakovno sa Celestion G12T-75 zvučnikom u kabinet ne velikih dimenzija, taman da je olakšan transport, a da ima zapreminu koja je potrebna da se izbaci ozbiljna decibelaža - BLUESPOWER ton za svaku priliku na bini ili u studiju. BLUESPOWER kanal kako ga Jared naziva je kremast i pun drive ton koji predstavlja definiciju blues-classic rock gitare i raspolaže obilatom tonskom kontrolom, dok je Clean kanal pojednostavljen sa samo Tone i Volume i perfektno prenosi karakter instrumenta i svaku nijansu kojom gitarista raspolaže u prstima. U srcu pojačala su EL84 lampe za pojačalo snage i ECC83 u dvokanalnom preampu koji ima po jedan dodatni „voice“ selektor za Clean i Bluespower. Na Clean kanalu reaguje kao svojevrsni treble boost koji podiže odziv gaina, pa pojačalo lakše prepukne u overdrive, a na Bluespower kanalu reaguje u maniru pravog Gain Boosta koji diže zasićenje do vrhunca.Voice su su promjenjivi footswitch pedalom sa sva prekidača koju dobijate u paketu sa pojačalom. Tu su atenuator snage na 2 W za smanjenje izlazne snage za rad u tišem okruženju, USB audio out za snimanje na računar bez potrebe za dodatnim audio interfejsom, super korisni XLR D.I. Out za direktno slanje balansiranog signala sa emulacijom kabineta na razglas bez potreba za ozvučavanje mikrofonom i reverb efekat studijskog kvaliteta.
JJN-20R MKII je pojačalo za istinskog blues-rock gitaristu sveobuhvatno opremljeno za svaki zadatak na bini ili za snimanje u studiju, kod kuće.


Jared koristi Blackstar zadnjih 9 godina za svoj jedisntveni BLUESPOWER ton i stil sviranja. Njegova energija se prenosi sviranjem prstima, bez trzalice i donijela mu je reputaciju među ozbiljnim gitarskim imenima i njegova popularnost i rejting konstanto rastu. Jared je uspio da integriše blues stil u veliki i široki zvuk rock gitare na momente pitom i uglađen, na momente divlji.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.04.2020  
     
Novo! Schecter NICK JOHNSTON Tradicional HSS
 


Svaki proizvođač ima gitare koje su instant hit od prvog dana. Za Schecter to je Nick Johnston Signature. Ova gitara usavršena je tako da se najbolje karakteristike Stratocaster dizajna prilagode modernom virtuoznom gitaristi kao što je Nick Johnston. Ugodan tanki C vrat od pečenog javora sa 22 X-Jumbo praga na Eboni fretboardu je izrađen da podrži uglađeni legato stil svirke. Ekplozivnan ton ove gitare dolazi iz HSS konfiguracije Nick Johnston single coil magneta i Schecter Diamond '78 humbackera i u ovoj cjenovnoj klasi ne može nikoga ostaviti ravnodušnim, čak i gitariste koji inače ne koriste bolt-on tip gitara i 25,5“ skalu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  22.04.2020  
     
EVO By Audient :: Novi mini USB audio intefejs
 


Snimajte sa svojim mikrofonima i instrumentima direktno na računar pomoću ovog intuitivnog i perfektno dizajniranog USB audio interfejsa. Sardži dva EVO preampa, JFET instrumentalni ulaz, vrhunske 24-bit/96kHz konvertere sa ultramalom latencijom, inovativni Smartgain automatski level ulaznog signala koji pomaže brzo podešavanje snimanja i brine i distorziji i audio klipu... Evo 4 raspolaže svime potrebnim za početak ozbiljnog rada u kućnom studiju. I ne samo to, dizajnom je perfektan kao interfejs koji nosite sa sobom na akcije van kuće. Izgrađen po visokim Audient standardima EVO 4 preampi imaju transparentan čist ton, JFET ulazi imaju specifičan boost frekvencija za bogat ton. EVO 4 ima stereo monitor izlaze, izlaz za slušalice, USB C konektor. Veliki volume točkić za ugodnu kontrolu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.04.2020  
     
Rode NT-USB MINI - mikrofon studijskog kvaliteta u vašem domu
 Gledate u rješenje iz RODE Australije da u svom kućnom studiju dobijete profesionalan ton bez komplikacija spajanja i sa minimalnim ulaganjem. NT-USB MINI je mali i sladak, fleksibilan, profi ton .... kliknite na sliku za više i njemu...

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.03.2020  
     
Blackstar SONNET 60 :: akustično pojačalo
 


Novo dvokanalno pojačalo za akustičnu gitaru dizajnirano je u saranji sa virtuozom akustične gitare, superzahtjevni Jon Gomm. Prvi kanal raspolaže sa džek ulazom, Gain kontrolom i tropojasnim EQ i reverbom, a drugi kanal ima džek i XLR ulaz i Mid Shape prekidač koji nadopunjava dvopojasni Low/High EQ. Za tonske sladokusce koji žele besprijekoran ton dodani su High Pass filter i Brilliance tonske kontrole, a phase shift prekidač pomoći će za suzbijanje feedbacka. Uz dodatak USB izlaza koji će iskoristiti kućni snimetelji i producenti ili Bluetooth povezivanja sa uređajem za muziku, Sonnet predstavlja kompletno profi rješenje za akustičnu svirku sa ili bez pjevanja, i sve dodatke bilo za vježbu ili kućno snimanje. Dolazi u dvije boje krem i crnoj. Ubrzo i 120W verzija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  26.03.2020  
     
PRMOCIJA! EXTENDED: Fill Your 'Tank
 


Sada imate šansu da se priključite IK Multimedia porodici i to pomoću promocije koja vam uz kontrolere iRig Keys I/O 49, iRig Keys I/O 25, iRig Keys 2 Pro i iRig Pads poklanja SampleTank 4 u vrijednosti od 585 KM (€300) BESPLATNO! Uz svaku kupovinu do kraja Aprila 2020. dobijate svoj primjerak SapleTank 4. Ako se bavite finalnom produkcijom muzike za vas je iRig Keys I/O seriju koji sadrže i ugrađeni visokokvalitetni 24-bit 96 kHzaudio interfejs sa mic/line/inst ulaziom, izlazom za slušalice. U kombinaciji sa SampleTank 4 koji sadrži preko 100 GB semplova, 6000 zvukova – imaćete radno okruženje za sve vaše muzičke potrebe. iRig Keys 2 Pro za kompakt i mobilni studio gdje je ušteda prostora važna stavka. Dostupno u Artistu!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.03.2020  
     
Vrijedan poklon Arturia PIGMENTS uz kupljeni KEYLAB Essential 49 i 61!
 

..:: Besplatan ARTURIA PIGMENTS uz KEYLAB ESSENTIAL 49 i 61 ::..
20 godina Arturia iskustva modeliranja zvuka sintisajzera dobijate na poklon (vrijednost 340 KM) uz KEYLAB ESSENTIAL 49 i 61 kontrolere. Ponuda do isteka zaliha u Artist BiH. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.01.2020  
     
Novo! Artesia PERFORMER Stage Piano
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.11.2019  
     
NOVO! Schecter akustične :: Orleans Stage
 


Grand Auditorium najugodniji oblik i veličina akustične gitare koji možete poželjeti na bini. Schecter Orleans Stage Acoustic ukrašene su i firentinskim cutaway izrezom kojeg je mnogo teže izgraditi od uobičejenog venecijanskog izreza. Po istom receptu kao i sa električnim gitarama - dizajn potpuno podređen ugođaju muzičaru, kvalitetni materijali, precizna izrada do najsitnijih detalja, i sa tonom spremnim za svaku binu. Schecter Orleans Stage Acoustic dolazi u dvije boje Vampyre Red Burst Satin i Natural Satin Top. Pored otmjenog i elegantnog satin brušenog finiša tu su i raskošne Abalone sedefaste ivice kombinovane sa crno/bijelim lajsnama. Dio rebrastog javora na Vampyre Red Burst boji je ostavljen nelakiran da vidite prirodnu šaru javora od kojeg je izgrađena. Fishman Isys+ Preamp sa kontolama: Volume, Bass, Treble, Phase Switch, štimer, Fishman Sonicore Piezo pikap ispod sedla kobilice.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  23.10.2019  
     
iLoud MTM :: kompakt studijski monitoring visoke rezolucije
 


IK Multimedia iLoud MTM je profesionalni studijski monitor koji izrađen na dizajnerskoj bazi iLoud Micro verzije monitora. Ipak, karakteristike koje ga krase, a to su 100W RMS snage i frekvencijski opseg od 40Hz do 24kHz govore da se ovdje radi o jednom potpuno drugačijem čudu sa 3,5“ drajverom, u super kompakt dimenzijama, a sa performansama većine konkurenata sa drajverima od 5“, 6“, 7“ pa i nekim 8“ (trudimo se da ne pretjeramo). Nećemo samo ostati na sirovoj snazi i frekvencijama, iLoud MTM ima impresivno linearan frekvencijski odziv i fazno koherentan ton, sve to zahvaljujući naprednom DSP-u IK ARC Sistemu za samokalibraciju. Uz iLoud MTM dobijate i ARC mjerni mikrofon koji će vaše monitore kalibrisati specifično za svaku sobu u kojoj ih koristite. Na samom monitoru nagib je podesiv od 0° - 20° stepeni.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.10.2019  
     
Blackstar AmPLug 2 - gitarska pojačala za slušalice
 

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  23.09.2019  
     
Austrian Audio :: OC818 i OC18 Made in Vienna
 


Iz Austrije, iz Beča nam dolaze ručno rađeni Austrian Audio mikrofoni OC18 i OC818. Urađeni na bazi legendarnog C414, ovi mikrofoni imaju glavni zadatak da oduševe sve one koji su oduvijek cijenili austrijski inženjering i taj specifičan model kondenzatorskog mikrofona velike membrane. Glavna specifičnost mikrofona je CKR12 ručno rađena keramička kapsula, ali tu su i ostala poboljšanja koja su bečki inženjeri dodali na ova dva mikrofona. OC818 je mikrofon sa ugrađenim promjenjivim šablonom kupljenja zvuka i naprednim mikroprocesorom koji kontroliše voltažu i omogućava čak i daljinsku kontrolu preko aplikacija. OC18 je pojednostavljena vezija sa standarnim cardioid šablonom, ali koja perfektno radi kao stereo par sa skupljim OC818, jer su tako kalibrisani i fabrici.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.08.2019  
     
NOVO! Schecter Sun Valley Super Shredder
 
Gitare iz Schecter Sun Valley Super Shredder serije su vjerovatno najugodniji, najmekši i najusviraniji instrumenti koje ste ikada imali priliku probati. Tanki vrat, perfektna akcija, izbalansiran osjećaj, EMG aktivna elektronika, originalni Floyd Rose klasični dizajn tijela. Ove gitare će privući i one gitariste koji su se potpuno posvetili drugom tipu instrumenata, tradicionalnim vintage instrumentima, jer osjećaj dok držite Super Shredder je jednostavno perfektan. Sun Valley Super Shredder su dostupni u više verzija: superstrat dizajn sa EMG Retro Active Hot 70 pikapima, sa EMG i Sustainiac® na „neck“ poziciji koji vam sa svojom „Fundamental-Mix-Harmonic“ kontrolom daje moćan lead instrument, sa H-S-S konfiguracijom EMG pikapa i egzotičnim finišom gornje ploče, SuperTele verzija za najluđe tonove iz tog legendarnog oblika, a dostupan je i superstrat 7-žičani model.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  26.08.2019  
     
NOVO! iCON kontroleri klavijature
 Klavijature Icon kontrolera daju fenomenalan osjećaj u svirci i u kombinaciji sa jednostavnošću podešavanja i upotrebe, jedinstvenim osobinama, čvrstom konstrukcijom i na kraju ne manje važno povoljnom cijenom, predstavljaju ozbiljog konkurenta u ovom segmentu tržišta muzičkih instrumenata. Tri modela u Artistu po super niskim Artist cijenama: najmanji iKeyboard 3Nano sa 25 tipki za osnovni oblik kućnog studija za sviranje jednostavnih linija i akorda , ikeyboard 4X sa 37 tipki i dodanom „ribbon strip“ kontrolom sa kojom možete proizvesti lude modulacije na bass linijama ili sintovima, i ikeyboard 5nano sa 49 tipki za svirače koji usnimavaju kompleksnije akorde i dionice sa obje ruke. Ukažite povjerenje Icon kontrolerima, jer su se njihovi tvorci potrudili da dobijete pouzdan instrument za svoje muzičke ideje.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.08.2019  
     
NOVO! SCHECTER BASSENZACIJA! Novi Schecter komadi u Artistu
 


∷ ARTIST BASSENZACIJA ∷ SCHECTER Bass Mašine!! Stiletto su najbolji bass komadi ispod 1000 KM , RIOT je čista egzotika dizajna i finiša, tu su do perfekcije dizajnirani komadi sa aktivnom EMG elektronikom, sa četiri žice, sa pet, komadi legendarnih bassista koji su stvarali rokenrol kakvog poznajemo poput Michael Anthony, tu je specijalno urađena zvijer za potrebe JD Deservio-a iz Black Label Society za žestoke momke, tu je Elitni komad SLS- Elite sa supernaprednom Fluence Bass Soapbar elektronikom i prestižnom izradom i izborom najboljeg drveta. Dođite da nađete svoju novu Schecter Mašinu. Dobro Došli u Artist – Banjaluka.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.08.2019  
     
NOVO! Povoljne SGR by Schecter gitare
 
SGR by Schecter gitare predstavljaju želju Schecter-a da i najmlađi gitaristi ili početnici bez obzira na starosnu dob u ruke dobiju kvalitetan instrument po uzoru na Schecter modele. Bez obzira na cijenu, SGR by Schecter ne odstupa od visokog standarda izrade gitara. Tu je nekoliko tipova gitara koje pokrivaju sve potrebe gitarista, u kojem god žanru da se nalaze. Bez ili sa Floyd Rose, šestožičane, sedmožičane, bass gitare, pokrili smo sve. I kroz različite oblike tijela gitara gitarista može da izabere onu koja mu najviše odgovara stilski. Sve SGR by Schecter gitare dolaze u torbama.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  14.08.2019  
     
KALI AUDIO :: Monitor za čistu peticu!
 


U našem svijetu audio uređaja i instrumenata povremeno se pojavi proizvod koji unese nova pravila među konkurenciju. Kali Audio LP-6 studijski nearfield monitor je upravo taj proizvod. Od prvog pojavljivanja ekspresno je osvojio ozbiljne nagrade od iskusnih recenzenata iz pro audio svijeta, što je na neki način opravdalo rad ozbiljne inžinjerske ekipe koja stoji iza Kali Audio LP serije. Izuzetno izbalansiran odnos cijene i kvaliteta monitora i preciznog pro zvuka koji daje. Idealno pozicioniranje u sobi je super lako zahvaljujući dijagramima i „dip“ prekidačima na zadnjoj ploči koji podešavaju odziv frekvencija za svaku moguću poziciju u sobi. Čak ni ne morate znati kakve vam EQ postavke trebaju, dijagrami sobe i pozicije monitora su iscrtani, samo prepoznajte vašu situaciju i pratite uputstvo za prekidače. Za veće sobe ili zahtjevnije korisnike tu je i Kali Audio LP-8 verzija sa 8" wooferom i jačim pojačalom.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.08.2019  
     
TWO NOTES :: Artist noviteti
 


Kada pričamo o gitarskom tonu u domenu IR impulse response emulacija gitarskih kabineta, Two Notes se nameću kao vodeća svjetska firma. Stavite Two Notes Torpedo C.A.B. M na kraj svog pedalborda i dobićete premium simulaciju pojačala snage, gitarskih kabineta, raznih mikrofona i na kraju i same sobe u kojoj se virtuelni kabinet nalazi. Tu su i tri modela gitarskih pretpojačala koja predstavljaju multifunkcionalne pedale sa kojima ćete dobiti premium ton gitarskih pojačala i to u tri varijante: Le Crunch za British crunch/drive ton, Le Clean kojem je, pretpostavljate, specijalnost čisti gitarski ton i Le Lead koji će dati zasićene overdrive tonove svestrano od bluesa do metala. Uz ova pretpojačala idealan par je Torpedo C.A.B. M sa kojim ste zaokružili kompletan preamp/poweramp/kabinet/mikrofon sistem.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.07.2019  
     
NOVO!! 3. GENERACIJA FOCUSRITE SCARLETT USB INTERFEJSA
 Nova generacija najprodavanijih USB audio interfejsa. Ponuda se sastoji od sljedećih modela: Solo, 2i2, 4i4, 8i6, 18i8 i 18i20 plus dva paketa Solo Studio i 2i2 Studio. Novitet su unapređena mikrofonska pretpojačala koja sada imaju još više Gaina, a manje šuma, unapređeni linijski ulazi, unapređeni monitoring tj. generalno poboljšane performanse interfejsa. Dodana su AIR strujna kola koja mikrofonska pojačala čine svjetlijim, prostornijim, daju im karakter u miksu. AIR je emulacija tehnologije koja se koristi u izradi Focusrite ISA pretpojačala. Brza registracija i setup interfejsa, USB-C konekcija, ultra niska latencija. Radi Mac®, PC, iPad®, iPhone® ili iPod touch. Dobijate i paket softvera za vaše muzičke ideje. Ableton® Live Lite™, Pro Tools® First, Focusrite Creative Pack – Softube Time, Tone Bundle; Focusrite Red Plug-in Suite; i izbor za jedan od četiri XLN Audio Addictive Keys virtuelnih klavijatura. Dodatno Solo Studio i 2i2 Studio paketi sadrže CM25 MkIII kondenzatorski mikrofon, XLR kabl, HP60 MkIII zatvorene slušalice. Tako da bukvalno imate SVE šta vam treba da snimite i producirate muziku kod kuće. Registracijom Scarlett treće generacije automatski postajete član Plug-in Collective kolektiva gdje možete pronaći besplatne softvere svakih nekoliko mjeseci i velikodušne pospuste, kao i dvogodišnju garanciju u kombinaciji sa poznatom Focusrite podrškom korisnicima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.07.2019  
     
NOVO! ::IK MULTIMEDIA :: Musician first
 


U današnjem svijetu digitalnog procesinga zvuka sigurno da ne manjka opreme koja tvrdi da baš sa njom svoje muzičke ideje možete sprovesti u djelo. Jednostavno i uz kućne uređaje koje već posjedujete, pametne telefone, tablete, računare. Bez obzira na tu široku ponudu proizvoda jedno ime se ipak probija kroz konkuranciju, zato jer broj radnih sati potrošenih na proučavanje, pa modeliranje profesionalne analogne opreme je skoro nedostižan. IK MULTIMEDIA! Interfejsi, kontroleri, mikrofoni, zvučnici, sintovi, elektronski bubnjevi... i sve to na bazi softvera koji omogućava da klasični analogni ton dobijete na računaru. Upravo su po razvoja softvera i aplikacija za iOS, a kasnije i za Android i postali poznati. IK MULTIMEDIA proizvodi, novo u Artistu!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.05.2019  
     
Elite Audio višekanalni prenosivi zvučni sistemi sa baterijom
 


EAE D6-8-najsveobuhvatniji prenosivi zvučni sistem koji se trenutno proizvodi, EAE D6-8 vam nudi nevjerovatne opcije. Prvo što se primjećuje je ugrađen digitalni mikser sa efektima i kolor ekranom. Izuzetno intuitivan korisnički interfejs sa potpunom kontrolom parametara pruža performanse kvalitetnog studija u bilo kom mestu. Snažni 32-bitni DSP vam daje kompresor, gate, EQ, hi pass filter, Notch filter, Phase revers za svaki od 4 ulaza klase A solid-state. D6-8 memoriše i upravlja vašim parametrima , tako da u sekundi imate pristup savršenom miksu. Puštanje snimljenih traka kao za pratnju ili jednostavno puštanje muzike između setova je super brzo i lako zbog Bluetooth streaming-a. Glavni miks (koji se može izabrati kao Direct Out) i Aux Mix izlazi vam omogućavaju da vaš miks (sa EQ postavkom) pošaljete u PA ili druge zvučnike. Ako na to dodamo da sistem radi i na ugrađenu punjivu baterijom, EAE D6-8 je bez premca u poređenju sa drugim pojačalima u svojoj klasi,u praktičnoj izvedbi i svestranosti. Dostupan je i njegov manji brat Elite Audio A1-4. Pogledajte oba u Artistu, sada sa PROMO cijenama.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.05.2019  
     
Electro-Voice CASH BACK akcija od 1. maja do 30 juna
 

Specijalna Electro-Voice CASH BACK akcija povrata novca od 1. maja do 30. juna!

Specijalna Electro-Voice CASH BACK akcija od 1. maja do 30 juna!
Kupci ZLX serije zvučnika dobijaće povrat novca u iznosima do 60 EUR za par ZLX Bluetooth, 50 EUR za par ZLX aktivnih i 30 EUR za par pasivnih ZLX kutija. Registracija za pravo na CASH BACK povrat novca od 1. maja obavljaće se na www.promo-ev.com web stranici. Pravo na povrat novca ostvarićete nakon registracije na Electro-Voice stranici uz priložen dokaz (foto fiskalnog računa) o kupovini para ZLX kutija.
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.04.2019  
     
SOLAR gitare :: uskoro u Artistu
 


Veliko iznenađenje za ljubitelje modernog metal zvuka. Uskoro u Artistu moći ćete kupiti Solar gitare, možda trenutno najpopularniji gitarski brend na Planeti. Ola Englund, švedski gitarski heroj, već deceniju gradi status respektabilnog znalca kada je u pitanju kreiranje i snimanje zvuka metal električne gitare, sa specijalnim naglaskom na death metal zvuk i na lo-drop štimove i sedmožičane gitare. Možete da zamislite kada je Ola napravio cijeli krug kroz sva moguća i nemoguća pojačala, pedale, procesore i gitarski softver, a ko prati njegov rad zna da nema sprave koja nije prošla kroz njegov kućni studio, onda došle su na red i gitare. Proizvesti perfektnu brutalnu metal gitaru za aktivne muzičare i metal entuzijaste. Uskoro u Artistu, Solar guitars od Ole Englunda.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.04.2019  
     
Nova unapređena STUDIOLIVE III S serija digitalnih miksera
 


PreSonus je počeo proizvodnju novih StudioLive III S miksera koji nam daju moć velikih produkcijskih konzola u formatu manjih miksera, sa 76 kanala, 43 sabirnice i 526 simultanih efekata zahvaljujući novom quad-core FLEX DSP procesoru. Individualna FlexMix konfiguracija dozvoljava da stvorite perfektnu kombinaciju aux, martix i subgroup mikseva za vaše potrebe. StudioLive 64S je vodeći mikser nove StudioLive Series III S linije koja se sastoji od 4 nova modela sa različitim brojem ugrađenih mikrofonskih pretpojačala i motorizovanih fadera, StudioLive 32SC, 32SX, 32S i 64S. Svi mikseri daju izuzetno iskustvo za miksanje uživo, turneje, aplikacije sa mnogo potrebnih kanala, studijske uslove, a model birate po vašim potrebama ulaznih kanala sa opcijom proširenja na puni kapacitet miksera sa stage box sistemima NSB 8.8 ili NSB 16.8. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.04.2019  
     
Tanglewood Heritage TW15 H E :: prefinjen ton, elegantan izgled
 

Tanglewood TW15HE elektro akustična gitara je izrađena od pažljivo odabranog drveta, uključujući solid spruce (puna smreka) za prednju ploču, solid (puni) mahagoni tijelo i ebanovina za prstohvat. Ova divna kombinacija drveta daje širok dinamički raspon, izuzetan svirački odziv, odlikuje se bogatim, toplim zvukom, odličnim sustain-om. Gitara je izuzetno ugodna u svirci i ima prekrasan dizajn koji odgovara njenom prefinjenom tonu. TW 15 HE ima dreadnought oblik tijela koji pruža dobro uravnotežen ton kroz sve frekvencije, projekciju velikog volumena, te je idealna za sve stilove sviranja, pogotovo za svirače trzalicom. Pored vrhunskog akustičnog tona TW15 H E ima ugrađenu Fishman Presys Blend elektroniku koja nudi mnoštvo opcija za podešavanje zvuka na razglasu. TW 15 HE dolazi sa premium tvrdim koferom.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.04.2019  
     
NORD GRAND :: novi električni stage piano
 
U sklopu ovogodišnjeg Musikmesse 2019. sajma u Frankfurtu koji je počeo danas, švedski proizvođač Nord otkriva nam Nord Grand. Grand sadrži premium klavijaturu sa napredim trostrukim senzorima koji hvataju pokret čekića dirke sa izuzetnom preciznošću i tako isporučuje uglađen i prirodan osjećaj akustičnog klavira. Ako dodamo poznate i višestruko nagrađivane Nord performanse i malu masu Nord Granda, onda nismo samo dobili izuzetno iskustvo u svirci već i elegantan novi pristup stage piano Nord instrumentima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.03.2019  
     
Do 30. aprila
 

Do 30. aprila 2019. za vlasnike Apollo interfejsa koji kupuju drugi Apollo interfejs dobijaju UAD Custom Plug-in paket besplatno! Možete birati 10 UAD Plug-inova, po vašoj mjeri, u zavisnosti koji Apollo kupujete.
Ukoliko posjedujete Apollo x8p ili Apollo x16 i odlučite se za kupovinu drugog Apollo x8p ili Apollo x16, onda dobijate 10 UAD plug-inova u vrijednosti oko 5700 KM.
Ukoliko posjedujete Apollo x8p, Apollo x16, Apollo x8 ili Apollo x6, a odlućite se za kupovinu Apollo Twin MkII QUAD ili Apollo Twin MkII DUO, onda dobijate 3 UAD Plug-ina u vrijednosti od oko 1800 KM. Nakon registracije drugog uređaja u ovom vremenskom periodu (do 30. aprila) dobićete mogućnost izbora svojih besplatnih UAD pluginova u vidu online preuzimanja direktno od Universal Audio.
Napomena: Prva generacija srebrnih Apollo Twin Thunderbolt i Apollo Twin USB nisu uključeni u ovu kampanju.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  06.03.2019  
     
Nove niže cijene SudioLive Series III digitalnih miksera
 


Nove niže cijene Presonus StudioLive Series III digitalnih konzola u Artistu! Treća generacija StudioLive mikseta je potpuno podesiva, sa motorizovanim faderima osjetljivim na dodir i nagrađivanim XMAX mikrofonskim predpojačalima. Bez obzira na njegove opširne napredne karakteristike StudioLive III se i dalje bazira na Presonus jednostavnosti u radu tj. upravljanju funkijama miksete. StudioLive zvuči bolje nego ikada, sa redizajniranim Fat Channel procesingom i poboljšanim EQ-ovima i kompresorima. Multitrack Capture™ višekanalno snimanje na SD karticu i kompletan softverski paket za post produkcijsku obratu snimka.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.02.2019  
     
Sound on Sound Award 2019. Focusrite Clarett USB
 


Sound on Sound Award 2019 - Najbolji novi računarski audio interfejs!
Da bi zaradili prestižnu Sound on Sound godišnju nagradu morate proći stroge recenzije i proći žestoku konkurenciju koju muzička insdustrija svake godine korisnicima daje na raspolaganje. Ove godine u kategoriji najbolji računarski audio interfejs nagradu odnose Focusrite CLARETT USB interfejsi! Ton pretpojačala, brzina i čistoća konvertora, sve na USB konekciji u ovoj cijeni je teško pobjedivo. Visoke performanse koje uglavnom morate platiti duplo od ove cijene. Uz Clarett dobijate bogati softverski paket koji se sastoji od XLN Audio – Addictive Keys, Focusrite – Red Plug-in Suite, Softube – Time and Tone Bundle, Focusrite – Plug-in Collective, Ableton® – Live Lite, Loopmasters.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.02.2019  
     
Universal Audio Apollo X :: Premium Thunderbolt 3 audio interfejsi
 


Predstavljamo nove premium Apollo X Thunderbolt 3 audio interfejse koji objedinjuju elitne analogno-digitalne konvertere, novi HEXA Core UAD procesing, surround sound monitoring, Unison predpojačala, Dual-Crystal clocking, +24 dBu operaciju i još mnoštvo profesionalnih dodataka za visokokvalitetni audio snimak. Universal Audio Apollo X serija nudi nekoliko interfejsa (x6, x8, x8p, x16) kompaktnog dizajna u jednovisinskom 1U rekovskom kućištu namjenjenih za rad u mobilnim i fiksnim studijima bilo koje veličine. Isporučuje uglađen, kao analogni osjećaj i ton sa niskim šumom i velikim dinamičkim opsegom u kombinaciji sa svestranim input/output opcijama, kroz 4 modela interfejsa prilagođenim različitim potrebama korisnika, a sve to zahvaljujući DSP-u koji je 50% jači nego prethodni Apollo interfejsi i elitnom UAD plug-in paketu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.02.2019  
     
Allen & Heath osvojio pregršt nagrada na ovogodišnjem NAMM sajmu u SAD
 


NAMM sajam u Anaheimu, Kalifornija SAD još jednom je ovog januara okupio vodeće svjetske firme iz muzičke industrije. Allen & Heath je prošao prilično zapaženo i jednostavno ne možemo ignorisati toliki uspjeh, pa moramo podijeliti sa vama samo neka od ovogodišnjih priznanja britanskom gigantu.
• NAMM Show TEC Award - Tehnologija konzole malog formata - SQ
• MMR Magazine - Proizvod godine - SQ
• Sound On Sound - Najbolji novi proizvod za zvuk uživo - SQ
• The Music & Sound Retailer - Najbolja konzola - SQ-7
• Music Inc. Magazine - Odličnost proizvoda - SQ
• ProSoundWeb Readers' Choice - Rekovski mikser - SQ-5
• ProSoundWeb Readers' Choice - Mikser malog formata - SQ-7
• ProSoundWeb Readers' Choice - Mikser velikog formata - dLive S Class
• ProSoundWeb Readers' Choice - Mikser za lični monitorng - ME-1

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.12.2018  
     
NOVO :: TAKAMINE GITARE :: 4 modela za različite ukuse
 


Novitet u Artistu za sve ljubitelje akustičnih gitara – stigao je Takamine. Poznati japanski dizajneri i graditelji instrumenata su tokom godina zaradili visoku poziciju na listi omiljenih instrumenata širom planete. Takamine G serija elektro-akustičnih gitara nudi širok raspon instrumenata prilagođenih za različite ukuse gitarista, a nastala je po visokim Takamine standardima i pod budnim okom kontrolora kvaliteta. Takamine je poznat po instrumentima koji su precizno izrađeni za ugodnu i laku svirku, a predpojačalo koje je ugrađeno će isporučiti najboji ton bio da vježbate ili izvodite na bini, maloj ili velikoj. Provjerite koje smo modele dobili.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.11.2018  
     
BLACKSTAR ARTIST 30 :: gitarski kombo lampaš
 

Artist 30 je pojačalo za gitariste koji svo vrijeme prate cijene i ton preskupih boutique modela lampaša, s tim da ovaj put apsolutno ne moraju da potežu duboko u džep. Artist 30 daje pravi vintage ton, čist i glasan, u konstrukcijski prilično jednostavnom kombo pojačalu sa 2 x 12“ Celestion zvučnicima. Dva kanala sa dodanom patent ISF kontrolom omogućiće da iz Artist 30 dobijete najbolji ton bilo da želite da do izražaja dođe vaša egzotična gitara ili pažljivo birana boutique pedala. Artist 30 daje ton i pouzdanost kojem do sada mogu konkurisati samo boutique modeli koji su dva i više puta skuplji, a njegovih 30W je više nego dovoljno za svirku u svakom klubu, ali i na većim binama.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.09.2018  
     
Super Akcija! TC Electronic gitarske pedale
 


TC Electronic je najnovijom serijom gitarskih pedala otvorio vrata mladim gitaristima. Veliki izbor overdrive, distortion, fuzz, booster pedala za apsolutno bilo koji muzički pravac koji vam padne na pamet. Izaberi pedalu za metal, rock, reggae, punk, noise, stoner, psyhedelic, fusion, art... izmisli pravac. Pedale su građene sa vintage šmekom, u kvalitetnim su robusnim dugotrajnim metalnim kućištima sa velikim kapicama kontrola. Ponuda pedala je upotpunjena i sa delay i reverb pedalama, sve što vam je potrebno da kreirate svoj originalni crunch, lead i solo zvuk gitare. Super sniženje u Artistu, komad 88 KM.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.09.2018  
     
Nove niže cijene u Artistu :: QX serija mikseta
 


Xenyx mikseri su od prvog pojavljivanja na našim prostorima postali možda i najzastupljenije miksete u malim kućnim i mini kafanskim instalacijama, vježbaonama, kod manjih bendova, ali nerijetko su se našle i u jednostavnijim radijskim studijima, pogotovo za online emitovanje i na većim višekanalnim koncertima uživo. Široka ponuda opcija ulaza i efekata upravo je i omogućila tu rasprostranjenu upotrebu. Za one malo izbirljivije tu je i QX serija Xenyx mikseta sa naprednim KLARK TEKNIK efekat procesorima, kompresorima, integracijom sa Behringer Ultralink bežičnim mikrofonima, sve u zavisnosti od potrebe korisnika i veličine miksera. Novi niže Artist cijene QX serije mikseta.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.08.2018  
     
Novo iz Peavey :: PV serija pojačala snage
 


Nova generacija uspješne PV serije Peavey pojačala. Sva pojačala iz PV serije imaju two-way skretnicu i sub-sonic (low-cut) filter za svaki kanal, sa reznom frekvencijom je na 150 Hz, a low cut filter je na 40 Hz. Koristeći provjerenu tehnologiju stečenu višegodišnjim dizajnom pojačala, PV pojačala su napravljena da rade na linijskim naponima čak do 50% od nominalne, koristeći toroidalne energetske transformatore, sa specifikacijama i karakteristikama koje nisu pronađene ni na jednom pojačalu u ovoj cijenovnoj klasi. Ova pojačala su napravljena izuzetno robusno, što je već decenijama karakteristika Peavey kompanije

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.08.2018  
     
Studiologic Numa Compact 2x :: nova moćna kompakt klavijatura
 Ekstremno moćna, beskrajne kombinacije Numa Compact 2x donosi apsolutno maksimalan ton u Compact porodicu klavijatura. Upakovana u isto malo kućište sada raspolaže sa 3 zvučne mašine. Tone weel organ orgulje koje su derivat sa Numa Organ, sinteza zvuka sa Sledge i 1GB memorije za semplove. Novi USB port dozvoljava dvosmjerni protok zvuka pa sada Numa Compact 2x možete koristiti za zvuk sa vašeg računara ili tableta. Numa Compact 2x je veliki korak naprijed u kvalitetu zvuka digitalnim efektima i punom MIDI kontrolom. Dizajniran je da pokrije sve potrebe od kućne klavijsture za vježbu i komponovanje do kralja bine.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.08.2018  
     
Behringer NEKKST :: profesionalni studijski monitoring
 Behringer nastavlja tradiciju da nam isporučuje profesionalnu opremu po znatno nižim cijenama od konkurencije. Ovaj put su otišli i dalje, pa su za dizajn nove NEKKST serije studijskih monitora angažovali poznatog dizajnera koji stoji iza uspjeha KRK Systems monitora, Keith R. Klawitter-a. Behringer NEKKST serija raspolaže sa 5“, 6“, 8“ dvosistemima i 10“ subwoofer-om. Monitori su opremljeni detaljnom kontrolom frekvencija kako bi svoj sistem prilagodili svakoj veličini sobe i kompenzovali akustičnu apsorpciju sobe. Ukoliko želite da uđete u svijet profesionalaca, NEKKST serija je trenutno najbolje ulaganje u vaš studio.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  22.08.2018  
     
TRACE ELLIOT :: Noviteti sa promo cijenama
 


TRACE ELLIOT se vraća na tržište sa potpuno novim proizvodima. Još jednom je dokazano da Trace Elliot zna šta znači visokokvalitetan ton bass gitare, ali ovaj put proširen i sa proizvodom za akustične gitare. TRANSIT™ A je visokokvalitetno predpojačalo/pedala, perfektno rješenje za profesionalce akustičare koji redovno nastupaju, noć iza noći. Transit™ B Bass pre-amp omogućava kontrolu nad Trace Elliot profesionalnim tonskim alatima sve upakovano u izdržljivu dugotrajnu pedalu. ELF je specijalno rješenje basistima koji uopšte nemaju prostora na bini za dodatnu opremu, a ipak ne žele da žrtvuju ton instrumenta. Najmanje pojačalo koje ste ikada imali priliku probati.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.08.2018  
     
PONOVO U PONUDI :: PEAVEY BANDIT 112
 Studiji, potkrovlja i podrumi za vježbanje u BiH su prepuni Bandita svih generacija, modela od 80-ih, preko početka 2000-ih i sve do današnjih modela. Kombo pojačalo, male cijene sa revolucionarnom TransTube tehnologijom oponašanja lampaša, zadovoljiti će vas u klupskim svirkama, a nije rijetkost da vidite Bandita i na većim, pa i otvorenim binama. Manje zahtjevni Jazz i blues profesionalni gitaristi često hvale Bandite poslije svirke. Punk, rock, metal, blues, pop, reggae, iz svih žanrova postoje bendovi u kojima je gitarista bar jednom radio svirku ili koncert na Peavey Banditu i da mu je ostao u lijepom sjećanju.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.08.2018  
     
Audient iD44 :: Profesionalni ton koji zaslužujete
 


Izgrađen na uspješnom modelu iD22, Audient iD44 je AD/DA audio inrefejs i monitoring sistem visokih performansi dizajniran da služi profesionalce koji od svoje kompaktne opreme ipak zahtijevaju mogućnost integracije u veće studijske sisteme. Poznata A-klasa Audient predpojačala, konverteri visokih performansi, monitor kontrola sve kao na premium studijskim konzolama. 20 X 24 USB audio interefejs sa 4 x mikrofonska pretpojačala A klase sa 60dB gaina, 2 x diskretna JFET DI ulaza (instrumentalni), DSP mikser + ADAT povezivosti (2 ulaza i 2 izlaza) za digitalno proširenje, 2 potpuno balansirana ulaza, 2 x nezavisna stereo izlaza za slušalice, 24-bit/96kHz AD/DA konverteri.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.07.2018  
     
VARTA INDUSTRIAL :: visokokvalitetne alkalne baterije
 


Izuzetne performanse baterija za vašu muzičku opremu i instrumente koje su izrađene po najvišim standardima jedne od vodećih svjetskih firmi, Varta. Industrial naziv je zasluženo dobila zbog održavanja stabilne voltaže duže od bilo koje druge baterije na tržištu. Potpuno je hermetički zaštićena od curenja. Visoki internacionalni standardi: DIN EN ISO 9001:2008 i DIN EN ISO 1. Tri tipa baterija AA, AAA i 9V koje se najčešće koriste u raznim daljinskim upravljačima, daljinskim mikrofonima, instrumentima i ostaloj opremi poput ručnih snimača, metronoma, instrument štimerima i itd.metronomima, instrument štimerima i slično.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.07.2018  
     
Arturia MatrixBrute :: Moć analognog signala
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.07.2018  
     
YouTube, Facebook Live, Twitch, Podcasting, Skype! Marantz Professional Turret
 

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.07.2018  
     
NOVO :: BLACKSTAR UNITY PRO serija bass pojačala
 


Blackstar Unity Pro Bass serija je rezultat beskrajnih radnih dana istraživanja tona kroz sve moguće istorijske aspekte bass gitare. Dizajnirana od basista, namjenjena basistima, Unity Pro Bass pojačala daju jednostavan način da dođete do moćnih bass frekvencija, detaljnog i dinamačnog tona, a u velikom rasponu izbora pojačala. Od 30W do 500W, BLACKSTAR UNITY PRO bas serija pojačala daje široki raspon najfinijih bas tonova za bilo koji muzički stil. Provjereno je, zvuče fenomenalno! Modeli dostupni u Artistu U30, U60, U250 i U500 i box za proširenje od U250ACT.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.07.2018  
     
NOVO :: ADAM AUDIO T-SERIJA :: Vrhunski ton u kućnom studiju
 


U ADAM AUDIO su se još jednom bacili na posao da nam ponude monitor koji će obradovati korisnike sa manjim budžetom. T-Serija isporučuje široki frekventni opseg i tako malo izobličenje da je do sada bilo nezamislivo očekivati takve performanse u ovoj cjenovnoj klasi. Dva modela sa 5" i 7" wooferom dijele novodizajnirani U-ART 1.9" ribbon visokotonac koji je baziran na legendarnom S-ARTu, pa je zadržana odlika visoke efikasnosti i male distorzije, a frekvencijski opseg do čak 25 kHz. T-Serija je osvojila prestižnu nagradu MIPA 2018 (Musikmesse International Press Award) u kategoriji "studijska oprema.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.07.2018  
     
Višekanalno snimanje sa Behringer X32 digitalnim mikserom :: X-LIVE karta
 Predobar X32 je upravo postao još bolji! X-LIVE je dizajnirana da vaš X32 pretvori u 32-kanalnu konzolu za snimanje bez potrebe za računarom. Omogućava preko 3 sata snimanja 32 nekompresovane 32-bit PCM format WAV datoteke za profi obradu, virtuelne tonske probe ili puštanje matrica kod nastupa uživo. Ako je potrebno, trake se kasnije mogu dorađivati na vašem muzičkom softveru. U toku snimanja omogućeno je postavljanje markera na trakama kako bi obilježili pozicije različitih pjesama. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  26.06.2018  
     
ARTIST SUPER AKCIJE & RASPRODAJA :: Novi artikli na super sniženjima
 


Super Akcije & Rasprodaja u Artistu nudi super snižene cijene artikala i često su najbrži kupci oni koji će ostvariti dobit, pogotovo kada se radi o cijenama za posljednje komade. Provjerite šta smo sve stavili na ponudu, studio & recording, ozvučenje, gitare, klavijature, bubnjevi, DJ, radio TV & broadcast...

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.06.2018  
     
Fender povoljne gitare za početnike, vježbu ili hobi gitariste
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  14.06.2018  
     
Zoom višekanalni snimači :: Promo cijene
 


Dobili smo mnoštvo Zoom snimača. Višekanalni snimači sa ugrađenim interfejsima i DAW kontrolom, miksera za live zvuk sa ugrađenim snimačima. Ovu kategoriju ste često tražili, da višekanalno snimate profi ton, ali da ne zavisite o računaru i softveru, već da snimate direktno na hardveru. Naravno, sve snimke možete po potrebi miksati i dodatno obrađivati kasnije po potrebi. Tu su i novi audio interfejsi, gitarski procesori, a ubrzo stižu i Promo cijene za nove terenske snimače.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.03.2018  
     
DOBILI SMO NOVE KOMADE PO PROMO CIJENAMA
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.02.2018  
     
Electro-Voice ELX200 serija aktivnih i pasivnih kutija
 


Najnovija serija Electro Voice zvučnika ELX200 nudi profesionalni audio kvalitet, preciznu kontrolu zvuka i robustne EV komponente u ultra-laganom paketu – i kao takva je idealna kombinacija performansi i prenosivosti. Pored aktivnih sada su dostupni i pasivni modeli kutija.

Kao i uvijek, tu je prepoznatljivi savršeno čist EV zvuk, a sve u odgovarajućoj veličini , zavisno od vaših potreba: sa 10-inčnim, 12-inčnim i 15-inčnim dvosistemskim kutijama i 12-inčnim i 18-inčnim subwooferima, tako da ELX 200 pokriva sve, od razglasa za DJ-eve, mobilne zabavljače, pa sve do akustičnih svirača i klasičnih bendova. Sa naprednim QuickSmartDSP-om, dobijate potpunu kontrolu zvuka, sa već urađena 4 preseta (Music, Live, Speech, Club), sub/top sistemom rada sa urađenim uparenim skretnicama, 3-band EQ, 5 user preseta na koje možete memorisati vaše postavke itd... Sve u svemu, još jedan pun pogodak iz Electro Voice-a.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.01.2018  
     
NOVO! KORG PA700 profesionalni aranžer
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.11.2017  
     
NOVO KLOTZ profesionalni instrumentalni kablovi LaGrange & FunkMaster
 


Instrumentalni kablovi su veoma često potpuno zapostavljana stavka u gitarskom lancu gitarista i bassista, čak i onih naprednih. Uglavnom se fokusiraju da kabl ne šuška i ne prekida. Ali to je samo jedna karakteristika koja se podrazumijeva i kod najjeftinijih kablova. Ali ako kablu dodamo karakteristike: Super brzi odziv, ultra-dinamika, minimalna kompresija, detaljan i transparentan ton, felsibilan i zgodan az rukovanje onda ćemo shvatiti da kabl generalno uveliko utiče na ton vašeg instrumenta. Klotz LaGrunge i FunkMaster profi kablovi u Artistu.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.11.2017  
     
Nova Dynacord L serija pojačala je stigla!
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.08.2017  
     
Behringer DeepMind 12 :: Novi analogni sintisajzer
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.07.2017  
     
Electro-Voice ND serija novih vokalnih i instrumentalnih mikrofona
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  14.07.2017  
     
ALTO PROFESSIONAL - PROMO i ARTIST snižene cijene za aktivne i pasivne kutije
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.06.2017  
     
Shure MOTIV MVi audio intefejs za Windows, Mac, iOS i Android
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.05.2017  
     
Akai Professional BT 500 BLACK premium belt drive gramofon
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.03.2017  
     
ASTON MICROPHONES :: PROMO CIJENE :: NOVO U ARTISTU
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.02.2017  
     
NOVO! TC ELECTRONIC STOMP BOX GITARSKE PEDALE - PROMO CIJENE
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.02.2017  
     
NOVO! TURBOSOUND iQ serija zvučnih kutija sa KLARK TEKNIK DSP procesorom
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.01.2017  
     
NOVO :: DENON DJ MCX8000 standalone kontroler/mikser PROMO CIJENA :: POZOVI ODMAH
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.12.2016  
     
TurboSound iNSPIRE IP2000 - JEDNOSTAVNO FENOMENALAN!
 

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.11.2016  
     
RME Trade-In akcija RME UFX za 20% nižu cijenu
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.11.2016  
     
Numark Mixtrack Platinum DJ kontroler
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.10.2016  
     
M-Audio M-Track novi USB audio interfejsi
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.10.2016  
     
NOVO STANDORF SONATA digitalni klavir sa stolicom
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.10.2016  
     
NOVO Numark WS100 digitalni daljinac za budžet klasu
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.09.2016  
     
Novo :: RODELink Filmmaker kit
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.09.2016  
     
NOVO! Adam Audio Triple Bundle paket monitora
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.09.2016  
     
NOVO! PROMO CIJENE! Novi ORANGE CRUSH RT modeli
 

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.09.2016  
     
AUDIENT - kompaktni USB audio interfejsi visokih performansi
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.08.2016  
     
Nova Washburn Heritage serija gitara
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.08.2016  
     
PEAVEY gitarski zvuk bez kompromisa
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.08.2016  
     
Alesis Crimson Mesh set :: Novi elektronac
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  06.07.2016  
     
Druga generacija Focusrite Scarlett interfejsa :: PROMO CIJENE
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.07.2016  
     
Electro-Voice CASHBACK promocija ELX i EKX zvučnih kutija
 

Počela je Electro-Voice EKX i ELX CASHBACK promocija! Kupovinom kutija od 1. JULA do 1. OKTOBRA 2016 dobijate povrat novca u iznosima od 25-75 EURa u zavisnosti koju ste kutiju kupili. Jedan kupac može dobiti CASHBACK povrat za maksimalno 4 kutije. Nakon kupovine posjetite www.promo-ev.com i ukucajte kod: LX6D , ispunite obrazac i dobićete povrat u iznosu od 25 EUR za svaku pasivnu Live X kutiju, 50 EUR za svaku aktivnu Live X i EKX kutiju, 75 EUR za svaku pasivnu EKX kutiju. Povrat dobijate direktno od Electo-Voice poslije registracije i na osnovu podataka koje im dostavite. Ako imate dodatna pitanja molimo vas da nas kontaktirate.

Iznosi CASHBACK povrata novca po modelu kutija:

ELX 112 pasivna 25 EUR
ELX 115 pasivna 25 EUR
ELX 215 pasivna 25 EUR
ELX 118 pasivna 25 EUR
ELX 112P aktivna 50 EUR
ELX 115P aktivna 50 EUR
ELX 118P aktivna 50 EUR
EKX 12 pasivna 75 EUR
EKX 15 pasivna 75 EUR
EKX-15S pasivna 75 EUR
EKX-18S pasivna 75 EUR
EKX-12P aktivna 50 EUR
EKX-15P aktivna 50 EUR
EKX-15SP aktivna 50 EUR
EKX-18SP aktivna 50 EUR
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.07.2016  
     
Stentor violine :: vosiki kvalitet po pristupačnoj cijeni
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.06.2016  
     
Kurzweil M210 Digitalni Piano :: Nova super cijena
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.06.2016  
     
Behringer X32 digitalne konzole ARTIST najniže cijene
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.05.2016  
     
Novi DJ kontroler :: American Audio VMS5 MIDI DJ kontroler
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.05.2016  
     
Seagull MADE IN CANADA novi PREMIUM modeli u ponudi
 

Seagull ARTIST STUDIO CONCERT HALL SUNBURST ELEMENT


Mnogi graditelji gitara smataraju da je kombinaciju punog ružinog drveta na leđima i sa strane sa punom smrekom kao prednja ploča idealnom kombinacijom za akustične gitare, te je već duže vrijeme to i standard po kojem se porede sve druge kombinacije drveta u samoj izradi i zvuku. Ova gitara je dokaz za to- nevjerovatan, bogat zvuk sa dovoljno dinamike i projekcije da je sa istim uživanjem svirate kod kuće, na stage-u ili u studiju. Izrada koja je fantastična do najmanjeg detalja na gitara naprosto oduzimaju dah pri prvom pogledu, sa prekrasnim sunburst finišom. Sam oblik tijela je novitet u Seagull programu, concert hall je oblik koji je standard za fingerstyle svirače, kantautore, kao i za snimanje, zbog vsog uravnoteženog zvuka. Ovaj model dolazi sa L.R. Baggs Element elektronikom i TRIC koferom.

Seagull MARITIME SWS BURNT UMBER GT QIT


Seagull SWS Mahogany Burnt Umber GT, kao i svi SWS modeli, je u potpunosti urađena od punog drveta ( solid wood), sa selektovanom prednjom pločom od pune smreke i leđa i strane od punog mahagonija. Ovaj model ima zapanjujući, bogat i vintage izgled zbog svog Burnt Umber finiša, sa prednjom pločom koja je urađena u visokom sjaju (gloss top, GT) i prekrasnog satenskog finiša za leđa i strane. Seagull Custom polished finish pruža odličnu zaštitu, ali u isto vrijeme je izuzetno lagan i elastičan, što je ključno za dva aspekta gitare- starenje i zvuk, koji vremenom postaje otvoreniji. Ovaj model dolazi sa Godin Quantum IT elektronikom sa ugrađenim tunerom.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.05.2016  
     
Steve Clayton USA :: trzalice za svačiji ukus
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.04.2016  
     
TANGLEWOOD - Visoko kvalitetne akustične gitare
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.04.2016  
     
Super niske cijena za POSLJEDNJE KOMADE
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.03.2016  
     
Turbosound iNSPIRE aktivni sistemi PROMO CIJENE
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.03.2016  
     
Roland EA-7 novi profesionalni aranžer
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.03.2016  
     
Washburn dreadnought ozvučene i neozvučene ljepotice
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.03.2016  
     
Novi PA sistem/pojačalo za klavijaturu iz Behringer ULTRATONE KXD15
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.03.2016  
     
Noviteti iz Line 6 :: Relay G70 daljinac i Firehawk FX gitarski procesor
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.03.2016  
     
Allen & Heath :: Nova serija ZED miksera
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.03.2016  
     
Native Instruments KOMPLETE 10 MARTOVSKA AKCIJA
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.02.2016  
     
KORG PA300 :: novi operativni sistem
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.02.2016  
     
American Audio, aktivna kutija sa miskerom, USB, SD, Bluetooth i punjivom baterijom
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.02.2016  
     
Shure Portabl slušalice :: SRH144 i SRH145+
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.02.2016  
     
TC Electronic PolyTune familija štimera
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.01.2016  
     
NOVI Numark TT250USB profesionalni gramofon
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.12.2015  
     
Tannoy Residental HiFi :: Nove serije zvučnika
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  23.12.2015  
     
Novo! ICON QCon Pro USB-MIDI DAW kontroler
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.12.2015  
     
NOVO! FOCUSRITE CLARETT 2 PRE tunderbolt audio interfejs
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.12.2015  
     
Behringer EUROLIVE B200 serija najprodavanijih kutija
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.12.2015  
     
PARALLAXE nova Washburn serija električnih gitara
 

Washburn se godinama odlično razvija na polju akustičnih gitara, ali glavna noseća linija električnih gitara kao da je bila malo zapostavljena. Parallaxe serija je tu da osvježi stanje i da vrati Washburnu staru slavu kod rock i metal gitarista. Iako je na prvi pogled kompletna Parallaxe serija dizajnom predodređena za rockere i metalce, njihove karakterisike i opcije ugrađenih magneta ih čine svestranim instrumentima za prave majstore svirke. Sa cijenama koje su više nego kompetativne konkurentima poput ESP-LTD ili Schecter , PARALLAXE u velikom stilu dolazi na tržište rock i metal gitarista.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.11.2015  
     
NOVO u Artistu :: Stentor violine
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.11.2015  
     
NOVO! Jay Turser akustične gitare
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.10.2015  
     
Tannoy Basestation :: unapređenje TV zvuka
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.10.2015  
     
Super sniženje :: Tannoy Mercury V1i
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  22.09.2015  
     
NOVO! Shure MOTIV digitalni mikrofoni
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.09.2015  
     
PIRASTRO - žice za violinu i klasičnu gitaru
 


Visoko kvalitetne orkestarske žice PIRASTRO Made in Germany. Tradicija jedne od najstarijih firmi (osnovana 1798.) u svijetu muzike je dostupna i u cjenovno pristupačnijim setovima. CHROMACOR daju čist i briljantan ton, punog volumena, lakog odziva. Žice su posebno dugotrajne. Čelično jezgro je namotano hromiranim čelikom koji je otporan na znoj sa prsta. Žice su također pogodne za električne violine. PIRAZZI koncertne žice za klasičnu gitaru. Ultra odziv, precizna kontrola dinamike. Dugi sustain, briljantan i pun ton. Bas žice su namotane srebro-bakar legurom. Normal i high tenzija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.09.2015  
     
Shure Beta87A SLX bežični sistem za vrhunski ton
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.09.2015  
     
Nove akcije NATIVE INSTRUMENTS STEM READY kontrolera
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.08.2015  
     
Još jedan Novi Kurzweil u ponudi M210 digitalni piano
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.08.2015  
     
Novi Kurzweil MP10 digitalni piano sa FATAR dirkom
 


MP10 je digitalni piano koji nosi titulu "najprodavaniji" na ovim prostorima. Zbog svoje kvalitetne izrade, superiornih zvukova i mnogo dodtnih funkcija poput podjele klavijature i pratećih ritmova osvojio je mnoge kupce koji su se odlučili baš za njega. Sada je Kurzweil napravio još jedan pozitivan potez i napravio "FATAR" verziju koja je ovaj piano oplemenila sa predivnom tastaturom poznatog italijanskog proizvođača-Fatar koji oprema sve najbolje svjetske klavijature.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.08.2015  
     
TRAKTOR kontrol D2 - Novi Deck kontroler iz Native Intruments
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  06.08.2015  
     
Akai Professional ADVANCE49 novi MIDI kontroler klavijatura
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  22.07.2015  
     
GHS Strings Mandolina, Ukulele, Nylon, Akustične - novi modeli
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.07.2015  
     
Akai Professional AMX DJ kontroler za Serato
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.07.2015  
     
M-Audio M-Track II novi kućni i mobilni interfejs
 Novi audio interfejs koji će obradovati kućne hobiste, muzičare koji trebaju osnovni alat za usnimavanje audio traka na računar. 2-kanalni USB 2.0 audio interfejs za vaš kućni studio. Linijski i mikrofonski ulazi omogućavaju da snimite sve vrste audio signala. Poboljšan monitoring bez latencije. Ableton Live Lite softver u paketu koji omogućava komponovanje, snimanje, remix, improvizacije i izmjenu vaših muzičkih projekata. Akustični i elektronski virtuelni instrumenti. Waves Audio Ltd plug in efekti; reverb, EQ, kompresija, plus Eddie Kramer efekt kanal.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.06.2015  
     
Novo: Shure PG ALTA serija mikrofona
 Nova SHURE serija mikrofona PG ALTA. Naprednog dizajna, legendarnog SHURE zvuka sa izborom mikrofona za svaku situaciju. Sa PG ALTA™ sada je profesionalni ton je dostupan sa manjim budžetom. Posebno će biti zadovoljni vlasnici vježbaona, demo i alternativni bendovi, rentalci koji često rentaju opremu poluprofesionalcima. Bilo da vježbate, izvodite ili snimate, PG Alta ima kapacitet da isporuči kvalitetan ton uz poznatu Shure pouzdanost i dugotrajnost. PG Alta raspolaže cijenom pristupačnim mikrofonima svih tipova, za vokal, el. gitare i akustične instrumente, bubnjeve, duvače.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.06.2015  
     
Stigao je— nevjerovatni Mixtrack Pro 3 DJ kontroler
 


U MIXTRACK PRO 3 DJ je zadržano sve šta ste voljeli kod MIXTRACK PRO 2, ali je unaprijeđen i poboljšan kako bi vam olakšao rad. Bezkompromisna profesionalna DJ mašina koja je razvijena na decenijama iskustva u DJ inovacijama. Visoke performance pažljivo upakovane u kontoler koji je pristupačan širem krugu DJ-eva. KLIKNITE SLIKU DA POGLEDATE DETALJE.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.06.2015  
     
Novi studijski mikrofon iz Rode :: NTR AKTIVNI ribon mikrofon
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.06.2015  
     
50% popust za CROSSGRADE na KOMPLETE 10 i KOMPLETE 10 ULTIMATE
 


Akcija do 30. juna 2015. Kupovinom bilo koje KOMPLETE KONTROL S-SERIES klavijature ili MASCHINE kontrolera dobijate specijalni popust 50% za crossgrade KOMPLETE 10 i KOMPLETE 10 ULTIMATE. Specijalni popust traje do do 30. juna 2015! Sav potencijal najmoćnijeg instrument softvera na svijetu pod vašim prstima. Komplete Kontrol S- kontroleri sa Fatar poluotežanim dirkama sa aftertouch i novim Light Guide sistemom i Clear View jedinstvenim displejom. MASCHINE je nenadmašna, bar do sada, groove mašina za produkciju beatova, izuzetno brzo, lako i kvalitetnog tona. Niske cijene Native Instruments kontrolera u Artistu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.05.2015  
     
Allen & Heath Power 1000 :: novi aktivni mikser sa EFX
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.05.2015  
     
Roland Cube :: mala gitarska pojačala :: promo cijena
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.04.2015  
     
Novo u Artistu :: Ovation AB24 crni i natural
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.04.2015  
     
Noviteti iz Alesis :: dva mini USB audio interfejsa
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.04.2015  
     
TC Electronic :: nove gitarske pedale
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.03.2015  
     
Shure KSM9 daljinac sa QLXD sistemom.
 


KSM9 je premium vokalni mikrofon koji glas kupi sa najvećom finoćom, bogat detaljima, nepromjenjene artikulacije, jednom riječju tačne vokalne reprodukcije za žive nastupe. Shure KSM 9 predstavlja apsolutno superioran vokalni mikrofon za profesionalce. KSM9 QLXD je idealan za sve aplikacije koje zahtjevaju visoko-kvalitetan i pouzdan bežični sistem za reprodukciju glasa u na koncertima na otorenom, u dvoranama, klubovima, prezentacijama, vjerskim objektima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.03.2015  
     
Novi Washburn Jumbo modeli :: WJ7 ozvučeni i neozvučeni
 


Washburn Harvest serija se gradi od kvalitetnih smrekinih punih gornjih ploča i karakteriše ih satin finiš. Osobina pune smreke je da godinama kako stari dobija sve bogatiji i karakterniji ton. Harvest serija već godinama predstavlja jedan od boljih izbora kada za nešto manje ulaganje želite maksimalan ton. Ovi novi jumbo modeli imaju strane i leđa od mahagonija i prstohvat od palisandera - rosewood. Izuzetno meka za svirku sa finim jedrim i punim tonom.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.03.2015  
     
TC Electronic DITTO MIC looper za mikrofon
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.03.2015  
     
Cijene za posljednje komade u Artistu
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.03.2015  
     
MIDAS M32 digitalac u Artistu
 

Digitalna miks konzola sa 32 MIDAS predpojačala. 25 MIX Bus sabirnica, mnoštvom efekata i 7" full color displejom. Bogat, živ zvuk iz 32 MIDAS predpojačala. Izuzetno snažna i izdržljiva, a male mase, zahvaljujući karbonskim vlaknima, aluminijumu i čeličnoj konstrukciji. Besprijekorna putanja signala sa 192kHz digitalom konverzijom. Najbolji u klasi motorizovani fejderi visoko rangirani sa preko milion ciklusa.. Slatkiš i bomba MIDAS M32 u Artistu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.03.2015  
     
“MY RODE REEL” - Svjetski najveće snimanje kratkog filma
 

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog takmičenja u snimanju kratkometražnih filmova, najveće svjetsko takmičenje “RODE MY REEL” se vratilo!!! Sve što trebate napraviti je stvoriti originalni kratki filmski uradak u trajanju do 3 minute upotpunjen sa “iza scene” video materijalom koji prezentuje na koji ste način stvorili film i u kojem ste pokazali koje ste RODE proizvode koristili tijekom snimanja. Oba video uratka trebaju sadržavati “MY RODE REEL” oznaku na početku naslova video materijala. Nakon što ste završili sa snimanjem filma i “Iza scene” uratka potrebno je video materijale podići na Youtube kanal. Krajnji rok za upload video materijala je 01. jun 2015. (tačno u ponoć). Ukoliko budete pobjednik možete osvojiti više od 200,000$ u nagradama. Sve potrebne materijale za sudijelovanje, te dodatne informacije i upute za takmičenje možete pronaći na linku “MY RODE REEL” takmičenja. Srećno! 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.02.2015  
     
Alesis Elevate 6 pasivni :: novi monitor za vaš studio
 


Elevate 6 pasivni su profesionalni studijski monitori izgrađeni na bazi testiranog dizajna sa kvalitetnim audio komponentama. Rezultat je odzi i ton koji se apsolutno drži u korak sa današnjicom i visokim zahtjevima tržišta za audio kvalitet već i i u kućnim studijima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.02.2015  
     
Novi Presonus AudioBox iOne i iTwo interfejsi za iPad, Mac i PC
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.01.2015  
     
König & Meyer stalci za tablet u Artistu
 


Od König & Meyer smo navikli samo na super kvalitetne i dugotrajne proizvode. Ova dva stalka su možda i jedini ispravan način da svoje dragocjene tablete bezbjedno postavite na stalak. Bilo da ste na probi, u studiju ili na koncertu, König & Meyer kvelitetom materijala i vrhunskom izradom obezbjeđuje dugotranost i zadovoljstvo u korištenju njihovih proizvoda. König & Meyer u Artistu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.01.2015  
     
Novi NUMARK NV DJ kontroler
 Zadnjih godina smo uglavnom pričali o kontrolerima Native Instruments koji su bili u fokusu cijelog DJ svijeta. Sada možemo reći da Traktor S4 ima dostojnog protivnika. NV ima integrisana 2 displeja, što vam omogućuje fokusiranje na muziku i rad, a ne na računar. Full color, 1:1 vizualizacija u realnom vremenu Serato DJsoftver-a Inteligentne kontrole EQ, filtera i efekata, koje se aktiviraju na dodir a tu su i potpuno novi parametri za kontrolu EQ, filtera i efekata te 16 trigger kontrola sa pozadinskim RGB osvjetljenjem. „Plug & play“ konfiguracija sa Serato DJ software-om ,kontrola za 4 deck-a za Serato DJ i 10 različitih načina kontrolisanja pad trigger-a (kontrola samplova, cue, loop-ova, slicer itd...). Dolazi sa Toolroom Records Remix Packs software-om

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.12.2014  
     
Tanglewood gitare :: United Kingdom
 


Iz Ujedinjenog Kraljevstva stižu nam Tanglewood akustične gitare. Super precizna izrada od biranih komada drveta i visoka kontrola kvalitete je učinila da Tanglewood postane jedna od najprodavanijih marki gitara na Ostrvu i da se probije na globalno tržište kao cijenjena gitara koja pobjeđuje u svojoj cjenovnoj klasi. Možemo primjetiti da Tanglewood možda daje i malo više za potrošene novce. Mnogo ozbiljan pristup konstrukciji i finišu instrumenta sve sa ciljem da vas dobar ton služi mnogo godina. U Artistu možete probati više ozvučenih i neozvučenih modela. Klikni ovdje da pogledaš ponudu Tanglewooda u Artistu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.12.2014  
     
MIDAS Venice u24 nova hibrid konzola
 

Odmah na prvi pogled biće vam jasno da je Venice U jednostavna za upotrebu analogna konzola koja će zadovoljiti u bilo kojoj siutaciji. Ali kada se zagledate malo dublje shvatićete da je ovo “digi-log” hibrid u kojem je spojeno analogno sa digitalnim.VeniceU je nastavila tradiciju MIDAS konzola koje su bile i još uvijek su centru poznatih istorijskih živih nastupa. Neprevaziđeni u klasi EQ filtera, legendarna MIDAS predpojačala, sve ovo opravdava status vodećih u klasi, jedino što je ovaj put cjenovno pristupačnija nego ikada. Specifični za MIDAS veliki gain potovi i dugački EQ dupli potovi na kojima podešavate i frekvenciju i gain frekvencije. Obožavaćete ton MIDAS predpojačala koje je poznato po tome da bez problema toleriše i preopterećen ulaz i pretvara ga u muzikalni audio signal. Oduševićete se detaljnom 4 pojasnom EQ sekcijom. EQ prekidač na svakom kanalu je standardna MIDAS opcija. VeniceU24 je poslastica za sve vas koji niste uspjeli da se prebacite na digitalni procesing jer ne želite da se odreknete analognih sklopova.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.12.2014  
     
Dynacord trosistemi - snižene Artist cijene
 


Dynacord D-Lite trosistemi D12-3 i D15-3 predstavljaju kutije kakve mnogi kupci zamišljaju kao idealne za ozbiljan profi rad. Lagane, a ekstermno robusne i izdržljive za najteže uslove na terenu, a tonski u klasi profesionalnih kutija širokog frekvencijskog opsega koje su namjenjene za instalacije i za mobilnu upotrebu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  09.12.2014  
     
M-Audio Trigger Finger Pro - nova groove mašina
 


M-Audio Trigger Finger Pro – je USB kontroler sa step sekvencerom dizajniran za stvaranje bitova i nastup uživo. Ovaj kontroler koji se napaja preko USBa sadrži 16 RGB dinamičih padova sa 4 odvojene banke što ukupno čini 64 raspoloživa pada tokom nastupa. Također raspolaže sa 12 dodjeljivih kontrola za upotrebu sa virtuelnim instrumentima, plag inovima i vašim DAWovima kao i 64-stepeni sekvencer za gradnju melodija i gruvova. Sekvencer se može koristiti kao standalone za kontrolu eksternog hardvera preko 5-pin MIDI konekcije.
Kontroler ima veliki displej koji omogućava sekvencer, programiranje i izvođenje i Mackie Control i HUI integraciju u vaš DAW. Tanjucnog dizajna, brušenja aluminijum na gornjoj ploči, tro-pozicioni metalni stalak ovaj kontroler je fleksibilan za sve moguće prilike koje će vas dočekati u studiju ili na bini. kompatibilan je sa Mac i PC računarima i dolazi sa M-Audio Arsenal softverom sa preset bibliotekom i automap šablonima. Također je omogućen download dodatnih programa kao AIR Drums, Hybrid 3 od AIR Music Tech, set Toolroom Artist Launch paketa, i Prime-Loops ekpanzija.Glavne karakteristike
• Ugrađeni 64-Step Sequencer
• 16x RGB-osvjetljeni drup padovi
• 12 dodjeljivih kontrola sa Automapingom
• Mackie Control i HUI
• Tanki elegantni dizajn
• Odvojiv metalni stalak
• Veliki displej
• USB-MIDI konekcija i napajanje
• Sadrži M-Audio Arsenal
• Sadrži 8 GB of instrumenata i semplova

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.12.2014  
     
Dynaudio BM MKIII, monitor koji ponovo oduševljava najveće stručnjake
 Nova generacija izuzetno uspješne serije Dynaudio BM monitora. Sa još većim SPL, širim frekvencijskim odzivom i više snage u poređenju sa prethodnim modelima, sa ultra visokim dinamičkim opsegom i ručno rađenim drajverima BM MKIII isporučuju performanse koje su superiorne u poređenju sa mnogim većim i skupljim monitorima. Promo cijene u Artistu"Uncluttered low end, a revealing midrange, spaciousness in the upper registers, and a precise transient response. The stereo imaging is outstanding, with a surprisingly wide sweet spot."
Riječi su hvale Gino Robair iz Electronic Musician’s magazina koji je pregledao, preslušao i naspisao recenziju o novom DM12 mkIII monitoru. I pogodite šta se desilo? BM12 mkIII je postao reper za test i Gino je odlučio da zadrži BM12 kmIII kao njegov reper za buduće testove monitora.

Još jednom, uho najvećih stručnjaka je odabralo Dynaudio monitore. Promo cijene u Artistu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.12.2014  
     
Native Instruments Kontrol S49
 

Sav potencijal najmoćnijeg instrument softvera na svijetu pod vašim prstima. Komplete Kontrol S49 kontroler sa Fatar poluotežanim dirkama sa aftertouch i novim Light Guide sistemom i Clear View jedinstvenim displejom. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.11.2014  
     
PreSonus studijski set z produkciju i distribuciju muzike
 


PreSonus Music Creation Suite set zasnimanje je kompletno rješenje za učionice, školske laboratorije i naravno kućne studije. Ovaj sistem objedinjuje poznati AudioBox USB interfejs sa Studio One® Artist softverom za muzičku produkciju, Notion music programom za komponovanje, PS49 USB MIDI klavijaturom, HD3 monitoring slušalice, M7 kondenzatorski mikrofon velike dijafragme. besplatan Nimbit nalog, USB hub, i sve kablova kako bi sistem funkcionisao.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  14.11.2014  
     
Novitet iz Kurzweila :: Forte stage piano
 


Sa velikim uzbuđenjem Vam predstavljamo novitet iz Kurzweil radionice! Inženjeri iz Kurzweila ovu klavijaturu predstavljaju kao (citiramo) “najnapredniju klavijaturu koja je ikada nosila Kurzweilov logo” Stage piano sa 88 potpuno otežanih "hammer-action" tipki izrađenih u Italiji kod najboljih proizvođača,veliki LCD ekran u boji, biblioteku potpuno novih zvukova velične 16GB : Novi ručno selektovani njemački i vintage japanski koncertni grand klaviri, kao i novi Rhodes, Wurlitzer, Clav, Harpsichord, Orchestral Percussion, Celeste, Glockenspiel, Chimes, Bells i Crotales klaviri zajedno sa širokom selekcijom zvukova od dokazanih PC3 i KORE64 proširenja, sve to je postavljeno sa izuzetnom preciznosti gdje se vodila briga o najmanjim detaljima. Patentirana FlashPlay™ tehnologija oprema Forte klavijaturu sa zadivljujućom količinom procesorske snage; 16GB sample sadržaja sa trenutnim učitavanjem, nema potrebe za čekanjem ni sekunde. Moćni DSP procesori i ultra-brze performanse!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.11.2014  
     
Fujigen J Standard serija sa Seymour Duncan pikapima
 


Od prvog pojavljivanja J-Standard serije, FGN gitare su postale omiljene kod gitarista koji su za nešto niže budžete tražili kvalitetnu gitaru proizvedenu u razvijenim zemljama sa visokim standardima kontrole kvalitete. Nakon brojnih želja od kupaca, FGN je uveo novu liniju J-Standard gitara sa Seymour Duncan pikapima. Mi smo dobili prve tri, FGN Odissey J-Standard serije. Rade fenomenalano! FGN Made in Japan

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.11.2014  
     
Stigao je Orange - promo cijene
 


Stigao je Orange! Direktno iz društva najpopularnijih pojačala na svijetu, poznata britanska marka karakterističnog tona i prije svega prepoznatljivog dizajna - legendarni narandžasti tolex sa pletenom mrežom preko zvučnika. Orijentisani na rock muziku, Orange predstavlja svojevrsni prestiž kada je u piitanju odabir pojačala i krasi bine najvećih svjetskih muzičkih imena. Dual terror glava, Tiny Terror kombo, manja pojačala za vježbu, pro kablovi od pojačala za svirke do dnevnog poravka, Orange će da podrži svakog gitaristu koji ima nešto da kaže. Kliknite na sliku za modele i Artist promo cijene.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.10.2014  
     
Ableton Push :: Novi kontroler iz Ableton-Akai kolaboracije
 


Ableton Push nije samo novi kontroler koji je urađen na Maschine-kao šemi. Push je potuna kontrola harmonija, melodija, bitova, samplova i kompletnih pre-programiranih sekvenci. Sve pod prstima, sve sa kvalitetnim padovima i sve staje u ruksak sa tvojim laptopom. Napakovan sa zvukovima, Push daje stdijski radni prostor prepun raznih instrumenata i efekata koje kontrolišete sa Push kontrolerom. Osmišljen u Abletonu, a izgrađen u Akai, Push vam daje fundamentalne elemente ga stvarate muziku.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.10.2014  
     
Dynacord VA 312-200 :: malen, lagan, efikasan sistem. Artist paket
 


Malen, lagan i ekstremno efikasan-to je najkraći opis za Dynacord komplet sa 2 x TS 200 plus PowerSub 312. Ne sudite po veličini, ovaj sistem će vas ostaviti bez teksta. Sa svojih 1000W i 128 db, ovaj sistem je idealan za solo svirače, manje bendove, pa čak i neke dj varijante, za publiku do 200 ljudi. Zbog svoje kompaktnosti, sama postavka sistema je izuzetno laka i brza, a rezultat je perfektan zvuk koji da gotovo i nema konkurenciju u svojoj klasi. Na sve ovo, sistem je i proširiv sa dodatnim Sub 112 basom, te u takvoj konfiguraciji imate još efiksnije donje frekvencije. Izrada i pouzdanost u Dynacord kvaliteti, made in Germany.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.10.2014  
     
Stigao je novi Allen&Heath Xone:23C mikser za zvučnom kartom
 


XONE:23C mikser sa zvučnom kartom visokih performansi. Xone:23C objedinjuje dve najbitnije stvari iz svijeta digitalnog i konvencionalnog miksanja u jednoj spravi. Ovaj DJ mikser visokih performansi opremljen je sa premium internim 96kHz 24bit audio interfejsom sa 4 stereo kanala i daje plug n’ play konekcije preko X:LINK za Xone:K seriju kontrolera i tako stvara perfektnu centralnu spravu za DJejeve koji rade digitalno miksanje, ali ne žele da se odreknu nezamjenjivog osjećaja kada su im ruke na klasičnom analognom mikseru.

Xone:23C raspolaže sa poboljšanom verzijom legendarnog Xone filtera sa resonance kontrolom, VCA fejdere, 3 pojasni total kill EQ, osvjetljene prekidače, crossfader curve selektor i stilski je sređen kao predvodnik Xone serije, Xone:DB4.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  26.09.2014  
     
Stigao je Peavey ValveKing II 50 :: super svestrano pojačalo
 Peavey Valveking II 50 kombo

Artist Promo cijena 944,-KM

Redovna cijena 1150,-KM

Kada smo dobili prvog Prvog Valvekinga to je bila velika promjena u svijetu lampaških pojačala. Prvi put smo imali pojačalo sa svim karakteristikama cijenjenih „all tube“ boutique modela, ali po cijeni koja je prihvatljiva skoro svakome.
Predstavljamo vam Peavey Valveking II 50, kombo verziju snage 50W sa 1 x12“ zvučnikom. All tube dvokanalno pojačalo koje je napakovano svim mogućim opcijama koje se mogu staviti i koristiti na jednom kombo gitarskom pojačalu. Izrazito svestrano, izuzetno glasno pojačalo koje će zadovoljiti velike bine i čak kućno vježbanje. Pored dobro poznatog bogatog i toplog Peavey-jevog gitarskog tona za koji je ovaj put zaslužan tube preamp sa 3X12AX lampe, na Valveking II su ugrađeni dodaci koji tu nisu bili, ali će vam sigurno često zatrebati.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.09.2014  
     
Novi DJ mikser Allen Heath Xone:23
 

Xone:23 je DJ mikser koji je napakovan opcijama koje se nalaze na mikserima u najopremljenijim svjetskim klubovima. 2+2 kanalni mikser koji je izgrađen na bazi popularnog Xone:22, sa mnoštvom poboljšanja. Sveobuhvatne input/output opcije koje uključuju i nezavisni boot out, record out, EFX loop, balansirani XLR out, XLR mic in sa dvopojasnom eq kontrolom. Profesionalni audio kvalitet visokog 20dB headrooma.• VCF Filter sistem
• 3-pojasni total kill EQ
• Eksterni FX loop
• Nezavisni booth out
• Balansirani XL main out
• Record out
• Promjenjiv crossfader
• Innofader kompatibilnost
• 20dB profi standardni headroom
• Ultra niska distorzija
• 2mm čelična gornja ploča
• 9-segmenata monitoring signala

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.08.2014  
     
Nord OS Update
 


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.08.2014  
     
Novi Shure SM35-XLR headset mikrofon za probirljive izvođače
 

SM35-XLR izvođačima omogućava slobodne ruke, a da ne gube kvalitet zvuka. Utegnut, kardioidni polarni šablon kupljenja zvuka odlično odbacuje zvukove koji su mimo centralne ose mikrofona i zbog toga je manje podložan mikrofoniji i “curenju” zvuka na bini. U klubu, na većim instalacijama ili najvećim open air stadionskim turnejama. SM35-XLR sadrži RPM626 preamp za upotrebu sa uobičajenim XLR sistemima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.08.2014  
     
Super deal u Artistu :: ElectroVoice EXL115P sa poklon stalkom
 

Totalni "best seller" u BiH.

ElectroVoice LiveX ELX115P plus poklon stalak


Dokazana od mnogih naših muzičara, snažna aktivna kutija sa 15 inča u basu i drajverom od 1,5 inča , 500W RMS (1000 W max), frekvencijom od 44 Hz – 20 kHz i 134 dB SPL daće širok i kvalitetan ton vašim izvedbama.
Sada uz svaku Electro-Voice ELX115P kutiju pokolanjamo kvalitetan Athletic Box4 stalak za kutiju vrijednosti 65 KM po komadu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.07.2014  
     
KV2 :: profesionalna rješenja za live zvuk JK2 stereo DI box
 JK2 je profesionalni stereo DI box i line driver za live izvođenje i studijsko snimanje. Izuzetno malog šuma i visoke definicije audio signala.

Specijalno dizajniran dvokanalni (stereo) aktivni DI box za održavanje integriteta signala između ulaza I miksera. Za live nastupe ili fiksne instalacije. Brza I jednostavna montaža.

Sadrži dva 1/4” input džeka sa paralelnim monitor izlazima kao I RCA ulaze. JK2 ima dva potpuno odvojena kanala I može se koristiti sa dva potpuno različita instrumenta ili jednim stereo. JK2 sadrži promjenjivi Pad, Phase Shift i ground lift. Ugrađeni Line Driver osigurava maksimalan integritet I minimalan gubitak signala zbog dugačkih kablova.

Osobine
• Stereo DI
• Phantom power napajanje
• Višestruki učazi: Džek 1/4", RCA
• Podesiva osjetljivost: 0,-12dB,-24dB
• Izlazi male impedanse
• LINE OUT - phase switch selektor
• GND ground switch selektor: Lift/RC/Gnd

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.07.2014  
     
POKLANJAMO TC Electronic Level Pilot kontroler uz svaki par Tannoy Reveal monitora
 


Evo još jedne super vijesti za buduće vlasnike Tannoy Reveal monitora. Uz svaki par Reveal monitora poklanjamo TC Electronic Level Pilot kontroler. Vriednost poklona je 169,- KM A KOLIČINE SU OGRANIČENE!!! Nova Tannoy Reveal serija - promo cijene u Artistu Od kompakt rješenja za mini kućni i mobilni, pa sve do moćnog monitora koji obožava da ga gurate do maksimuma. Premium tonske
karakteristike u svim muzičkim žanrovima. Tannoy ponovo oduševljava recenzente i posebno impresionira u donjim lagama. Kao i ranije, Reveal skoro da i nema konkurente u svojoj
cjenovnoj klasi.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.06.2014  
     
Allen&Heath QU serija digitalnih mikseta. Promo cijene!
 
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.06.2014  
     
Allen&Heath GLD i Electro-Voice na FIFA World Cup 2014
 

Svjetska ikona fudbala, brazilski stadion Marakana koji će biti domaćin mnogim mečevima na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2014. opremljen je Allen&Heath GLD mikserom.
Lociran u Rio de Ženeiru sa kapacitetom od 78000 mjesta, Marakana je bez dvojbe jedan od najpoznatijih svjetskih stadiona. Bio je zatvoren 3 godine zbog renoviranja i pripreme za FIFA World Cup utakmice, računajući i finalnu utakmicu prvenstva. Allen & Heath GLD-80 mikser konzola se nalazi u srcu Electro-Voice audio sistema. Povezana sa Dante mrežnom kartom, GLD-80 konzola kontroliše audio distribuciju preko optičkih fiber kablova.
“ Glavni razlog za odabir GLD-a je zbog fantastične kvalitete zvuka kod Allen & Heath-a, pouzdanosti i lakoće upravljanja” rekao je Augusto Bergamim, audio menadžer i programmer sistema na stadionu.
Na ovom stadionu se igraju četiri grupne utakmice, četiri dodatne utakmice između 16 najboljih reprezentacija, utakmica četvrtfinala i samo finale 13.7.2014.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.06.2014  
     
Ketron MIDJ PRO - MIDI aranžer i media plejer nove generacije
 

KETRON MIDJPRO je novi profesionalni plejer, sa modernim multimedijalnim čitanjem MIDI, WAV, MP3, MP4, JPG, Pics, Karaoke i DVI formata ekranom osjetljivim na dodir, zvučnom karticom sa hi-kvalitetom zvuka i Multi Efects procesorom , Aranžerom, Drum Grooves dionicama, priključkom za mikrofon i gitaru , Vokalistom, Juke boxe-om, mogućnošću HD snimanja, naprednim USB i SD Card portovima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.06.2014  
     
Sonor noviteti u Artistu :: Cajon i Special Edition umanjeni bubnjevi
  
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.05.2014  
     
Novi Electro-Voice ETX aktivni zvučnici u Artistu
 

Nova ETX serija aktivnih zvučnika predstavlja najnaprednije profesionalne zvučnike u svojoj klasi. Drvena kućišta, perfektan inovativan dizajn, inteligentna class D pojačala, FIR drive DSP procesing uz najkvalitetnije zvučničke komponente čine da su performanse ETX serije trenutno vjerovatno bez konkurencije. Perfektni rezultati od živih svirki, DJ nastupa, pa sve dp klubskih instalacija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.05.2014  
     
ElectroVoice PL serija na super niskim Artist cijenama
 

Electrovoice PL (Pro Line) seriju mikrofona odlikuje izuzetna izdržljivost, odlične tonske karakteristike, moderan dizajn, ali na kraju i super pristupačnost - niska cijena za koju se www.Artist.ba uvijek specijalno brine. Bubnjari, tonci, obratite pažnju: Riješite zvuk svog bubnja na najbolji mogući način - ElectroVoice PL serija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.04.2014  
     
Novitet iz TC Helicon :: VoiceLive3, savršen glas svaki put
 

TC Helicon VoiceLive 3Zamislite savršenog tonca koji vašem vokalu daje jednu potpuno novu dimenziju. Zamislite bogate tonove iz najbolje stomp box kolekcije za vašu gitaru. Zamislite da imate najbolji alat za vaše ideje, koji ne sputava vašu kreativnost. Sada prestanite zamišljati jer je stigaoVoiceLive 3 !!!
Po prvi put smo dobili pravi 3-u-1 sistem profesionalnog kvaliteta, za vokal, za gitaru, još plus looper. Vokal je najvažniji dio priče, a VoiceLive 3 je najbolji alat za njega. Sa nevjerovatnim efektima- sadrži
11 nezavisnih efekat blokova, više od 180 različitih stilova, te više od 250 gotovih preseta (i još mnogo više, preko besplatnog download-a) - VoiceLive 3 predstavlja apsolutni vrhunac vokal tehnologije i savršenog partnera za pjevače. I ne samo to, tu je i kompletan procesor za gitare, sa efektima koji su uradjeni isto kao i na TC TonePrint pedalama (delay, reverb, chorus, amp simulacije, distorzije itd...), plus multitrack looper. Sa potpuno novim harmonajzerom, poboljšanim efektima i kontrolom za vokale, gitarskim procesorom koji radi svavršeno bilo da se radi o električnoj ili akustičnoj gitari, VoiveLive3 je apsolutni GIG MASTER !!!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.04.2014  
     
Novi unapređeni podni procesori iz Digitech-a
 

Digitech već decenijama vodi jednu od glavnih uloga kada je u pitanju svijet gitarskih podnih procesora. Skoro ne postoji gitarista da bar jednom u periodu svoje karijere nije svirao Digitech procesor. Predstavljamo vam dva nova unapređena modela, Elements XP kao početna klasa za mladog ili hobi gitaristu i RP360XP multi efekat sa USB audio protokom.
DigiTech Element XP

Element XP je kako mu i samo ime kaže elementarni alat za kreiranje gitarskog tona. Digetecj Element XP je moćan gitarski procesor u obliku podne pedali sa preko 58 efekata (12 pojačala, 9 kabineta, 37 pedala) 200 preseta, 20 tine i 20 FX bank kombinacija, štimerom, 45 sempla bubnja, i kvalitetnom metalnom kućištu sa kvalitetnim metalni prekidačima.

DigiTech RP360XP

Podni gitarski multiefekat proceseor sa USB protokom. Uključuje 160 različitih efekata (54 pojačala, 26 kabineta, 82 pedale) inspirisanih najpopularnijim svjetskim pedalama i pojačalima. LCD displej omogućala lak pregled i podešavanje željenog efekta. RP360XP sadrži i expression pedalu, 40 sek. looper, skoro 200 preset-a, USB port, konfiguraciju režima rada prekidača, ugrađeni štimer, izlaz za sluške, Sound Check™ i 60 drum semplova.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.03.2014  
     
Nove niže cijene Behringer U-Control kontroler-klavijatura
 


Behringerove U-Control UMX kontroler klavijature su pravi mali studiji odmajh pri otpakivanju iz kutije. USB-MIDI kontroler klavijatura sa USB audio interfejsom, 100 Softverskih instrumenata, 50 vst efekata, EnergyXT2.5 behringer-ov muzički produkcijski software i NI KorePlayer Software Sound Modul. Sve u svemu mnogo dobijate i to po novim nižim Artist cijenama.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.03.2014  
     
Dva nova mikrofona iz Shure Broadcast & Media linije :: VP83 i VP83F
 

Shure VP83F i VP83 LensHopper su ultra kompaktni, ali robusni mikrofoni sa audiom visoke-definicije za DSLR kamere i HD kamkordere. Puni odziv niskih frekvencija garantuje bogat profi tonski zapis svaki put. Lako dostupne kontrole za podešavanje mikrofona u različitim okruženjima rada, a na VP83F modelu je i integrisani flash audio snimač (MicroSDHC) koji omogućava WAV na 24-bit / 48 kHz sampling rate.


Shure VP83

Promo cijena 379,00 KM

Redovna cijena: 433,00 KM
--------------------------------------------------------


Shure VP83F

Promo cijena 676,00 KM

Redovna cijena: 766,00 KM 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  26.03.2014  
     
Nove Stu Hamm Washburn bass gitare u Artistu
 


Stu Hamm je ime koje se često nalazi uz najveća gitarska imena današnjice. Pored bogate solo karijere njegov rad se može čuti na albumima i koncertima Steve Vaia, Joe Satriania, Frank Gambalea.
Što se tiče opreme Stu raspolaže sa modelima Washburn signature Stu Hamm električnih bass gitara i modelima Washburn akustičnih bass gitara. Stu također koristi Hartke bass pojačala i Hartke bass kabinete.
Bass gitara koja je dizajnirana u saradnji sa Stu Hamm-om i izgrađen je po Hamm-ovoj specifikaciji u verziji koja je dostupna i bassistima koji traže povoljnije instrumente od preskupih egzotičnih komada od nekoliko hiljada maraka, dolara, eura…

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.03.2014  
     
PreSonus ERIS 5 :: još jedan odlikaš u nižem cjenovnom rangu
 

PreSonus Eris E5 je 2-dvosistemski aktivni studijski nearfield monitor koji vam za nisku cijenu daje precizan zvuk koji vam računarski audio i HiFi sistemi jednostavno ne mogu isporučiti. Eris E5 sadrži Kevlar woofer koji ima odličnu reprodukciju niskih frekvencija sa izuzetno malom distorzijom i silk dome tweeterom koji se brine za glatke i izbalansirane visoke frekvencije.


PreSonus ERIS 5 / 1 par

Promo cijena 494,00 KM

Redovna cijena: 595,00 KM

Specifikacija
• aktivan
• Power Configuration Bi-amped, 80W total
• LF Driver Size 5"
• LF Driver Type Cone
• LF Driver Material Kevlar
• HF Driver Size 1"
• HF Driver Type Dome
• HF Driver Material Silk
• LF Driver Power Amp 45W
• HF Driver Power Amp 35W
• Frequency Range 53Hz - 22kHz
• Crossover Frequency 3kHz
• Maximum Peak SPL 102dB
• Enclosure Type Ported
• Input Types XLR/1/4-inch and unbalanced RCA
• visina 10.24"
• širina 7"
• dubina 7.68"
• masa 10.2 lbs.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.03.2014  
     
Novi Presonus StudioLive AI je stigao - snažniji, brži, još boljeg zvuka
 

Bez obzira što izgleda baš kao i njegovi prethodnici, StudioLive 32.4.2AI raspolaže sa mnogo više snage za procesiranje audio signala što je omogućilo i neke nove osobine. Za početak dobijate duplo više sabirnica internih efekata i 31-pojasni graphic EQ. Dodano je šest mute grupa i user-dodjeljivi Quick Scene dugmići. Obožavaćete mogućnost kreiranja dva različita seta EQ i dinamike na kanalu i onda ih brzo upoređivati A/B testom stiskom na dugme.


PreSonus StudioLive 32.4.2AI

Promo cijena 6777,00 KM

Redovna cijena: 7777,00 KM


Ugrađeni 48x34 FireWire S800 interfejs je standardna oprema dok su Thunderbolt i Ethernet (Dante) karte opciona oprema. Dodani USB 2 port i Wi-Fi LAN adapter omogućavaju bežičnu kontrolu miksera-čak bez Mac ili Windows PC računara.
Naravno, dobijate posljednju verziju Presonus-ovog sofware paketa koji uključuje Capture 2.0, Studio One Artist DAW i Vitual StudioLive-AI editor/librarian/control software sa Smaart Measurement Technology. StudioLive Remote-AI za iPad® i QMix™-AI za iPhone®/iPod® touch su dostupni na Apple App Store.Što više ulazite u mogućnosti 32.4.2AI miksera shvatate do koje granice je pomjereno digitalno miksanje. StudioLiveAI sadrži 32-bit floating point DSP koji je perfektno skrojen uz software i radi na moćnom CPU. Sve je ostvareno na Active Integration tehnologiji koja je omogućila da 32.4.2AI mikser ima 64 puta više processing snage i nevjerovatnih 10 000 puta više RAM-a nego 24.4.2.
Brzi pogled na 32.4.2 otkriva već poznato StudioLive okruženje miksanja, sa 100mm faderima za 32 kanala, 4 subgrupe i main sabirnicu.
Jedinstvena Fat Channel sekcija isporučuje compressor, limiter, gate/expander, 4-band full parametric EQ na svakom kanalu, sabirnici, podgrupi, plus high pass filter i phase invert na svakom kanalu – da ne spominjemo rutiranje, panning, upravljanje scenama, pohranjivanje postavki i njihovo prozivanje.
Select dugmići su dodjeljivi po kanalima, sabirnicama o podgrupama na Fat Channel za procesiranje i rutiranje. Raspolažete sa Talkback sekcijom, Cue sekcijom i opširnim mjerenjem. I naravno dobijate aux sabirnice – njih 14 – i 32-bit floating-point stereo reverb i delay na dve dodjeljene sabirnice – po dve od svakog.
Pogled na zadnju ploču otkriva poznati StudioLive dizajn ulaza, XLR mikrofonsikih i TRS insert-a i ostalih input/output konekcija. Ovaj put par portova FireWire S800, a ne 400, omogućavaju konekcije sa Mac ili PC. Tu su i opcije za Thunderbolt i Ethernet (Dante). Fleksibilne opcije povezivanja očigledno nisu problem StudioliveAI jer raspolaže i stereo S/PDIF digitalnim izlazima i analognim direct channel izlazima na DB25 konektorima.PreSonus StudioLive 24.4.2AI

Promo cijena 4888,00 KM

Redovna cijena: 5887,00 KM


Sa PreSonusom audio kvalitet nikada nije bio zanemaren, pa su na StudioLiveAI i dalje Class A XMAX mikrofonska predpojačala sa vrhunskim konverterima od 118 dB dinamičkog raspona.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.02.2014  
     
Rode NT1 redizajnirani mikrofon u setu studijskih dodataka
 

NT1 novi kondenzatorski mikrofon sa dijafragmom od 1" iz RØDE.


RØDE NT1 Kit

Promo cijena 488,00 KM

Redovna cijena: 498,00 KM

Iako u ruci tijelo novog NT1 mikrofona podsjeća na NT1-A, mikrofon je u potpunosti redizajniran i jedina komponenta koja je zajednička je pletena grill kapa capsule.
RØDE nova kapsula imena HF6 je dizajnirana za izuzetno nizak prag šuma, fokusirana na detaljan odziv srednjeg raspona uparena sa glatkim svilenkastim visokim i toplim punim bassovima. Zbog toga se NT1 postavlja kao logičan izbor studijskom mikrofona u svojoj cjenovnoj klasi.
Transducer je postavljen na “Rycote” vješanje koje je visoki industrijski standard što umanjuje šumove uzrokovane vibracije vać u samom mikrofonu. Ugrađena elektronika je visokog kvaliteta koja se ugrađuje i u mikrofone najviše klase. NT1 je nevjerovatno tih mikrofon, izmjereno mu je samo 4.5dBA buke.
Tijelo izrađeno od 6061 aluminijuma i niklovano za zaštitu od korozije. Nakon toga je omotano izdržljivim keramičkim slojem koji ga čini otpornim na habanje i ogrebotine.
NT1 dolazi uz novi RØDE SMR shock mount i SMR metalni pop filter. Pored toga što su izuzetno korisni i rade posao, morate priznati id a izgledaju opasno. Proizvedeno u Australiji.
• Acoustic Principle Pressure Gradient
• Active Electronics JFET impedance converter with bipolar output buffer
• Capsule 1.00"
• Polar Pattern Cardioid
• Address Type Side
• Frequency Range 20Hz - 20kHz
• Output Impedance 100Ω
• Maximum SPL 132dB SPL (@ 1kHz, 1% THD into 1KΩ load)
• Maximum Output Level 8.0dBu (@ 1kHz, 1% THD into 1KΩ load)
• Sensitivity -29.0dB re 1 Volt/Pascal (35.00mV @ 94 dB SPL) +/- 2 dB @ 1kHz
• Equivalent Noise Level (A-weighted) 4dB-A
• Power Options +24V phantom power+48V phantom power
• Output XLR Output
• Warranty 1 year with free extension to 10 years following registration here

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.02.2014  
     
M-Audio :: novi aktivni 3-sistemski studijski monitor M3-8
 M-Audio M3-8 aktivni studijski monitor

Aktivni 3-sistemski studijski monitor sa inline mid-hi driver dizajnom za perfektnu projekciju zvuka. Tri-amp pojačalo sa bass 150W, mid 35W i Hi 35W snagom (total 220W). Frekventni opseg 38 Hz - 22 kHz. Drveno kućište.Cijena je za komad!

M-Audio M3-8

Promo cijena 555,00 KM

Redovna cijena: 665,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.02.2014  
     
M-Audio/Avid dva nova interfejsa za mobilni studio
 
AVID MBox Pro + Pro tools
Premium, 8x8 firewire audio interfejs visokih performansi za Mac i Windows. U ovom paketu softvera i hardvera dobijate sve potrebno za stvaranje, snimanje, uređivanje i miksanje muzike izuzetnog audio kvaliteta, baš kao i Avid-ovi najskuplji Pro Tools/Hardware sistemi.

M-Audio M-Track Plus
M-Track Plus – dvo kanalni USB Audio/MIDI interfejs sa digitalnim I/O. Transformišite svoj računar u mobilni studio sa M-Track Plus. Ovaj svestran interfejs sadrži ulaz za sve od električne gitare do profi kondenzatorskom mikrofona – a phantom napajanje je obezbjeđeno.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.02.2014  
     
Nova Randall Diavlo serija gitarskih pojačala
 Randall je zadnjih godinu dana doživio veliko spremanje u svojim redovima. Kompletna ponuda pojačala je redizajnirana u saradnji sa stručnjakom za gitarska hi gain pojačala Mike Fortin koji je i sam poznat po svojim Fortin Amplification pojačalima i custom modifikacijama po narudžbi. Novi Randall RD5c kombo i RD5H head su kao što je to moda zadnjih par godina donijeli hi gain zvuk i malo-vatažna pojačala i to na način da ne povjerujete koliko ljutine se može dobiti iz ovih malenaca. Jedan od najpoznatijih promoter hi gain pojačala današnjice, Ola Englud, je bez problema dokazao da malo 5W pojačalo, uz adekvatan miks, može da parira i najvećim ikonama koje su neuporedivo veće i skuplje.Randall RD5H

Promo cijena 544,00 KM

Redovna cijena: 633,00 KM


Randall RD5H

Promo cijena 399,00 KM

Redovna cijena: 495,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.01.2014  
     
Škola Rock gitare - nova literatura u Artistu
 

Pao je snijeg. Naravno, opet nas je iznenadio. Hladno je i ne ide vam se nigdje. Idealno bi bilo da uzmete gitaru i naučite neke domaće hitove, što akorde, što solo.

E, kako i sljedeći put nebi ostali kući bez zanimacije, preporučujemo vam da provjerite nove 3 knjige gitarske literature u Artist ponudi.


Škola za rock gitaru

"Škola za rock gitaru" napisana je na stručan i popularan način za sve napredne gitariste koji se žele usavršiti svirajući pratnju i sola poznatih rock i pop pjesama. Pažljivo su odabrane i pripremljene pjesme grupa – Parni valjak, Grupa 220, Divlje Jagode, Đavoli, Fantomi, Jura Stublić i grupa Film, Prljavo kazalište, Haustor, Neno Belan, Delfini, Plavi orkestar, Azra, Regata, Crvena jabuka i Bijelo dugme.


Škola za rock gitaru 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.01.2014  
     
Stigao je Behringer CMD Studio 4A DJ kontroler
 

Kao i obično, Behringer je ponovo nepobjediv u ponudi - vrijednost za novce. Veličine kao NI Traktor S4, Behringer CMD Studio 4A je digitalni DJ kontroler napakovan mnoštvom DJ alata, okićen sa puno LED osvjetljenja, sa ugradjenim audio interfejsom odlične zvučne kvalitete. Velike jog ploče, 100mm pitch fejderi, mikser sekcija sa crossfade, channel fade, 3-pojasni eq, kill eq, FX dodjela, cue i track load dugmići.

Behringer CMD Studio 4A

Artist promo cijena 399,00 KM

Redovna cijena: 499,00 KM 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.01.2014  
     
Noviteti iz Behringera: U-Phoria USB interfejsi i UFX Xenyx USB/Firewire mikser
 

Audiofilski 2x2 i 2x4, 24-Bit/96 kHz USB Audio/MIDI interfejsi sa MIDAS Mic predpojačalima. Kada dođe vrijeme da ovjekovječite vaše muzičke ideje treba vam kvalitetan i pouzdan audio interfejs. Upravo je U-Phoria USB intefejs namjenjen za vaše studijske projekte i AD/DA konverzije u kućnom studiju.
Behringer U-PHORIA UMC202

Promo cijena: 244,00 KM
Redovna cijena: 279,00 KM
Behringer U-PHORIA UMC204

Promo cijena: 288,00 KM
Redovna cijena: 339,00 KM

Behringer Xenyx UFX1204

Promo cijena: 898,00 KM

Redovna cijena: 1120,00 KM

Premium 12 input (4 mikrofonskih, 4 stereo, 4 dodatna ulaza) sa 16x4 USB/Firewire interfejsom, 16-kanalni USB rekorder, Xenyx mikrofonska predpojačala i kompresori i dupli multi-FX procesor.

Besplatna dostava na sve adrese u Bosni i Hercegovini.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.12.2013  
     
Behringer X32 compact :: nova umanjena verzija slavnog digitalca
 Behringer X32 Compact

Artist Promo cijena 5222,00 KM

Redovna cijena: 6444,00 KM
Poslije velikog uspjeha originalnog Behringer X32 digitalnog miksera koji je pomeo globalnu konkureciju što se tiče prodaje u ovoj klasi, stigao je i umanjeni X32 Compact. 25-bus digitalna miks konzola sa 16 programabilnih MIDAS predpojačala, 17 motorizovanih fadera, USB audio interfejsom i iPad/iPhone daljinskom kontrolom.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.12.2013  
     
Noviteti iz Behringera :: pasivna VP1800S i aktivna VQ1800D
 

Evo novog bass subwoofer dvojca u ponudi Artista.Eurolive VP1800S pasivna kutija od 400W
EuroLive VQ1800D aktivna kutija class D 500W

Obe izgrađene da sa velikom uštedom novca maksimalno unaprijedite ton svog sistema.
Upakovane u profi kutije sa profi karakteristikama koje su uglavnom rezervisane za skuplje sisteme.

Behringer EuroLive VP1800S
Promo cijena: 465,00 KM
Cijena: 555,00 KM

Behringer EuroLive VQ1800D
Promo cijena: 844,00 KM
Cijena: 955,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.11.2013  
     
KRK Rokit 3 generacija :: stigli su poznati žuti monitori
 

KRK ROKIT MONITORI – GENERACIJA 3KRK sistem je jedan od najpoznatijih i izuzetno cjenjenih proizvođača studijskih referentnih monitora. KRKovi ižinjeri i dizajneri se trude da održe visoki rejting monitora koji isporučuju prirodan i izbalansiran ton kroz sve frekvencije sa malom distorzijom i jasnom stereo slikom. KRK Studio monitore naći ćete kod mnogih muzičara u njihovim “project” studijima, kod snimatelja, kod producenata i u mastering sobama. KRK 3. generacija je stigla i nastavlja tradiciju minitora koji vjerno služi korisnika bez obzira na muzički stil, žanr ili specifične potrebe.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.10.2013  
     
Arturia poklanja vrijedan softver uz kupovinu Minibrute
 

U oktobru, novembru i decembru 2013. kupovinom MiniBrute dobijate 2 softver instrumenta besplatno - vrijednost 285,-KM.
MiniV, ModularV, CS-80V, Prophet-V, ARP2600V, Jupiter-8V, Oberheim SEM V, Wurlitizer-V,
Spark Vintage, Spark Dubstep, Spark EDM i Analog Lab.

Artisti Minibrute
Artist Promo cijena: 898,00 KM
Redovna cijena: 965,00 KM


Čistokrvni analogni zvuk.
Njegova 100% analogna audio signalna putanja sadržava VCO wave mikser, klasični Steiner-Parker višenamijenski filter, baš kao i još mnoštvo analognih inovacija poput Metalizera, Ultrasawa i Brute Factora. Pojačavajući kompletnu MIDI, CV i USB spojivost, MiniBrute je "na ti" sa Vašim računarom ili vintage synthom...

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.10.2013  
     
Presonus poklanja Studio One Artist svakom kupcu ERIS monitora
 

Presonus će ponovo da obraduje svoje kupce. Do kraja godine, tačno do 31.decembra 2013. uz svaki kupljeni ERIS studijski monitor dobijate besplatno Studio One Artist muzički softver sa vrijednošću od 80 €. Otkrijte da je Studio One mnogo više od ogoljenih početnih "lite" verzija softvera za muzički studio.
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.09.2013  
     
Allen&Heath QU-16 :: novi digitalni mikser
 

Allen&Heath QU-16 digitalni mikser

ARTIST PROMO CIJENA 3773,- (za gotovinu)

Redovna cijena 4554,-Qu-16 ponovo osvježava digitalno miksanje u “kompakt” klasi. Inovativan dizajn i izuzetna funkcionalnost su stvorili uslove da dok radite imate ugođaj profesionalnog okruženja. QU-16 od prvog dodira daje utisak da stojite ispred digitalne konzole najviše klase koja objedinjuje tehnologije razvijene na GLD i iLive sistemima. Preampi isporučuju audio najviše kvalitete. Ako ste odolili svim dosadašnjim napadima Presounsa sa StudioLive ili Behringera sa X-32, možda je vrijeme da sada razmislite o prelazu sa analogne tehnologije na digitalnu. QU-16 će vam digitalu predstaviti u najboljem svjetlu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.09.2013  
     
Focusrite Scarlett 6i6 :: posljednja generacija USB interfejsa
 


USB 2.0 Audio interfejs sa 6 ulaza / 6 izlaza sa višestruko nagrađivanim Focusrite mikrofonskim pretpojačalima koja pridonose superiornoj kvaliteti snimanja, bilo da se snima mikrofon ili instrument. Premium zvuk u kućnom ili mobilnom studiju. USB konekcija, +48V phantom power, dupli monitoring...

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.09.2013  
     
KEMPER - Profiler amp :: Napokon mir u gitarskom svijetu
 KEMPER PROFILER

Već jako dugo vremena gitarski procesori doživljavaju veliku ekspanziju, najviše zahvaljujući amp modelingu, koji je krajem devedestih napravio pravu revoluciju. Vremenom se i ova tehnika sve više usavršavala, te su zvukovi na procesorima bili sve više vjerodostojniji. I dok neki sa oduševljenem prate sve promjene iz tog svijeta, jer im olakašava snimanje, žive nastupe, drugi se opet drže pravih stvari, uvijek naglašavajući da je to sve ok, ali prava stvar je prava stvar: gitara, par pedala i pojačalo. Po prvi put, jedna sprava je uspjela pomiriti ova dva svijeta: Kemper Profiler.


O čemu se ovdje radi? Izbjegavajući od samog početka da ih svrstaju u red „novih“ amp modelera, Kemper pravi totalni zaokret i potpuno novim pristupom- PROFILING (profiliranje).
"Profiliranje" je Kemper-ova vlastita tehnologija koja snima zvuk, karakter i onaj poznati specifični „šmek“ određenog cijevnog pojačala. Drugim riječima, Kemper Profiler nije jednostavni popis statičnih digitalnih reprodukcija pojačala . Umjesto toga, profiliranje stvara živopisan, dinamičan, savršeno vjerodostojan i višedimenzionalan zvuk cijevnog pojačala. Sam proces profiliranja je jako jednostavan: samo postavite pojačalo u Kemper Profiler lanac snimanja i on će učiniti svoju čaroliju. Test signal će biti poslan iz Kemper Profiler u pojačala i istovremeno biti snimljen mikrofonom ispred kabineta.Čak ne morate ni svirati gitaru. Nakon manje od minute Kemper Profiler će „ukrasti“ taj sonični DNK vašeg cijevnog pojačala i dobijete prilagođeni profil. Nakon toga možete napraviti A / B poređenje originalnog zvuka pojačala s profiliranim zvukom.Na kraju možete napraviti finalna dotjerivanja i to je to.Nekome ovo zvuči kao još jedno modeliranje pojačala, ali istina je sasvim drugačija.

Trebalo je nekoliko godina istraživanja i razvoja da bi svi algoritmi profiliranja došli do ovoga nivoa. Kuriozitet je da iza Kemper kompanije stoji Christoph Kemper, čovjek koji je izmislio Access Virus virtual analog sintisajzer. U početku, ljudi iz Kemper kompanije su pokušavali sa već postojećim tehnologijama, od kojih je većina spadaju pod naslov "Dynamic Convolution". Iako je takav pristup u početku bio vrlo obećavajući, a svakako koristan za stvaranje jednostavnih i blažih overdrive/distortion zvukova, ispostavilo se da nipošto nije adekvatan za složeniji i kompleksniji zvuk pojačala sa heavy distorzijama. Stvarnost je pokazala da nijedna druga kompanija nije uspjela stvoriti profilirani zvuk pojačala tim metodama, dosad.Ostale poznate metode modeliranja, kao što su neki uređaji koji modeliraju distorziju pre-i post- ekvalizacije, se još koriste u modeliranju pojačala prve generacije. Iako daju razumno dobre rezultate, u zvuku još uvijek nedostaje složenost, dubina, specifičan karakter i osjećaj sviranja cijevnog pojačala, a osim toga, ove metode ne ispunjavaju uslove za automatizovan postupak profiliranja.Na kraju, sama kompanija je shvatila da mora ići puno dublje i detaljnije u tom procesu, što je dovelo do razvoja vlastite tehnologije. Cijevna pojačala imaju na desetine dimenzija u zvuku, što je značilo da i algoritmi profiliranja trebaju da imaju desetine varijabli, da bi tačno stvorili zvuk i dojam izvornog pojačala.
Kao osnovu svega, bilo je potrebno dosta vremena u istraživanju dinamičkog ponašanja samih cijevi u pojačalu, a samim tim i vezu između cijevi i ostalih elemenata iz pojačala, koja postaje vrlo složena kada je cijev počinje ulaziti u distorziju. Tu je na red došao taj testni ton koji Kemper šalje u pojačalo, koji u svom povratu u procesor daje kompletnu informaciju o kompletnoj dinamici samih cijevi i svih ostalih elemenata koji su u vezi sa njima. Ovo mjerenje je, što je jako bitno, potpuno nezavisno od frekvencijskog odziva pojačala, što ostavlja prostor za dodatna fina dotjerivanja zvuka.

Poslije toga, frekventni odziv od kabineta lako utvrditi i odvojiti. Rezultat svega je ekstremno lako profiliranje pojačala, sa osnovnim ciljem: uhvatiti zvuk svake komponente na mjestu gdje pripada, uključujući sve te fine i čarobne veze između njih, koje čine taj zvuk neodoljivim. Poslije toga, mogućnosti su beskonačne. Kompletna preamp, ovredrive/distortion, eq i efekt sekcija vam je na raspolaganju, ogroman izbor raznih gitarskih kabineta, master sekcija sa kojom će te napraviti taj finalni „touch“ vašeg zvuka. Zbog prilagođenog ulaza u Kemper Profiler, ostavljena vam je mogućnost da bez problema koristite i vaše omiljene pedale. Naravno, svi izlazi su visoko profesionolno odrađeni, tako da apsolutno za svaku situaciju imate riješenje, bez straha da će te izgubiti nešto na kvalitetu zvuka ili da će se pojaviti neki neželjeni šumovi ili zujanja. Sve u svemu, Kemper Profiler je početak jedne nove ere u stvaranju gitarskog zvuka, sa velikim pečatom vrhunkog kvaliteta, made in Germany.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.09.2013  
     
Studijski USB mikrofon :: Behringer C1U
 

Behringer C1U usb mikrofon je zapravo ostvarenje snova za svakog novajliju u studijskom snimanju glasa ili instrumenta bilo da se radi o radio emitovanju ili muzičkoj produkciji. Njegova velika membrane kupi zvuk ambijenta sobe, ne samo zvuka koji se deševa ispred mikrofona tako da je odličan i za ozvučenje muzičkih instrumenata. Ako želite bogat ton glasa, kao kod voditelja na vašim omiljenim radio stanicama, Behringer C1U je odličan izbor za produkciju vaših podcast emisija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.07.2013  
     
Peavey Vypyr VIP :: nova generacija jedne od najuspješnijih serija modeling pojačala
 

Koliko puta smo svi pomislili da su sve moguće ideje za gitarsku opremu ispucane, potrošene? Izgleda da nisu još. Peavey Vypir VIP je nastavak izuzetno popularne serije pojačala, a novitet je da Vypir VIP ima promjenjive preampe, pa ovaj put na istom pojačalu možete da svirate i električnu i akustičnu i bas gitaru.Za razliku od stare Vypir serije V.I.P. ima još više efekata, još više modela pojačala, dodani su kul virtuelni instrumenti poput sintisajzera, električne violine, bariton gitare, 12 žičane gitare, resonator gitare ili bass gitare i sve to da svirate na svojoj električnoj gitari.
Naravno, opcije zavise od modela VIP1, VIP2 ili VIP3, ali i najmanji VIP1 (20W) će vas oduševiti sa zvukom koji nudi. Kruna ovog pojačala je USB konekcija koja omogućava kontrolu pojačala preko računara, snimanje audio signala direktno na računar bez dodatnog interfejsa. Software koji dolazi uz VIP pojačala omogućava online share preseta ili čak uzimanje lekcija iz gitare.
Iako su u biti zanosvani na istoj platformi, VIP1 (20W), VIP2 (40W) i VIP3 (100W) se razlikuju u opcijama i kontrolama koje nude. Sva tri Vypir VIPa imaju 25 efekata dostupna na pojačalu, 36 kanala modela pojačala od toga 6 akustičnih i 6 za bass, looper koji se aktivira preko Sampera kontrole. VIP1 raspolaže simulacijom bass i akustične gitare dok VIP2 i VIP3 daju više modela instrumenata: akustične gitare, 12 žičana gitara, mandolina, 7 žičani model gitare, bariton, resonator, električna violina, bass gitare.
Pored neuporedivo veće 100W snage od VIP1 i VIP2, VIP3 ima i LCD displej za brzi pregled i odabir od preko 400 gotovih preseta sa kojima iz Artista možete direktno na svirku.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.07.2013  
     
TC ELECTRONIC super sniženje gitarskih pedala
 

TC ELECTRONIC overdrive-distortion trio na super Artsit sniženju

ARTIST CIJENA 189,-
Redovna cijena 279,-

TC Electronic oduvijek pravi opremu za profesionalce i muzičare koji imaju prefinjen sluh. Rottweiler, Mojo Mojo, Dark Matter su ponos i dika TC Electronic gitarskih pedala. Najfinije legure i dijelovi, diskretan dizajn, studijski kvalitet tona... Artistova cijena ih jednostavno čini neodoljivim.TC Electronic Polytune

ARTIST CIJENA 133,-
Redovna cijena 199,-

Štimer koji se pojavio i donio revoluciju u štimanju gitara. Prvi štimer koji je dozvolio pregled svih žica odjednom. Okinete svih šest žica i displej vam pokaže koja su van štima. Naravno, ako želite da štimate jednu po jednu, tako i učinite. TC Electronic Polytune je izgrađen od najfinijih legura i dijelova, sa velikim sjajnim LED displeyem, True Bypass, mali dimenzijom kako nebi zauzeo previše prostora u pedal boardu, pitck korekcija od 335 do 445 Hz.
PolyTuneTM sadrži ambient light senzor koji automatski odgovara LED osvjetljenjem koje je usklađeno sa intenzitetom svjetla u vašem okruženju. 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.07.2013  
     
Native Instruments:: poklon ekstenzije uz MASCHINE
 Tonske mogućnosti MASCHINE su poznate, naširoko. Nema šta ne možete sa njom iz kutije. Ali sada možete imati i još više. Kupovinom MASCHINE ili MASCHINE MIKRO prije 31. Avgusta dobijate MASCHINE ekpanzije BESPLATNO: tri sa MASCHINE MIKRO (vrijednost skoro 150 EUR) i čest sa MASCHINE (vrijednost skoro 300 EUR). Ovi paketi daju zvukove usklađene po žanrovima, od sub-bass apokalipse DROP SQUAD do TRUE SCHOOL-a. MASCHINE nikada nije imala više zvuka nego danas. Ne propustite priliku!

Pri registraciji MASCHINE ili MASCHINE MIKRO u vremenu prije 31.avgusta dobijate e-voucher koji će vam omogućiti download ekstenzija.

MASCHINE paket ekstenzija je: Platinum Bounce, True School, Drop Squad, Transistor Punch, Dark Pressure, i Helios Ray
MASCHINE MIKRO paket ekstenzija je: True School, Drop Squad, i Transistor Punch.

Nije moguće mijenjati pakete.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.06.2013  
     
Super akcija Native Instruments X1
 


Super akcija
Native instruments Traktor Kontrol X1 :: Super Artist cijena 288,- KMOvo je super intuitivan komad opreme koji kontroliše loopove, syncing i efekte po principu "uključi i radi" u svim verzijama Traktor programa. S kvalitetnim enkoderima smještenim u robusno kućište nećete imati potrebe ni dotaknuti vaš računar.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.06.2013  
     
Washburn AB5 akustični ozvučeni bas
 

Ako pogledate neku epizodu MTV Unplugged emisije vrlo vjerovatno ćete vidjeti Washburnov ozvučeni bass. Zašto? Zato što muzičari biraju instrument koji ima stil, kvalitet, ton i svirljivost. AB5 je početni model Washburnovih akustičnih ozvučenih bas gitara.

Cijena 522,-KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.06.2013  
     
ADAM F Serija studijskih monitora :: Profesionalni monitoring je sada dostupniji svima
 

Za ljubitelje muzike, muzičare i prije svih za inžinjere zvuka, snimatelje i producente, dobar zvučnik dođe nešto kao dobar drug. Kada ste u dobrim odnosima oni su iskreni i ne kriju ništa od vas. U snimanju ili miksanju od vitalnog je značaja da se čuju i najmanje nijanse zvuka kako bi bili u mogućnosti uraditi ispravna podešavanja. Samo tako ćete biti u stanju svoriti snimak sa perfektnim miksom.ADAM Audio su od samog početka potpuno posvećeni reprodukciji čistog i tačnog zvuka na svojim monitorima. Već postoje brojni modeli ADAM monitora koji već važe za ikone profesionalne produkcije muzike, iako je firma relativno mlada (od 1999.). Zvanične nagrade na najvišim nivoima profesionalnih magazine i sajmova su svakodnevnica ADAM monitora. Jedan od elemenata koji je direktno odgovoran za sve riječi hvale o prirodnom i čistom zvuku ADAM monitora je X-ART tweeter. Ručno rađen u Berlinu, Njemačka, proizvodi skoro ravni frekventni odziv koji doseže sve do 50 kHz.
Nova F serija, koja se sastoji od dva near-field aktivna studijska monitora F5 i F7 i namjenjenog subvufera, SubF, nudi esenciju reprodukcije preciznog i čistog zvuka na nižem cjenovnom rangu.
U kojoj god ulozi da se nađu vaši novi ADAM monitori iz F serije, uvešće vas u Pro Audio svijet na velika vrata.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.06.2013  
     
Presonus poklanja Studio One Producer
 

Presonus akcija do kraja jula. Kupovinom AudioBox USB interfejsa dobijate besplatan upgrade za Studio One Artist koji dolazi u paketu sa interfejsom na Studio One Producer sa full podrškom za import/export mp3 i ReWire iAU/VST plug-inove. Nema ograničenja na broj traka i instalacija VSTova...

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.05.2013  
     
Denon DJ oprema u Artistu
 

Legendarna marka Dj opreme Denon ozbiljnim profesionalnim spravama. Nabavili smo Denon modele profesionalnih kontroler/miksera, multimedija plejera.

Denon DN-MC3000
Denon DN-MC3000Denon DN-MC6000
Promo cijena: 699,00 KM
Redovna cijena: 797,00

Ovaj profesionalni 2-deck DJ kontroler dolazi u paketu sa TRAKTOR™ 2 LE ali je i potpuno optimizovan za rad sa Virtual DJ. Ugrađen profi 4-kanalni interfejs donosi ozbiljan zvuk, a dodatna dva analogna ulaza omogućavaju razne setupe za rad.
Promo cijena: 1399,00 KM
Redovna cijena:1555,00

Profesionalni digitalni mikser i DJ kontroler. Čim ga uzmete u ruke primjetićete kako je kvalitetno izgrađen. Mnoštvo kontrole sa super kvalitetnim faderima i dugmićima, u čvrstom metalnom kućištu.


 
Denon DN-MC2000Denon DN-SC2900

Promo cijena: 585,00 KM
Redovna cijena: 676,00

Denonove dokazano kvalitetne DJ karakteristike integrisane u kompaktni kontroler koji je idealan za danonoćno vježbanje miksanja u home production varijanti. Ipak, MC2000 je dovoljno dobro izgrađen da se sa njim bez problema možete pojaviti i pred ruljom u klubu.
Promo cijena: 1533,00 KM
Redovna cijena: 1735,00

Iz Denona nam dolazi multifunkcionalni DJ uređaj koji kombinuje dva proizvoda u jednom digitalni kontroler i media plejer. DN-SC2900 je senzacija za svakog Dj-a. Sve funkcije koje očekujete od klubskog CD plejera su na njemu, looping mogućnost, hot-cue, jasan displej sa prikazom oblika audio signala trake koju puštate i BPM SYNC funkcija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.05.2013  
     
NOVO :: ElectroVoice ZLX serija zvučnih kutija
 

ZLX AKTIVNE ZVUČNE KUTIJE


Dva aktivna modela ZLX zvučnih kutija se probijaju kroz konkurenciju sa možda i najkompletnijim i najinovativnijim paketom dodataka u ovoj klasi ikada – sve sa ciljem maksimalne kontrole zvuka na što brži i jednostavniji način, bez obzira na tip svirke ili neku drugu upotrebu.
LCD displej sa jedinstvenim DSP rotirajućim selektorom kontroliše presete – brza optimizacija zvuka ZLXa za nastup i prostor.
Input level mjerači i nezavisna kontrola pojačala – osigurava optimalnu strukturu gaina u nekoliko trenutaka
EV-kvalitetne komponente uparene sa podešenim 1000-W Class-D pojačalom za najbolji mogući ton.
Lagane, super izrdžljive izgrađene od kompozintih materijala sa izuzetno lakom montažom na šipku stalka i rukovanje u transportu.
Specifičan dizajn kutije omogućava bolje poravnanje frekvencija što rezultuje poboljšanim doživljajem zvuka

ZLX PASIVNEZVUČNE KUTIJEKada birate zvučnik, uvijek je pametno pitati “A šta je u kutiji?” E zato poslušajte ove kutije i odlučite sami. Custom zvučnici ugrađeni u potpuno novu kutiju jedinstvenog dizajna , dva modela pasivnih ZLX zvučnika objedinjuju legendarni ElectroVoice zvuk i pouzdanost povoljnije nego ikada prije.
• EV-kvalitetne komponente za najbolji zvuk u klasi
• Lagane, super izrdžljive izgrađene od kompozintih materijala sa izuzetno lakom montažom na šipku stalka i rukovanje u transportu.
• Specifičan dizajn kutije omogućava bolje poravnanje frekvencija što rezultuje poboljšanim doživljajem zvuka

PROMO CIJENE U ARTISTU Kliknite na željeni model

  
  


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.04.2013  
     
Najprodavaniji DJ kontoler Numark Mixtrack Pro po najnižoj cijeni
 


NUMARK MIXTRACK PRO

Artist Cijena 343,00 KM

Redovna cijena: 488,00 KM
Najprodavaniji DJ kontoler u BiH je Numark Mixtrack Pro, bez dvojbe. Popularni profesionalni DJ audio interfejs raspolaže kontrolama za klasično 2-deck miksanje je sada na najnižoj cijeni do ssda. Požurite po svoj Mixtrack Pro, jer su količine ograničene.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  14.04.2013  
     
Još jedan gitarski novitet u Artistu .:: Schecter guitar research ::.
 

Svi znaju da smo mi u Artistu veliki ljubitelji električnih gitara. Razne električne gitare, razni oblici, drvo, elektronika... ništa ljepše od probavanja 6 žičanih i 7 žičanih instrumenata. Za vas smo nabavili još jednog proizvođača gitara za kojeg ste često pitali. Schecter ima prepoznatljiv stil, moderne instrumente za modernog rock gitaristu. Pored nekih Schecter modela nabavili smo i SGR Schecterove gitare za entry level gitariste. ali nemojte da sa zavarate i pomislite kako su to jeftini instrumenti za totalne početnike. Gitare poput SGR C-7 bi mogle da vas iznenade kvalitetom u ovoj cjenovnoj klasi.

Kliknite na sliku da pogledate koje modele smo dobili! Pažnja!! Promo ciijene Schecter gitara u Artistu.
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  09.04.2013  
     
Numark i Akai predstavljaju novie DJ kontrolere :: Numark Mixtrack Quad i Akai MPC Studio
 

NUMARK MIXTRACK QUAD

Numark će sutra na Musikmesse u Frankfurtu predstaviti svoj novi kontroler, Mixtrack Quad koji pored 4-kanalnog miksanja raspolaže i osvijetljenjem na padovima i pločama što Dj-u daje interaktivno okruženje po ugledu na već legendarni Native Instruments Maschine.Podsjećamo da je Mixtrack serija kontrolera zadnjih 2 godine apsolutni bestseller u Bosni i Hercegovini. Numark zato ima veliku prednost kod dizajniranja novih kontrolera na postojećim dokazanim bazama.


AKAI MPC STUDIO

Akai izbacuje novi MPC Studio kontroler. Još tanji, elegantniji, sa legendarnim MPC padovima sa eksplozivnim softwerskim paketom od 7-giga 300-ivirtuelnih instrumenata sa esencijom moderne muzičke produkcije, bassovima, leadovima, efektima, klavijaturama... plus The 809, MPC Expanzija analognih bubnjeva.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.04.2013  
     
Novost iz M-Audio :: M-Track audio interfejsi
 

Svake godine sajam muzike Musikmesse u Frankfurtu donosi novitete iz svijeta pro audio i pro light svijeta. Ovaj put vam predstavljamo novu seriju audio interfejsa koji dolaze od M-Audio M-Track serija USB interfejsa. Predstavljeni će biti tri modela i to:

• M-Track USB 2ch audio/midi
• M-Track plus 2 ch audio/midi sa digital i/o
• M-Track quad 4ch audio midi interfejs

M-Audio nam je odavno poznat po portabl audio intefejsima za home/project i to baš od njih su dolazili neki od bestselera poput Fast Track serije.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  30.03.2013  
     
Peavey akustični Chord Buddy paketi za prve korake mladih gitarista i gitaristkinja
 

Iznenađenje za sve koji žele da pjevaju uz gitaru. Uopšte ne morate znati svirati! Chord Buddy se brine za akorde dok ih vi ne savladate sami. Peavey akustična gitara od lipe sa finim rosewood prstohvatim i još po kojim dodatkom u paketu štimer, remen, trzalice, CD. Odličan start za svakog mladig gitaristu ili gitaristkinju.Peavey Chord Buddy akustični paket

Promo Cijena 222,00 KM

Redovna cijena: 266,00 KM

• Lipa Top
• Lepezasto tradicionalno uvezivanje
• ABS tačkasti umetci
• Polyurethane finiš
• Hromirane lijevane mašinice
• Plastic Nut - nulti prag
• Plastic sedlo
• ABS ivice
• Rosewood Bridge - most
• Rosewood Fingerboard - prstohvat
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.03.2013  
     
Pro Arte Zebrawood Limited gitare u Artistu
 

Ova klasična gitara je rezultat truda evrposkih graditelja da naprave specifičnu i lijepu gitaru koja će najbolje obilježiti 25tu godišnjicu Pro Arte gitara. Gornja ploča od smreke i strane i leđa od egzotičnog zebrawood drveta odmah upadaju u oko. Tonski izuzetno rezonantna i odlično izbalansirana u svim registrima. Limited edition, Made in EU.


• 4/4 veličina, 650 mm skala, 52 mm širina na nultom pragu
• Čvrsto drvo, dvodijelna gornja ploča od smreke, jedinstven mozaik na rozeti rezonantnog ottvora
• Leđa i strane od Zebrawood (Zebrano drvo)
• Mahagoni vrat, Rosewood- palisander prstohvat i most
• Zebrano headstock glava gitare
• 3-slojno ivičenje gornje ploče, 1-slojno ibičenje zadnje strane
• Pozlaćene mašinice sa lyra i acrylic dugmićima
• Specijani polyurethane lak visokog sjaja koji zadovoljava standarde zaštite prirode
• Made in Europe 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.03.2013  
     
Novo :: Focusrite Scarlett Studio :: kompletan profesionalni studio u jednom paketu
 

Scarlett Studio vam od samog starta daje sve potrebno da snimite muziku, nebitno da li ste početnik muzičar ili profesionalac. U paketu se nalazi sve potrebno da snimite glas, gitaru, bass, bilo koji instrument, i na to je još dodan i software sa efektima koji će vam omogućiti da završite i master mix.


Focusrite Scarlett Studio

Promo Cijena 477,00 KM

Redovna cijena: 545,00 KM 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.03.2013  
     
Dynacord-Electro-Voice :: ažuriranje softvera DSP260, DC-ONE
 

Dynacord DSP260 korisnici, pažnja, pažnja!
Electro-Voice DC-ONE korisnici, pažnja, pažnja!

Izašli su update za DSP260 Editor Software V1.5.1 i DC-ONE EDITOR SOFTWARE
Poboljšanja se odnose na sređivanje prijašnjih bagova i generalno poboljšanje performansi.
Update možete skinuti ne ovim linkovima


Dynacord DSP260


Electro-Voice DC-ONE

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.03.2013  
     
Digitech Vocalist Live5 :: Po ludo sniženoj cijeni!!!
 

Zašto izabrati Digitech Vocalist Live 5? Par razloga: najveći član ultra-uspješne Live serije, proširen na 4 prateća glasa, zajedno sa MusicIQ tehnologijom za ekstremno lako prepoznavanje harmonija, mnoštvom efekata ( predpojačanje za mikrofon, reverb, delay, compressor/gate…), odvojenim efektima i štimerom za gitaru, pa čak i izborom vokala koje vas prate (muški ili ženski). Sve u svemu, Vocalist Live 5 je spravica zbog koje više nikad nećete zvučati usamljeno na bini.

Digitech Vocalist Live5

Artist Cijena 676KM

Redovna cijena: 1111,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.03.2013  
     
Avid MBox akcija :: Snižena cijena plus besplatan plug in u vrijednosti $800
 

Snimaj, uređuj i miksaj - sa vrhunskim kvalitetom
zvuka - sa profi klasom audio interfejsa Avid MBox.Ko želi vrhunski kvalitet u svom studiju?
Avid-ovi MBOX interfejsi po sniženim Artist cijenama u kombinaciji za besplatnim vaučerima za Plug in-ove od $ 800 sve do kraja marta 2013.
Registrujte svoj novi MBOX i podignite produkciju na zavidan nivo.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.03.2013  
     
Stigao je Native Instruments MASCHINE MKII
 

Prije svega pogledajte video!!!Od svog prvog pojavljivanja Maschine je postala neizbježna mašina za muzičare koji svoje gruvove proizvode kuckanjem prstima. Novi, unapređeni Maschine MKII sadrži ogroman softver sa bazom zvukova od 6 GB koji vam ne postavlja nikakva ograničenja dok vas puca kreativnost. Maschine MKII također raspolaže sa 16 vrhunskih RGB osvijetljanih pad-ova, a to je tek pravi šou kada vidite. Priča o Maschine kao neponovljivoj revoluciji u svijetu gruva, u svijetu zvuka 21. vijeka.


Redovna cijena 1166,- KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.02.2013  
     
Allen&Heath ZED60 višenamjenske miksete
 Za studio ili za "Live", ZED60 serija daje lako prenosive miksere za manje bendove. Allen&Heath ZED60 (Sixty) serija raspolaže visokokvalitetnim 60mm fejderima. ZED60-10FX je konfiguracije 4mic + 2 st kanala, dok je ZED60-14FX konfiguracije 8 mic + 2 st kanala.Allen&Heath ZED60 serija je posebno naklonjena i gitaristima. Dva mono kanala sadrže linijske ulaze visoke impedanse, tako da možete uključiti gitaru direktno u mikser, bez potrebe za D.I. boxom. Ti ulazi su stvoreni s ciljem reprodukcije zvuka klasičnog "lampaškog" predpojačala koje daje izuzetnu čistoću i topao zvuk ugodan uhu.U miksere je ugrađen efekt procesor sa 16 odličnih efekata. Ugrađeni USB audio interfejs maksimalno pojednostavljuje snimanje svirke ili studijsko snimanje.Odmah smo primjetili da su svi potenciometri posebno pričvršćeni i ojačani maticama na gornjoj ploči što je skoro nemoguće naći na mikserima u ovoj cjenovnoj klasi.ZED60 serija miksera objedinjuje standarde kvalitete zvuka i izrade koje Allen&Heath gradi u pro audio svijetu zadnjih 40 godina.Allen&Heath ZED60-10FX

Promo Cijena 755,00 KM

Redovna cijena: 844,00 KM

Allen&Heath ZED60-14FX

Promo Cijena 888,00 KM

Redovna cijena: 988,00 KM


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.02.2013  
     
Probali smo :: Behringer Eurolive B112 mp3 zvučna kutija
 

Behringer je izuzetno poznat proizvođač zvučnih kutija. Pogotovo aktivnih zvučnih kutija izuzetne snage i iznenađujuće niskih cijena. Ipak, bez obzira na globalnu dominaciju na tržištu, Behringerovi inžinjeri ne spavaju već nas redovno obraduju novim proizvodima.
Eurolive B112 mp3 je dvosistemska 12" aktivna zvučna kutija visoke snage sa dodacima MP3 plejerom, bežičnom prijemnikom signala i integririsanim mikserom!
Pojačalo snage 1000W Class-D, ugrađena mogućnost korištenja bežičnog mikrofona s ovom zvučnom kutijom, te izuzetna jednostavnost pri transportu su dodatni “plusevi” ove kutije. Najpoželjnija stvar na kutiji je ugrađeni mp3 plejer. Ovaj kvalitetan plejer sa 8 dugmića kontrole I super contrast displejom je nešto što će obradovati mnoge mobilne organizatore zabava koji u pauzama mogu da zabavljaju goste sa svojim USB stikom. Sami zamislite gdje bi sve ova kutija bila dobrodošla ... na probi, roštilju, seminaru, u školskom holu…

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.01.2013  
     
Behringer X32 :: promjena pravila u svijetu digitalnih konzola
 

Od svog nastanka 1989. godine Behringer ja postao jedna od najpoznatijih kompanija u „pro audio“ svijetu opreme. Skoro da ne postoji niko od muzičara, inžinjera i tehničara da nisu bar jednom u životu imali Behringer spravu u rukama. Behringer X32 je prvi proizvod nastao nakon kupovine Midas/Klark Technik dvojca od strane Behringera 2010. godine.
Behringer X32 raspolaže super jednostavnim radnim prostorom koji je brz i intuitivan, tako da se možete skoncentrisati na nastup, a ne da se borite sa kontolama. Apsolutno perfektan ton i algoritmi reverba i efekata koji su u klasi najvećih imena. Dodir Midasa je očigledno puno veći od samo posuđenih preampa i natpisa na konzoli, jer dok sjedite za Behringer X32 imate osjećaj da sjedite za blindiranom Midas konzolom. Testirana od svjetskih profesionalaca, Behringer X32 za sada stoji kao neoboriva mikseta koja za ovaj novac nudi toliko digitalnog procesinga i tako dobar ton.X32 digitalna mikser konzola je intuitivna i moćna sa 40 procesiranih kanala i 25 mix buseva, i svi su opremljeni sa ozbiljnim signalnim procesingom (dinamičkim, EQ i insertima), koji se može podesiti vrlo brzo kako bi stvorili potrebne uslove za praktično svaku svirku, veliku ili malu.32 kanala, 16-buseva, 40-bit digitalna mikser konzola sa programabilnim MIDAS predpojačalima, motorizirzovani klizni potenciometri, 32-kanalni audio interfejs i iPad daljinska kontrola.... još nešto? :)

Redovna cijena: 6996,00 KM


Super brzi motorizovani X32 faderi na djelu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.01.2013  
     
Noviteti: Stanton DJC4 plus Virual DJ LE
 

Od prvog pogleda primjećujemo da je DJC4 Stantonova namjera da na manjoj spravi ponudi što više kontrole.Ton je izuzetno čist i živahan, britak, što je izuzetno važno u moru interfejsa na kontrolerima koji jesu glasni, ali im fali čist ton. Masa dugmića i potova na DJC4 u paketu sa Virtual DJ LE softverom koji odmah na prvi pogled pokazuju veliku sličnost, izgleda sa su krojeni zajedno. Jog weels rade glatko, bez kašnjenja, bez praznog hoda.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.12.2012  
     
Jay Turser :: obratite pažnju na ove gitare, neke su i nagrađene. Smak Svjetske cijene u Artistu
 


Jay Turser JT-300

Smak Svjetska Cijena 242,00 KM

Redovna cijena: 337,00 KM


Jay Turser JT-220

Smak Svjetska Cijena 282,00 KM

Redovna cijena: 444,00 KM


Jay Turser JT-LT-RW

Smak Svjetska Cijena 333,00 KM

Redovna cijena: 399,00 KM


Jay Turser JT-50

Smak Svjetska Cijena 333,00 KM

Redovna cijena: 444,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.12.2012  
     
Troglavi Digitech Zmaj :: RP1000, RP500 i RP90
 

Moćne distorzije, nevjerovatni delay, uvrnuti filteri i izuzetno jednostavna upotereba su neke od glavnih karakteristika RP serije. Digitech RP serija podnih gitarskih procesora se od prvog dana prilagođava gitaristima kako bi imali sve moguće tonove koji im mogu zatrebati u izvođenju muzike. Tajna je u timu inžinjera u Digitech-u koji su isto tako – gitaristi. Pored korisnih tonova koje RP daje, još jedna bitna stvar odlikuje RP seriju. Digitech RP serija je dizajnirana sa ciljem kako bi dobili masu gitarskog tona, a bez da potrošite cijelo bogatstvo. RP70, RP90, RP55, RP155, RP255, RP355, RP500, RP1000, GSP1101 je familija gitarskih procesora koji pokrivaju sve klase gitarista od kuće do velike bine i studija.


Digitech RP1000 je upotrebljiv sa zaista širokim izborom pojačala i drugih efekata i to ga čini pravim pobjednikom u trci gitarskih multiefekt uređaja. Mi ga zapravo trebamo zvati "sistemom gitarskih efekata" zbog opcija koje nudi. Jednim pritiskom na odgovarajući taster i vi ga pretvarate u klasični pedalboard sa vašim odabranim efektima. Uz pomoć ugrađenih kontrola, vi ga zapravo možete pretvoriti u 100 različitih pedalboard-ova.
Moćan ton, lako programiranje, raznovrsnost ponuđenih tonova u čvrstom metalnom kućištu ga čini spravom u koju se možete pouzdati.
Iako su simulacije zvuka pojačala i kabineta izuzetno korisne alatke, stiskom na dugme možete premostiti ovu opciju i ostaviti ton vašeg pojačala nepromjenjenim.
Looper je zaista korisna alatka. Ovaj vam dozvoljava da snimite 20 sec frazu sa opcijom nasnimavanja. Ovo se zaista može pretvoriti u cool izvedbu uživo na bini ili kao alat koji vam pomaže da komponujete svoju muziku.
Na kraju, blindiramo tenkovsko kućište sa 14 prekidača dizajniranih da trpe torturu live svirke će maksimalno produžiti vijek trajanja RP 1000. Ugrađenom expresion pedalom kontrolišete volume, gain, wah ili whammy.

Sa Digitech RP1000 ste apsolutni vladar svog tona! A ton je najbitniji!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.12.2012  
     
Allen & Heath Z2 - prvi 2 + 2 profi DJ mikser
 

Native Instruments TRAKTOR KONTROL Z2 je prvi 2+2 DJ kontroler mikser. Izgrađen čvrsto za profi klubsku upotrebu, Z2 je objedinio i vinil i CD DJejeve, kao i centralu za napredno setup Remix Deck-sa i kontrolera.

Allen & Heath Z2

Promo Cijena 1494,00 KM

Redovna cijena: 1688,00 KM

TRAKTOR KONTROL Z2 objedinjuje klasični stand alone dvokanalni mikser, dodaje mu ekstra dva kanala za Remix Decks, na sve to još ubacuje TRAKTOR SCRATCH PRO 2 i imate jedan luksuzan mikser za šta vam god padne na pamet da miksate.
Potpuno nov Macro FX i Flux Mode u najnovijem TRAKTOR softveru proširiće vaš arsenal za kreativnost. A heavy metal šasija, standardne visine, izdržljivi RGB kontrolni dugmići, i Innofaders(TM) osiguravaju pouzdanosz u radu. Bilo koji stil da imate, kako god da svirate, dobrodošli u budućnost miksanja.Sistemski zahtjevi:
• Windows 7 (zadnji Service Pack, 32/64 Bit), 2 GHz Intel Core 2 Duo ili AMD Athlon 64 X2, 2 GB RAM (4 GB preporučeno)
• Mac OS X 10.6 ili 10.7 (zadnji update) ili 10.8, Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM (4 GB preporučeno)
• General: Monitor sa 1024 x 768 rezolucijom, USB 2.0, 1 GB slobodnog prostora na HD


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  14.11.2012  
     
Dynacord - Nova A-Line serija zvučnih kutija
 

Iz Dynacorda nam stiže nova A-Line serija zvučnika poznate Dynacord kvalitete, ali ovaj put u budžet prihvatljivijoj varijanti. Nikada nebi očekivali da možete dobiti ovakve karakteristike u ovom cjenovnom rangu. Opremljeni isključivo visokokvalitetnim komponentama, A-Line serija je istupila korak naprijed zahvaljujući velikom kapacitetu snage i izrade od 15mm šperploče koja garantije izdržljivost a da nisu premasivne za rukovanje. Asimetrični dizaj omogućava rad kao binski monitor.

Neke od osnovnih karakteristika nove A-Line serije su:
• moćni i lagani moduli pojačala apsolutno fenomenalnih performansi sa DSP digitalnim procesorima
• FIR filteri omogućavaju frekventna poboljšanja i maksimalno usklađuju rad između MF i HF drajvera.
• Monitor operation režim poboljšava ton sa manje rizika od feedback-a
• Low-cut filter dobrinosti jasnoći tona i štiti satellite kada ih koristite sa subovimaDostupne verzije su:
A112 – pasivna full range zvučna kutija sa 12” wooferom
A112A – aktivna full range zvučna kutija sa 12” wooferom (FIR filter i DSP processor)
A115 – pasivna full range zvučna kutija sa 15” wooferom
A115A – aktivna full range zvučna kutija sa 15” wooferom (FIR filter i DSP processor)
A118 – pasivna zvučna kutija sa 18” wooferom
A118A – aktivna zvučna kutija sa 18” wooferom (DSP processor)

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  09.11.2012  
     
Specijalna ponuda! Besplatan Guitar Rig 5 Pro – do decembra 31, 2012
 

Specijalna ponuda! – do decembra 31, 2012

Ovakve ponude je nemoguće ignorisati. KOMPLETE AUDIO 6 već sadrži Cubase LE i KOMPLETE LEMENTS. Kupite ga sada i dobićete također mega poznati i nagrađivani GUITAR RIG 5 PRO - legendarni softver za modeliranje zvuka gitare i bass gitare, ali i za procesiranje bubnjeva, sintova, vokala i svega ostalig šta se može naći u vešem miksu.


Cijena Komplete Audio 6 : Cijena: 544,00 KM

Jednostavno registrujte vaš KOMPLETE ELEMENTS softver iz paketa prije 31. decembra 2012, i dobićete GUITAR RIG 5 PRO koa besplatan download.
Poklon vrijedan 180 EUR! (350 KM)

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.10.2012  
     
Allen & Heath GLD-80 - Jedan fini elegantni mikser
 

Tonci, rentalci... volite prefinjene i elegantne digitalne miksere sa perfektnim tonom?


Allen & Heath GLD-80 je miks konzola sa koja kobinuje analogni stil kontrole kanala sa grafičkim 8,4" touch ekranom. Sa mogućnošću da se u potpunosti prilagodi korisniku, pruža brzo i lagano dodeljivanje ulaznih signala i mikseva na fejdere, kojih je ukupno 20 u četiri lejera. Svi fejderi su motorizovani i svaki ima LCD displej koji se može imenovati i dodeljivati željena boja. Pored toga svaki kanal ima direktnu kontrolu gaina, panorame i aux/FX sendova...

Cijena: 12.822,00 KM

Uz Allen & Heath GLD80, za input/output opcije namjenjeni su Allen&Heath GLD-AR84 i GLD-AR2412.

Allen&Heath GLD-AR84


GLD-AR84 je prvensveno namenjen za upotrebu uz GLD digitalni mikser.
Svaki AR84 dodaje josh 8 XLR ulaza i 4 XLR izlaza u GLD sistem. Mogu se dodati dva GLD-AR84 ure]aja u sistem i to poveyivanjem na GLD-AR2412 ili direktno u GLD-80 mikser. Konekcija sa mikserom je preko Cat5 kabla koji podržava Allen & Heath sSNAKE protokol i na taj način omogućava da AR84 bude i do 120m udaljen od samog miksera. Potpuna kontrola i "scene recall" funkcija.
Cijena: 1666,00 KMAllen & Heath GLD-AR2412


GLD-AR2412 je prvensveno namenjen za upotrebu uz GLD digitalni mikser.
AR2412 pruža 24 XLR ulaza i 12 XLR izlaza kada je povezan ya GLD-80 mikser. Konekcija sa mikserom je preko Cat5 kabla koji podržava Allen & Heath sSNAKE protokol i na taj način omogućava da AR2412 bude i do 120m udaljen od samog miksera. Potpuna kontrola i "scene recall" funkcija. GLD-AR2412 takođe poseduje Aviom kompatibilni monitor port.

Cijena: 3494,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  09.10.2012  
     
Paiste i Nicko McBrian :: Alpha Bommer Powerslave činele
 

Postoji li jedan bubnjar na svijetu da ne može prepoznati ovog čiku sa slike? Ako postoji, onda mora da ponovi gradivo, jer je propustio lekciju o jednom od najpoznatijih i nauticajnijih bubnjara na mlade metalce i hard rockere.Nicko McBrian (Iron Maiden) je sa Paiste stvorio seriju činela koje su namjenjene njegovim istomišljenicima kako bubanj treba da zvuči. Paiste Aplha Boomer PowerSlave činele u Artistu po promo cijenama.

Paiste Alpha Boomer Powerslave Crash 16"


Promo Cijena 244,00 KM
Paiste Alpha Boomer Powerslave Hi HAt 14"


Promo Cijena 355,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.10.2012  
     
Native Instruments KONTROL Z2 - još jedan hit za Djejeve
 

TRAKTOR KONTROL Z2 je od samog starta dizajniran za apsolutno sve uslove rada u klubovima i na velikim binama, spajajući po prvi put dva svijeta: cdj-eve i gramofondžije sa jedne strane i remix/kontroler korisnike sa druge. Sam kvalitet izrade je perfektan: čvrsta aluminijumska šasija, audio napajanje koje gotovo da i nema šuma, premijum 24-bitna zvučna kartica, Cirrus Logic konverteri,ultra-precizni potenciometri i enkoderi, Innofader klizni potovi i crossfader, profesionalni XLR izlazi, svaka komponenta je izabrana da pruži maksimalan učinak i potpuno uživanje u radu. Uz KONTROL Z2, Nativ daje i Traktor Scratch Pro 2 software sa Remix Deck tehnologijom, plus timecode vinil i cd. Potpuno nova Macro FX efekt sekcija u Traktor-u se sad kontroliše na dodir jednog dugmeta.Kad se sve sabere, ne postoji nijedna konfiguracija koju nije moguće izvesti sa KONTROL Z2 i sasvim je sigurno da je Nativ Instruments opet uspio da napravi još jedan best seller, a samim tim i zabetonira svoju broj 1 poziciju u svijetu DJ-eva.

Uskoro u Artistu...

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.10.2012  
     
Reunion Blues - i torba može biti voljena
 

Da li bi mogli bez brige svoju gitaru ostaviti kao prtljag na aerodromu, uputiti se na dugi let i bez uzbuđenja čekati sa druge strane okeana, baz žurbe da otvorite kofer i vidite da li je čitava, slomljena ili sa odvaljenim dijelovima?
Bezbroj puta smo čitali iskustva širom planete kako su instrumenti zbog grubog (a drugog načina nema) rukovanja prtljagom na aerodromima bili oštećeni, nekad manje, nekad više. U Reunion Blues su odlučili riješiti ovaj problem, olakšati muke i vlasnicima skupih instrumenata i radnicima koji nabacuju prtljag i to sa nekoliko metara visine.Kada pogledate bilo koji proizvod Reunion Blues firme shvatite da je kvalitet na prvom mjestu. Reunion Blues torbe izgrađene su da traju, dizajnom su naklonjene muzičaru koji je na putu i imate prostor za sve što vam ide uz instrument. Reunion Blues torbe koje smo dobili su nešto najkvalitetnije šta smo imali do sada priliku vidjeti u ovoj grupi proizvoda. To možemo potvriti i Fenderomvom odlukom da Reunion Blues bude kofer za njihove najskupocjenije Fender Custom gitare.

Reunion Blues Aero i Continental

Reunion Blues Aero torbe za električnu gitaru i bass sa svojom elegantnom tanjucnom linijom i de luxe vanjskim i unutrašnjim finišom se nameću kao custom made proizvodi koje ne možete porediti sa standardnim proizvodima koji se nude na tržištu. Izuzetno je malih dimenzija, a bez umanjenja protekcije gitare unutra. Super fina crvena plišana proštepana unutašnjost podsjeća na najskuplje komade stilskog namještaja i enterijera.


RB Aero

Promo Cijena 222,00 KM

Redovna cijena: 277,00 KM

Reunion Blues Continental torbe za akustičnu, električnu, semi hollow i bass gitaru su posebno izgrađene da maksimalno zaštite vaš instrument. U slučaju Continental torbi funkcionalnost je dovedena do vrhunca. Ne postoji torba koja će podnjeti više stresa i potpuno sačuvati instrument. Na dugim putovanjima, autom, kombnijem, avionom, uvijek je sigurna od udaraca, čak i ako se neko usudi da vašu gitaru baci sa zgrade.RB Continental

Promo Cijena 322,00 KM

Redovna cijena: 388,00 KM

Ne znamo zašto bi nekom palo na pamet da gitaru baca sa vrha svoje zgrade, ali ako se slučajno tako nešto i desi znajte da će gitara u Reunion Blues Continental torbi biti potpuno sigurna.Snimci kruže internetom na kojima momci svoje gitare u Reunion Blues torbama bacaju sa trijemova, sa svojih kuća, sa svojih zgrada. Lijepo su napomenuli da nije poželjdo da i sami testirate torbe na ovaj način, ali na praktičan način su pokazali za šta su Reunion Blues torbe napravljene.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.09.2012  
     
Electro Harmonix Crying Tone wah pedala :: nikada niste svirali ovakvu pedalu
 

Od kako se pojavila prije 50 godina, vah je neizbježna pedala u karijeri svakog gitariste. Njen „plačljivi“ efekat obilježio je stilove mnogih cijenjenih gitarista.
I danas, 2012., taman kada pomislite da se više nema šta izmisliti, pogotovo kada je u pitanju gitarska oprema, Electro Harmonix nam daje novu vah pedalu fenomanealnog tona i sa nevjerovatnim dizajnom bez pokretnih dijelova.


Electro-Harmonix Crying Tone

Promo Cijena 177,00 KM

Redovna cijena: 197,00 KM

Electro-Harmonix Crying Tone pedala je ciglastog oblika sa zakrivljenim dnom kako bi vam omogućila da je „valjate“ naprijed nazad kao što bi gazili i klasičnu vah pedalu. Gornja ploča koja se gazi i dno su presvučeni kvalitetnom gumom. Bez pokretnih dijelova, bez potova, bez optičkih senzora, Crying tone je jedinstvena pedala koja je praktično NEUNIŠTIVA što je dokazano video klipom na YouTube koji je obišao planetu.

U input konektujte gitaru, sa ouput na pojačalo, stavite nogu na pedalu i nagnite je naprijed. Počeće svirka sa super kul vintage slatkastim vah efektom. Logo firme na gornjoj strani svijetli crveno kada je efekat uključen. Crying tone ima izuzetno širok frekventni raspon i vrlo lako ćete se zaljubiti u ton. Dugmić za kalibraciju će vam pomoći da pedalu podesite svakoj podlozi i svom stilu gaženja pedale.Kratke karakteristike
• Bez pokretnih dijelova
• bez potova, prekidača ili zupčanika koji mogu otkazati
• Super odziv i izražaj
• Momentalno prelaz iz bypass-a u efekat
• Popularan vah ton
• Baterija u paketu
• Moguće napajanje i adapterom 9V DC (polaritet: minus (-) u sredini)

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.09.2012  
     
Kućno snimanje :: Presonus set za kućni studijo
 Presonus Audio Box Studio

Promo Cijena 398,00 KM

Redovna cijena: 477,00 KM

Evo jednog paketa opreme koji vam omogućava da počnete snimati odmah iz kutije. Interfejs, mikrofon, profi sluške, softver, svi kablovi. Obratite pažnju na ove komade opreme koji nose ime koje znači mnogo u svijetu snimanja i propdukcije.
Paket uključuje:
• AudioBox USB interfejs
• Studio One Artist softver za snimanje i produkciju
• HD7 Studio monitor slušalice
• M7 Studio kondenzatorski mikrofon


AudioBox USB audio interfejs
• USB audio i MIDI interfejs, napajanje preko USBa
• Perfektno ukrojen sa Presonus Studio One Artist siftverom za Mac i Windows
• 24-bit rezolucija, 44.1 i 48kHz sampling rate
• 2 kombo mic/instrument ulaza
• 48V phantom power za M7 kondenzatorski mikrofon
• Zero-latency monitoring preko internog miksera bez kašnjenja signala
• Level kontola na ulazu za slušalice
• Studio One Artist digital audio workstation software
• 1/3U rack montaža
• USB kabl u paketu


PreSonus M7 kondenzatorski mikrofon
• Kondenzatorski mikrofon visoke kvalitete
• Dizajn sa velikom dijafragmom – izuzetno popularan jer garantuje dobar ton
• Za razliku od dinamičkih mikrofona hvata mnogo više detalja
• Adapter za navrtanje na mikrofonski stalak
• Standardno Phantom napajanje preko XLR kabla
• XLR kabl u paketu
• Torbica za nošenje


HD7 Headphones
• Profesionalne monitoring sluške
• Neodimijumski drajveri visoke rezoulucije
• Precizno podešena akustika kućišta drajvera
• Prošireni odziv bassova
• Čvrsto građene da izdrže nesavjesnu upotrebu (što ne treba shvatiti bukvalno)
• Auto-podešavanje jastučića na uho
• Udobni i dugotrajni jastučići
• 2.5 metra, single-side kabl sa jedne strane,
• Optimalan pritisak
• Lagane


Studio One Artist
• Elegantano radon okruženje u jednom prozoru
• Moćne drag-and-drop funkcije
• Neograničene audio trake, MIDI trake, VST, sabirnice, i FX kanali
• Pretraživač sadržaja sa zgodnom opcijom sortiranja i preview
• Automatska delay kompenzacija
• Napredna automatizacija
• 32-bit audio procesor
• Sidechain rutiranje
• Virtualni instrumenti koji zvuče zadivljujuće
• Sampler
• Jedan od najintuitivnijuih MIDI-mapping sistema trenutno
• Realtime audio timestretching i resampling
• K-System metering
• Kompatibilan sa svim ASIO-, Windows Audio-, ili Core Audio-compliant audio interfejsima
• Key commands iz Pro Tools, Cubase, i Logic.
• Originalni efekti 32-bit effects library sa 20 dinamičih procesora, reverba, modulacija, simulacija pojačala, i još.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.09.2012  
     
Novi Hughes & Kettner TubeMeister 36
 

Evo ga, novi Hughes & Kettner TubeMeister 36. Čekamo ga još od prošle godine kada smo ga vidjeli na Musikmesse sajmu u Frankfurtu.


Hughes & Kettner TubeMeister 36

Promo Cijena 1555,00 KM

Redovna cijena: 1888,00 KM

Tehnički podaci:

• 3 kanala
• Snaga 36W
• Reverb – mogućnost odabira
• Serijska FX loop petlja – mogućnost odabira
• MIDI
• Lampe: 3 x 12AX7, 4XEL84
• Dimenzije: 171 x 446 x 152
• Masa 7,7 kg


Dodaci:
• Crunch – bogata i harmonična tube distorzija ide od reskog overdrajva do kremastih lead tonova
• Clean – topli tube clean sa izuzetnim dinamučkim rasponom od staklastog cleana do taman pred grlatog cruncha
• Moderan Hi Gain ton sa beskonačnim sustainom
• 2 x pasivni tri- pojasni ekvilajzer za pobuđivanje frekvencija koje vam najviše odgovaraju za svirku
• Preamp sekcija – 3 x 12AX7 cijevi
• Power amp sekcija – 4 x EL84 za ispucavanje 36W koji će prodrmati binu
• Transformatori uvećani za masu headrooma
• TSC zaštita power amp sekcije sa auto biasom i indikacijama sa LED lampicama
• Footswitch konekcija za daljisko upravljanje kanalima i FX-loop i reverbom
• Serisjki FX loop za dodavanje eksternih efekata u petlju
• Power soak – 5 stepeni MIDI programabilan za različite stepene pojačanja ili režim tihog snimanja
• Red Box – balansirani RED BOX direktan izlaz sa autentičnom simulacijom zvučnika
• MIDI – integrisani MIDI interfejs sa phantom napajanjem
• MIDI Learn – za jednostavno programiranje MIDI kontrolera za kontrolu kanala, FX loop, reverba Power soaka


Nezavisni gain i master potenciometri i selektivna FX petlja su postali standard unutar ovog modernog trokanalnog pojačala. Ali to nije ni približno dovoljno za pravi TubeMeister. Zato su Mr. Hughes i Herr Kettner stvorili MIDI sistem za potpuni pristup kanalima, FX petlji i ugrađenom reverbu.

S ovim pristupom možete čak kontrolisati i snagu pojačala sa ugrađene sklopke za regulaciju snage (36, 18, 5, 1 W i Speaker Off - ugašeni zvučnik)!

Sa ovom revolucionarnom MIDI sklopka za regulaciju snage možete učiniti neke super kul zvučne trikove. Na primjer, možete otvoriti potpuni dinamički raspon koristeći Clean kanal na snazi od 36W, a onda možete uključiti Crunch kanal sa snagom od 5W sa master potenciometrom potpuno pojačanim s ciljem dobivanja dobrog, oštrog i konkretnog ritam crunch zvuka. Ili jednostavno možete koristiti Lead kanal na 18W za neke high-gain "nabrijane riffove" , te munjevito uključiti punih 36W snage na istom kanalu za "vrištajuće" solo dionice. Moglo bi se igrati sa ovim, zar ne?

Dovoljan je pritisak na dugme za pozivanje jednog od 128 kombinacija tog tipa. Zamislite koliko bi Vam ovo moglo značiti na svirkama uživo. I još nešto, 1W opcija Vam omogućava pristup binskom zvuku unutar Vaša četiri zida kod kuće, u kombinaciji sa beskompromisnim zvukom. Od sada možete imati master potenciometar pojačan do kraja čak i kod kuće.

Unaprijed ugrađeni poznati RED BOX (cijena mu je uvijek oko 100 EURa kada ga kupujete posebno) vam pruža zvuk predpojačala i pojačala direktno na binu ili na studijsku mikser konzolu.

Autentično emulira zvuk karakterističan za 4 x 12" gitarski kabinet, te daje balansirani linijski signal zvučničkog izlaza za korištenje na probama, binama, pa čak imate mogućnost prenosa ugodnog "lampaškog" tona direktno na razglas. Zahvaljujući sklopki za regulaciju snage postoji i mogućnost za studijsko snimanje bez buke i glasnoće (Speaker Off opcija - zvučnik isključen), RED BOX Vam omogućava stvaranje snimaka profesionalne studijske kvalitete u bilo koje doba dana (i noći). Možete čak i poslati signal u in-ear monitore na bini bez potrebe za ostajanjem u fokusu sa kabinetom i mikrofonom.

Osim svega već nabrojanog uz TubeMeister 36 dolazi i korisna TSC kontrola (Tube Safety Control - Kontrola sigurnosti cijevi).

To je automatski sistem koji konstantno prati i nanovo raspodjeljuje napon koji omogućava "lampama" za snagu pouzdan rad i osigurava zvuk prve klase, uvijek (auto bias). Uz pomoć TSC-a, održavanje "lampi" ne može biti jednostavnije. To je jedan od razloga zašto je TubeMeister 36 već sada jedno od najraznovrsnijih pojačala u svjetskim okvirima, te jedno od dokazano najpouzdanijih.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  26.06.2012  
     
Universal Audio Apollo Duo :: nova generacija audio interfejsa
 

Universal Audio Apollo Duo je prvi Thunderbolt-ready high resolution audio interfejs koji objedinjuje jednostavnost analogije i fleksibilnost digitalije u jednom uređaju. Klasični analogni dizajn kombinovan sa vrhunskom DSP tehnologijom stvara bazu vašeg sistema snimanja sa brojnim opcijama, vodeći u svojoj klasi, a neograničenog za buduće integracije sa ostalom opremom.UA Apollo Duo sadrži 18 ulaza i 24 izlaza koji hrane high-end AD/DA konverziju; 4 premium digitalna predpojačala i 2 DI ulaza za konekciju mikrofona, gitara i drugih instrumenata. Ovi ulazi mogu biti kontrolisani sa prednje ploče zajedno sa gain kontrolom, phase, low cut, pad i phantom napajanjem. LED mjerač od 10 segmenata dozvoljava vizuelnu detekciju i kontrolu nivoa signala, statusa ulaznog signala i clock podešavanja. Na prednjoj ploči raspolažete is a dva izlaza za sluške sa gain kontrolom za snimanje ili monitoring situacije.
Pored mikrofonskih i instrumentalnih ulaza tu je i masa I/O opcija, uključujući: 8 analognih I/O, dodjeljeni monitor izlazi, 8 kanala ADAT I/O, stereo S/PDIF i word clock I/O. Tu su dva Firewire 800 porta (kao standard) za multi-box uvezivanje i konekciju sa drugim Firewire kompatibilnim uređajima.Universal Audio Apollo Duo

Promo Cijena 3888,00 KM

Redovna cijena: 4444,00 KM

Apollo Duo također sadrži nagrađivanu UAD DSP processing tehnologiju, dozvoljavajući bilo koji UAD powered plugin da se koristi u stvarnom vremenu sa skoro nultom latencijom. Sva ova tehnologija kombinovana sa universal Audio dizajnom čini Apollo idealnim izborom za profesionalce koji traže spravu visoke rezolucije, potpomognutu DSP solucijama sa brzim i lakim protokom signala. Apollo je kompatibilan sa svim glavnim DAW sistemima i isporučuje se sa opsežnom Console aplikacijom i Recall pluginom za osiguranje prozivanja podešavanja svaki put kada koristite Apollo.
Lociran na zadnjoj ploči nalazi se Thunderbolt ekspanzija za prijem kartica (prodaju se posebno). Na najnovijim Apple Mac Computers, Thunderbolt omogućava visok prolaz, poboljšanje performansi pluginova nego na konvencionalnim Firewire i USB sistemima.

Universal Audio Apollo Duo je kulminacija 10 godišnjeg razvoja analogne i digitalne tehnologije – stvorena je nenadmašna nova generacija DSP audio interfejsa.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.06.2012  
     
Washburn WD20SCE :: Cura koZmaj ,Gitara koZmaj , cijena koZmaj.
 

Momci, šta najviše volite na gitari?
Oblik, vrsta drveta i finiš, fini hardver ili ostale ukrase?Washnurn WD20SCE

Promo Cijena 484,00 KM

Redovna cijena: 598,00 KM

Ovaj sretni Washburn WD20 SCE ima sve te fine osobine. Fotografu svaka čast na uklapanju čizmica sa predivnom pločom svijetle kanadske smrče i plemenitog rosewooda koji ovoj gitari daju bogat i topao ton.
Ovako kada se čovijek zagleda zapravo tek tada primjeti neke fine detalje na gitari... a brzopleti bi reklina prvu se "gitara k'o gitara."
I ne zaboravite da je ozvučena odličnim Fishman predpojačalom.

• Dreadnought oblik tijela sa cutaway-om
• Solid alaskan sitka spruce (smrča) prednja ploča
• Zadnja dio i bočne stranice od ruže
• Satin finiš na vratu od mahagonija
• Fingerboard od ružinog drveta
• Nut i sadlo od kosti
• Izlivene hromirane mehanike
• Fishman Isys+ Tuner/Preamp sistem
• Stilski ukras oko rozete
• Fishman Presys+ Tuner/Preamp sistem ozvučenja


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  23.05.2012  
     
Blade X-Fire 120 EMG :: Promo Cijena za VELIKI TON
 

BLADE X-FIRE XF120 EMG

Od kako smo probali prvog Blade-a, ovog švicarskog proizvođača gitara odlikuju kvalitetni materijali i hardver, visoki standardi izrade bez obzira na cjenovnu klasu u kojoj se nalazi instrument, izuzetne tonske karakterisitike unapređene VSC elektronikom (na pojedinim modelima) koja gitaristima pruža jedinstvenu raznovrsnost i superiornost kod svirki gdje se od vas traži šetnja kroz različite muzičke žanrove.
BLADE X-FIRE XF120 EMG

Promo Cijena 1696,00 KM

Redovna cijena: 1991,00 KM

Blade je ovoga pusta ostavio “knjigu pravila” za izradu gitare i stvorio modernu gitaru podešenu za maksimalan tonski udarac. Blade X-Fire 120 EMG je gitara izrađena po zahtjevu mnogih gitarista koji su pisali Bladu da žele moderan instrument sa EMG aktivnim pikapima i VSC3 elektronikom. XF120EMG je perfektno iskrojena za gitariste koji traže instrument za brze i virtuozne izvedbe. Vrat je nešto širi na nutu i izrađen je u C obliku. Također je trunku deblji tako da je u kombinaciji sa sistemom žica kroz tijelo obezbijeđen maksimalan prenos tona, a i obezbjeđuje jači stisak.


Uz Blade XF 120 EMG dolazi originalni Blade kofer


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.05.2012  
     
Besplatan FGN katalog za 2012 godinu!!!
 

Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  19.05.2012  
     
Allen&Heath ZED-16FX u Artistu!!!
 

Photobucket
Allen&Heath ZED-16FX

Promo Cijena 1242,00 KM

Redovna cijena: 1393,00 KM

ZED-16FX je idealan za one koji žele da putuju lagano opremljeni. Pruža muzičarima veliki broj mogućnosti kroz 10 mono kanala, 3 stereo kanala i visokokvalitetni FX procesor u kompaktnom kućištu rack veličine. Opremljen je i USB konekcijom za dodatne izvore zvuka ili za snimanje.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.05.2012  
     
Peavey obilježava 20 godina 6505 serije pojačala. U to ime, Artistova 6505 super pogodba
 Kada je Peavey jeva 6505 serija u pitanju, stvar je jasna. Ako želite da zabilježite oboren moderan ton gitare nema boljeg pojačala za to. Iskusni metal producenati poput Colin Richardsona (Machine Head, Chimaira, Bullet For My Valentine...) i Andy Sneap (Soulfly, Exodus, Arch Enemy..) koji su producirali mnoštvo albuma poznatih bendova zadnjih 20 godina kažu: "Ne postoji ništa u šta se možete uključiti a šta će proizvesti žešći, moćniji ton."
Peavey je razvio i patentirao Resonance strujno kolo koje omogućava 6505 seriji da zadrži utegnuti bas u niskim štimovima što drugim pojačalima teže polazi za rukom.

Artist u ime proslave 20og rođendana 6505 serije pojačala nudi specijal pogodbu:
Peavey 6505 nickel wound žice:: super cijena za dva paketa 14KM


I pored toga što je svoj status 6505 zaradio na veteranima scene, njegova tradicija se nastavlja i danas sa bendovima poput Bullet For My Valentine, Asking Alexandria, All That Remains, Black Veil Brides, The Devil Wears Prada, Bring Me The Horizon, August Burns Red i mnogim drugima...Apocaliyptica - u pozadini su rigovi sa 6505+ glavama koji čine bazu žestokog tona Apocalyptica čela. Naprijed je 6505+ Dejana iz benda Tanker - nezamjenjivo pojačalo za čvrst i žestok ton.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  07.05.2012  
     
Behringer NOX DJ familija okupjena u Artistu
 

Behringer je sa arsenalom NOX mikseta pokrio apsolutno sve moguće potrebe za klubskim mikserima i to za Dj-eve koji traže USB konekciju, tonu efekata i prije svega kvalitetan crossfader. I to je samo za start. Ovi premium klubski DJ mikseri su izgrađeni da traju, od kvalitetnih komponenti sa robusnim aluminijumskim kućištem. Od najmanjeg 2-kanalnog NOX202, pa sve do 6-kanalnog NOX606 koji je napucan dodacima koji se nalaze na višestruko skupljim konkurentima (NOX606 neodoljivo podsjeća na A&H Xone:92) i 5-kanalnog NOX1010 koji je predviđen za ugradnju u rack – odnos cijene i osjećaja da ste dobili spravu sa kojom možete kvalitetno raditi je najbolji do sada. Osim formata i output/input opcija za sve miksere je zajednički vrhunski infinium „contact free“ VCA crossfader, već poznata XENYX mikrofonska pojačala i beat-sinhronizirajući FX.

Behringer NOX202
2-kanalni battle DJ mikser za turntable, remix i digital DJ-eve sa “Contact-Free” VCA Crossfader - ima, Beat-Syncable FX i USB Audio Interfejsom.Behringer NOX303
PC ili Mac, bez isntalacija drajvera, možete reprodukovati sa računara ili snimati na računar. Plus infinium "contact-free" VCA Crossfader, poznati XENYX mic preamp i premium-grade phono preamp, i beat-syncable FX za godine dobre muzike.
Behringer NOX404
Kao NOX202 na steroidima, dvokanalni NOX404 je obdaren promjenjivom FX LOOP petljom i podesivim “krivim” fadera kako bi vaš Nox bio perfektno iskrojen za vas. Mikrofonski ulaz, Linijski i USB konekcije tako da možete priključiti bilo koji izvor zvuka. Aux sekcija upotpunjena sa Level kontrolom zapravo predstavlja jedan dodatni extra kanal. Balansirani XLR izlaz također krasi ovaj mikser.Behringer NOX606
Ovo je mikser za DJeve koji žele svu moguću kontrolu. Dovoljno ulaza da ukomponuju mikrofon, dva gramofona, dva CD plejera i jedan USB uređaj, NOX606 je spreman na sve. Vi ste spremni na sve sa Nox606. U dodatku Beat-Syncable FX sekcije raspolažete sa dva Voltage Controlled Filters i dva Low Frequency Oscillatora koji mogu biti dodjeljeni gdje želite. Također sadrži pre/post fader Aux in tako da sa lakoćom možete dodati outboard sprave u vaš rig. 4 pojasni EQ na linijskim ulazima, sofisticiran Cue i monitoring. Music only izlaz na kojem je izostavljen mikrofonski ulaz pa možete snimati vaš miks bez vokala.
Behringer NOX1010
Ovaj 5 kanalni mikser može da iznese do 14 nezavisnih audio izvora. Predviđen je za montažu u rack is a svim svojim dodacima predstavlja mikser za perfektnu integraciju u sistem Auto-Start sposobnim CD plajerima. Nox1010 je pojačan monitoring sekcijom sa Split/Blend dugmićem koji omogućava da kombinujete cue i raspoređujete ih u sluške Phones Left (cue) phones right (main).


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.04.2012  
     
American Audio VMS4.1 :: novi poboljšani 4-kanalni MIDI kontroler koji dolazi upakovan sa Virtual
 

American Audio VMS4.1 je novi 4-kanalni MIDI kontroler koji dolazi upakovan sa Virtual DJ LE softverom. VMS4.1 sadrži četiri MIDILOG™ kanala (kompatibilna sa svim MIDI softverima i analognim ulaznim signalima - CD plejerima, gramofonima itd.), dva mikrofonska ulaza, balansirana XLR izlaza, 4in/4out igrađeni audio interfejs i ekskluzivnu “DSP D-Core” Audio mašinu.

VMS4.1 je dizajniran za nastup DJeva koji traže pouzdan “sve u jednom” MIDI kontroler za MP3 fajlove na lap-top računaru sa opcijom da mogu dodati i CD plejere ili gramofone u mix. 4-kanalni MIDI kontroler koji dolazi upakovan sa Virtual DJ LE softverom.

Šta je to poboljšano sa VMS4.1?

Originalni VMS4 je zaista napravio bum među pristupačnim kontrolerima. Slobodno možemo reći da sličan proizvod nije postojao na tržištu. Na bazi VMS4 sa svim kritikama korisnika koji su radili sa njima i svim naučnim lekcijama, American Audio je razvio novi poboljšan 4 kanalni kontroler koji i dalje ostaje u klasi pristupačnih, a da pri tome nemate osjećaj da ste izgubili neku bitnu karakteristiku kojom raspolažu druge skuplje sprave.

“U poređenju sa VMS4, novi VMS4.1 ima potpuno novi dizajn unutarnjeg hardvera, četiri puta više outputa, pouzadnije napajanje, svjetliji LED na dugmićima i enkoderima, čvršće ugrađen fader, poboljšan kvalitet zvuka a posebno kvalitet zvuka mikrofonskog ulaza te generalno kvalitet izrade kontrolera. Raspolaže također novim, linearnijim EQ-om i mnogo boljim zaštitama od interferencija sa mobilnim telefonima tako da na miru možete raditi u svim okruženjima.

“Jedna od bitnijih detalja je da novi VMS4.1 ima novi i jedinstven American Audio D Core processor koji je brz u uglađeniji od ranijih proizvoda.”


.:: Artist ::. American Audio VMS4.1Glavne odlike:
• 4-kanalni MIDI kontroler
• U paketu sa Virtual DJ softverom
• 4x MIDILOG™ kanala (kompatibilna sa bilo kojim “MIDI softverom”* ili analognim ulazima – kao što su CD plejeri, gramofoni, itd)
• DSP D-Core procesor: Studijski kvalitet Audio Engine + Pro Stage mikrofonsko strujno kolo
• Crossfader Curve podešavanje
• Balansirani XLR (kenon) Izlazi
• Zvučna karta: 4 In/4 Out audio interfejsGeneralne odlike:
• Sve kontrole, fejderi, potovi, prekidači i dugmići su glatki – nema preskakanja, šuškanja i zujkanja
• On/Off lagani start i gašenje
• Gain treble mid bass EQ na svim kanalima
• 2 phono/line selektivna kanala
• Dva mikrofonska kanala sa osvjetljenim on/off prekidačima i gain/treble/mid/bass EQ kontrolama
• On/Off cue na svakom MIDI kanalu
• Split cue za sluške pomoću rotirakuće miks kontrole
• Osvjetljeni gumeni točkići za olakšanu upotrebu u mračnim okruženjima
• Čvrsta 1,6 mm debela gornja ploča za dugotrajnu upotrebu
• Full analogni mikser u slučaju padanja računara
• Zamjenjiv innofader
• Crossfader dodjela i reverse
• Q-Start crossfader startup za dva externa plejera
• Zamjenjivi faderi kanala
• Master i booth izlazi L/R
• Balansirani Master izlazi
• 12 pozicioni stereo master izlazni VU mjerač
• Dimenzije (LxWxH) 482 x 325 x 40 mm
• Masa 6 kgMIDI odlike:
• Ugrađeni mouse paduse pad
• Dugotrajane MIDI dodjeljive “touch strips”
• Dva pitch slider-a rezolucije 10-bita
• 62 dosjeljiva MIDI dugmića i prekidača
• 50 MIDI dugmića sa LED osvjetljenjem, uključujući 18 sa dual plavo/crvenim LEDom
• 4 dodjeljiva roto enkodera
• 34 dodjeljiva rotirajuća kontrolera
• 5 dodjeljivih linearnih fader kontrola
• Dual MIDI kontrole na svim dugmićima i prekidačima
• Dual 2000 point rezolucije na dodir osjetljivi turntable scratch kontroler


Audio Odlike:
• 24-bit 48 kHz analogni audio
• 16-bit 44.1kHz USB audio
• 10-bit resolutija na svim analognim analognim fader kontrolama
• THD <0.1%*
• Channel separation >60dB*
• S/N odnos >85dB*
• Analogna audio latencija < 1 ms
• Selektivni USB režimi: 4 in 4 ili 2in 8 out
• 2ms odziv na svim dugmićima
• 4ms odziv na rotirajućim i linearnim faderima
• 1ms USB latencija* za svaki kanal, oba line i phono režima both line and phono mode

PC System Requirements:
• Windows XP Sp2 ili Windows Vista (32-bit & 64-bit podržan)
• PIV 1.2GHz Computer (SSE2 CPU), AMD 64 ili više
• 1024_768 SVGA Video
• 2 GIG RAM (Vista)
• 40MB slobodnog HDa (Preporučeno 2000 MB)
• DirectX 9.0

Mac System Requirements:
• Mac OS X 10.5 PPC/Intel, 10.5.6 Intel, ili 10.6 Intel
• 1.86GHz
• 2GB RAM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.03.2012  
     
Artist se vraća sa nagradama ::Musikmesse 2012 Frankfurt ::
 Posljednjih godinu dana naše prostore su naprosto napali i osvojili ovi Crveni Mundiri, Nord klavijature. Velika je lista naših muzičara koji su se ponovili Nordovima i bukvalno podigli kvalitet svirke na najviši mogući nivo. Kao tačka na i uslijedila je i nagrada za veliki uspjeh u promociji i prodaji Nord klavijatura.

Na slici je specijalna "nagrada za postigniće u " koja nam je uručena na Musikmesse 2012. sajmu muzike u Frankfurtu koji je možda i najveći događaj u svijetu proizvođača muzičkih instrumanata, opreme, pro sound & light proizvoda.

Nord klavijature su ručno rađene u Švedskoj. U Artistu možete kupiti sve Nord proizvode po niskim cijenama.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.03.2012  
     
Drombulje opet u Artistu!!!
 

Photobucket

Drombulje su jedan od najstarijih muzičkih instrumenata, kod nas poznate po filmu Ko to tamo peva.
Drombulje se sastoje od savitljivog jezička koji je pričvršćen na okvir. Ovaj jezičak svirač stavlja u usta i okida prstom. Na taj način se dobija zvuk uvek iste visine, međutim, pomeranjem usta ili menjanjem količine vazduha u ustima mogu se dobiti različiti viši harmonici, te je na taj način moguće proizvesti jednostavnije melodije.
Instrument je poznat u mnogim kulturama, te ima više od 40 naziva. Često je upotrebljavan u šamanskim ritualima i verovalo se da ima magična svojstva jer vibracije koje izaziva (pošto glava služi kao rezonantna kutija) dok se svira mogu indukovati stanje lakšeg transa kod onoga ko ih svira.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.03.2012  
     
.:: Novation Twitch ::. DJ kontroler sa totalno novim pristupom DJ-ingu. Promo cijena!
 

Nikada nije bilo bolje vrijeme za postati DJ. Tržište je prepuno raznih sprava koje će vam pomoći da sve svoje zamisli pretvorite u groove koji publika treba za dobru zabavu. Novation Twitch je jedan potpuno novi pristup DJingu, bez obzira na još uvijek veliku dominaciju klasičnog turntable miksanja bilo sa gramofona, CD plejera ili MIDI kontrolera. Opcije Hot Cue, Slicer, Auto Loop, Loop roll su opcije koje vam dozvoljavaju da potpuno vladate vašim audio trakama, da ih dijelite na segmente, prozivate, loop-ate, dajete efekte. Istina, potrebno je malo više vježbe da ovladate Twitchom, ali u jednom trenutku morate shvatiti da muzička tehnologija napreduje velikom brzinom i da je besmisleno očekivati da se sve i dalje vrti oko turntable miksanja.


.:: Artist ::. Novation Twitch


Numark N4 DJ kontroler

Promo Cijena 777,00 KM

Redovna cijena: 944,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.03.2012  
     
Novi KRK RP10-3 trosistemski studijski monitor
 

KRK Rokit serija monitora je čest izbor za precizan monitoring odavno se prisutni u studijima širom svijeta. KRK Rokit 10-3 je novi aktivni trosistemski monitor sa nenadmašivom snagom, performansama i preciznosti. U mnogim profi studijima klijentima morate ponuditi širok izbor monitoring sistema od near, mid, pa sve do main field sistema koji omogućavaju da osigurate da će miks dobro izlaziti na svim sistemima za slušanje muzike. Ipak, postoje sistemi koji su u mogućnosti da kompletan posao odrade sami: KRK Rokit 10-3 aktivni studijski monitor konstruisan je tako da obezbjedi veliki SPL (sound pressure level) i u isto vrijeme zadrži jasan i trasparentan ton studijskog monitora.Promo Cijena 944,00 KM

Redovna cijena: 1111,00 KM

KRK Rokit 10-3 je mid-field trosistemski monitor. Namjenjen je komercijalnoj upotrebi gdje se javlja potreba za mid-field monitoringom, ali i za kućne „project“ studije kada želite da rad podignete na jedan novi, viši i kvalitetniji nivo. Visok SPL omogućava široki dinamički opseg i možete da reprodukujete muziku apsolutno bilo kojeg muzičkog žanra.
Rokit 10-3 je izuzetno fleksibilan monitor. Tweeter i mid-range drajveri su montirani na rotirajuće kućište tako da se akustična orijentacija može podešavati bez obzira kako ća vam monitor stajati u prostoriji vertikalno, horizontalno.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.02.2012  
     
Paiste katalog :: želite ga na vašu adresu?
 

Želite Paiste katalog činela "Cymbals Sound Gongs" javite nam se na naš mail sa tačnim podacima za dostavu.


Bubnjari, pošaljite nam na naš e-mail sljedeće podatke:

Ime i prezime
Tačna adresa za isporuku
Mjesto i poštanski broj (samo BiH)
Telefon (ako želite)

Kada dobijemo vaše podatke Paiste katalog ćemo vam poslati poštom - BESPLATNO.

Tum Tum Pa!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.02.2012  
     
Native Instruments akcija :: Traktor S2 za 777,- KM
 


Akcijska Cijena (do 31. marta 2012) 777,00 KM

Redovna cijena: 1166,00 KMDJ-Performance-System sa 2 kanala
Dodatni Sample Deck- kanal
Mali kontroler baziran na S4
3-pojasni-EQ
4 Hot Cue - dugmića
Jog-Wheels za Track- kontrolu
2 efekt sekcije sa preko 30 efekata
Ugrađen USB Audio-Interface
2x Stereo-izlaza 1/4" TRS balansirana (Master i Monitor)
Mic- ulaz sa Mute- funkcijom
Izlaz za sluške
u paketu. TRAKTOR PRO 2-Software
Dimenzije: 438 x 292 x 44 mm (šir x vis x duž)
MAsa: 2.7 kg


Otkako je izašao Native Instruments S4 dobio je mnogo lijepih ocjena, i definitivno je jedan od najpoželjijih DJ sistema. Ali 4 kanalni miks deck nije ono šta je potrebno svakom DJ-u. Zbog toga je sada tu Native Instruments S2, izgrađen na bazi i u potpunoj harmoniji sa Native Traktor Pro 2.
Sadrži ista dva patentirana jog wheels-a u kombinaciji sa ergoomskim kontrolama za cue, looping i efekte. Integrisana 24bit/96 kHz zvučna karta sa duplim stereo izlazima je poznata tehnologija audio interfejsa iz TRAKTOR kuhinje i to sa istim onim kvalitetom zvuka i nenadmašivoj čistoći signala, a specijalno velikog izlaznog volumena.
2.1 dizajn objedinjuje najbitnije stvari za svakog DJ-a- 2 decka i mikser – sa kontrolom efekata i trećim kanalom za semplove.Nema mnogo gubljenja vremena na prilagođavanju kontrolama S2. Sve je software/hardware je perfektno ukrojen tako da se potpuno možete posvetiti samo vašim najboljim audio trakama.
Spreman za rad direktno iz kutije.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.01.2012  
     
NOVA GENERACIJA M-AUDIO MUZIČKIH KARTICA
 

M-Audio Fast Track C400
Originalni "bestseller" M-Audio Fast Track® audio interfejsi su postavili standard za kvalitet i jednostavnost pri korištenju. Novi Fast Track C400 audio interfejs 4x6 sa DSP-om omogućava da za malo novca dođete do visoke kvalitete zvuka i sve prilično jednostavno. Pro Tools SE software je uračunat u cijenu!
Redovna cijena
498 KM
PromoCijena
449 KM

Originalni "bestseller" M-Audio Fast Track® audio interfejsi su postavili standard za kvalitet i jednostavnost pri korištenju. Novi Fast Track C400 audio interfejs 4x6 sa DSP-om omogućava da za malo novca dođete do visoke kvalitete zvuka i sve prilično jednostavno. Pro Tools SE software je uračunat u cijenu!

M-Audio Fast Track C600
Originalni M-Audio Fast Track Pro je postavio standard za kvalitet i lakoću korišćenja. Nova C-serija ide još dalje u tom pravcu!
Ugradjeni MX Core DSP vam omogućava da pri snimanju koristite reverb ili delay bez latencije, a kontrola monitora vam omogućava brzu i laku kontrolu zvuka koji snimate.
Redovna cijena
788 KM
PromoCijena
699 KM
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.01.2012  
     
NOVI NORD PROIZVODI PRIKAZANI U AMERICI
 

Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.12.2011  
     
RCF U ARTISTU
 

Photobucket

Svakodnevno slušamo vaše želje, pohvale i kritike i pritom se trudimo da nabavimo opremu koja vam je potrebna da završite sve svoje muzičke zamisli.
I tako, za sve vas koji ste nas nebrojeno puta pitali za RCF, sada imamo i kutije ovog poznatog italijanskog proizvođača. Pogledajte ponudu RCF-a na linku RCF Promo cijene u Artistu

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.12.2011  
     
Noviteti iz Washburna :: RX50 i XMPRO2
 

Iz Washburna nam dolaze noviteti. Nakon što je Idol dobio svog mlađeg brata WINa koji je obradovao ljubitelje tradicionalnih LP oblika, dolazi nam još pojačanja iz RX i XM serije za modernije gitariste.Bez obzira što su dizajneri gitara do sada napravili sve i jedan mogući oblik , Washburn je uspio da napravi prepoznatljivu „pointed“ glavu koja krasi i XM i RX seriju. Na finišu se pojavljuje i popularni flame maple top, konstrukcija set-neck sa strings through – postavljanjem žica kroz tijelo.

Pa da vidimo kako izgledaju dva nova predstavnika Washburna .

Washburn RX50
Ozbiljan instrument za ozbiljnog svirača! Sa flame maple finišom, rosewood vratom i hromiranim hardverom ova gitara ipunila je sve uslove da je neko poželi. Plus, Duncan USM Alnico-5 hambakeri će vam dati veliki ton koji očekujete od gitare koja ovako izgleda. RX više nije samo gitara za početnike, zadovoljiće napredne gitariste.


Promo Cijena!!! 454,00 KM

Redovna cijena: 555,00 KMMahagoni tijelo
Flame maple gornji finiš
Maple set vrat
Rosewood prstohvat
Tune-O-Matic bridge
Žice kroz tijelo bridge završetak
Hromirane lijevane mašinice
Duncan USM Humbucker Alnico-5 pickupi
1 volume, 1 tone kontrola
3 pozicije pickup selektor

Washburn XMPRO2
Ebony fingerboard se ne viđa često na gitarama ove cijene. Duncan USM Alnico-5 pikapi, flame maple top, žice kroz tijelo za maksimalan sustan... šta još da dodamo za jednu opasno dobru gitaru? Možda ovako nisku cijenu?


Promo Cijena!!! 454,00 KM

Redovna cijena: 588,00 KM* Mahagoni tijelo
* Maple set neck vrat utisnut u tijelo, javor
* Ebonovina prstohvat
* 25.5" skala, 24 praga
* Širina: 43mm @ nut, 56mm @ 22gi prag
* NuBone nut od kosti
* Tune-O-Matic bridge most
* Stop tailpiece završetak mosta
* Hromirane, lijevane mašinice
* Duncan USM Alnico-5 Humbucker pikapi
* 3 smjerni pickup toggle switch selektor
* 1 Volume, 1 Tone kontrola

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.11.2011  
     
Presonus zablistao s novim produktima
 

Photobucket
Nova generacija AudioBox audio/MIDI interfejsa pružaju nevjerovatne mogućnosti, koristeći CPU iz Vašeg računara. PreSonus Virtual StudioLive (VSL) softver plus AudioBox VSL-serija interfejsa daju: reverb i delay efekte, Fat Channel kompresiju, limitovanje, polu-parametrijski ekvalajzer i high-pass filter kao i StudioLive 16.0.2 digitalni mikser - praktično u realnom vremenu. Sve skupa otvara mogućnost korištenja ove kartice i u Live-u!
U ponudi modeli: PRESONUS AUDIOBOX 22 VSL, PRESONUS AUDIOBOX 44 VSL, PRESONUS AUDIOBOX 1818 VSL. Odaberite broj kanala prema Vašim potrebama. Isto tako preporučujemo i odlične slušalice, a sa odličnom cijenom PRESONUS HD7.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.11.2011  
     
Peavey Grind bass 4 :: Basensation
 

Osvajač nagrade urednika časopisa ‘Bass Player’a, izrađen od kombinacije javora i mahagonija, čistog tona, izuzetno ugodnog vrata od mahagonija, sa fingerboardom od rosewood-a. Mekoća u sviranju obezbjeđena je neck-trough-body konstrukcijom.
Bassensation Cijena!!! 555,00 KM

Redovna cijena: 727,00 KM

* 35 inch skala
* 4-žice
* 24 praga
* Pasivni humbacker pickapi
* Mahagoni tijelo vrat sa javorovim ojačanjima
* Neck-through-dizajn tijela


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.10.2011  
     
sE EGG PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI PRODUKT NA AES-SHOW, NEW YORK !!!
 

Saradnja velikog svetskog stručnjaka Andy Munro-a (Munro Acoustic) i sE Electronica prevazišla je sva očekivanja. Kao rezultat te, više nego uspješne saradnje dolazi na novi monitor top svetske klase, The Egg. Za razliku od svega što je do sada radio sa Dynaudiom, Andy je pomogao u dizajnu i izradi monitora malih dimenzija ali velikih mogućnosti. Implementirane su najnovije tehnologije u izradi monitora i kao rezultat je monitor koji je jedinstven kako po izgledu tako i po svojoj preciznosti prenošenja zvuka.
Photobucket
MEDIUM EGG SPEAKER SPECIFICATIONS:
* Volume: 14litres
* Vented box configuration
* Box tuning frequency: 51Hz
* Electronically balanced input stage
* Analogue active crossover filters
* Crossover frequency: 2.1 kHz
* LF amplifier: 50Wrms
* HF amplifier: 50Wrms
* HF Driver: 25mm silk dome, neodymium magnet, power rating: 40Wrms, 80W music, sensitivity: 95dB 1W/1m
* LF Driver: 165 mm Polypropylene cone, power rating: 50Wrms, 100W music, sensitivity: 89dB 1W/1m

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  22.10.2011  
     
Stiglo u Artist: DR DDT žice za oboreni štim, Neon i Traktor KONTROL S4 flighcase kofer
 

DR Drop-Down Tuning TM žice za spuštene štimove

Prva stvar koju ćete primjetiti kod ovih žica je kako su stabilne… kako se lako naštimaju i ostaju u štimu. Muzičari kažu:” Tako su stabilne … skoro da je misteriozno”. Sada možete da bez brige isporučite tonove spuštenih štimova koji su čisti i jasni. Oborite štim i iznenadićete se kako DDT žice ostaju u štimu. DDT žice daće vam mnogo više od samo debljih dimenzija. Pouzdan drop tune štim, drop tune štim sa preciznošću dok žice održavaju intonaciju na nižim štimovima daleko bolje nego žice koje gitaristi uglavnom koriste.DR Drop-Down Tuning TM patent pending
Medium DDT-10 10 13 17 26 36 46
Big-Heavy DDT-10/60 10 13 17 36 52 60
Extra Heavy DDT-11 11 15 19 32 42 54

Promo cijena u Artistu 15,- KM Redovna cijena 18,- KM

DR DR NEON™ HiDef Green Bass SuperStringsDR's NEON™ zvuči fenomenalno kao što i izgleda.

Medium NGB-45 45 65 85 105

Coated nikel plated wound on Round Core bass žice. Kao što i treba coated žice traju tri puta duže od običnih, ali Neon žice imaju još jedan adut koji je jednostavno nema pardona. DR Neon svijetli kao da je užaren na vatri. 100% UV blackligh aktivne tako da su u klubu posebna atrakcija.


Native Instruments TRAKTOR KONTROL S4 flightcase kofer

Svi vi koji ste u Native Instrument Traktor S4 kontroleru našli idealnu spravu sada možete i da dodatno osigurate dugotrajnost i upotrebu. Originalni flight case kofer za Native Instruments TRAKTOR KONTROL S4 kontroler. Multifunkcionalni kofer za potpuno rješenje sigurnog skladištenja, transporta i nastupa sa S4kom.
*Materijal: Drvo na aluminijumskim šasijama sa mekanom unutrašnjom postavom
* TRAKTOR logo print na gornjoj strani
* Vanjske dimenzije: 60 x 46 x 21cm, 23.6" x 18" x 8.3"
* Masa: 8.7 kg, 19 lbs
* Dno: gumeno dno za čvrstu vezu sa podlogomOvaj robusni i pouzdan kofer je specijano dizajniran za TRAKTOR Kontrol S4.

Mekana unutrašnja postava, ekstremno izdržljiv sa vana, perfektan za mobilne Djeve. Posebno je korisna mogućnost da ga pretvorite u čvrst lap-top stalak kao i za podizanje S4vorke na standardnu visinu DJ harvera. Kompaktno rješenje koje se uklapa u bilo koji DJ pult na planeti.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.10.2011  
     
Stiglo u Artist :: Behringer pedalboard PB600 i PB1000 + pokon!
 

Prošli put smo ih brzo rasprodali i uvijek se tražio jedan više. Behringer pedalboard PB600 i PB1000 ponovo u Artistu.

Behringer PB600


Cijena 179,- KM

Apsolutno sve što je potrebno jednom pedal board-u. Predviđen za 6 pedala, patch kablovi i napajanje uključeno u set. Lagano i praktično plastično kućište.


Behringer PB1000


Cijena 233,- KM
Kao i manji brat, samo za 10 pedala. Univerzalni pedal board s integrisanim napajanjem.

Ovaj put poklon za sve koji kupe pedalboard

Behringer TU300 Chromatic TunerHromatski štimer s 7 načina rada za gitaru ili bas.

** pedale na slikama PB600 i PB1000 nisu uračunate u cijenu.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.10.2011  
     
BEHRINGER NU3000DSP iNuke :: DSP je sada svima dostupan
 

Evo nama ponovo Behringera. Ovaj put predstavljaju novo pojačalo snage, hi tech digitalno pojačalo koje je namjenjeno korisnicima koji žele potpunu i detaljnu kontrolu audio signala.Sve popisane performanse na NU3000DSP iNuke kažu da se radi o spravi koja mora da nađe upotrebnu vrijednost na tržištu. Behringer se usavršava iz godine u godinu, pa bez obzira što vrijedi za budžet varijantu opreme koju konkurencija koji su višestruko skuplji jedva dočeka na nož, oni izgleda svaki sljedeći put isporuče bolju spravu. Behringer NU3000DSP iNuke odaje dojam robusnog i pristojno dizajniranog pojačala koje će korisniku služiti duži period. Softver i DSP (Digital Signal Processing) je postao svakodnevnica mnogih korisnika bili oni amateri ili profesionalci, pa će upravo Behringerov Amp Remote Editor Softver za iNuke da omogući pristup i najsitnijim detaljima poput konfiguracije rada dual mono/stereo/bi amp/bridge, filtera/skretnice, parametričkog EQ-a, dinamičkog EQ-a i još podešavanja poput imenovanja i pohranjivanja raznih postavki. I ne brinite ako niste tip od računara, sva podešavanja su moguća direkt na pojačalu uz pomoć jednostavnih kontrola i displeja koji jasno pokazuje sve parametre tako da uvijek znate gdjke se nalazite. D klasa pojačala koje je Behringer je upakovao u nešto manje od 3,5 kg.
Kada sve saberemo i oduzmemo … Behringer u svojoj klasi je apsolutni vladar – bez konkurencije!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.10.2011  
     
Multipraktik - Alesis MultiMix 8 USB 2.0 FX
 

MultiMix 8 USB 2.0 FX je kompaktna mikseta sa ugrađenim digitalnim efektima i višekanalnim interfejsom za snimanje tako da možete da miksate, snimate, ili radite obe stvari istovremeno. Bez obzira da li miksate/snimate bend ili radite podmiks grupe, kao što su bubnjevi, MultiMix 8 USB 2.0 FX je pravi izbor.


Alesis MultiMix 8 USB 2.0 FX


Promo Cijena!!! 466,00 KM

Redovna cijena: 555,00 KM


* 8-kanalni mikser sa mikrofonskim, linijskim, i guitar-level ulazima
* 24-bit, 96 kHz 10x2 USB interface za snimanje povrat signala sa Mac ili PC
* XLR ulazi sa gain podešavanjem, high-pass filteri, i 48V phantom napajanje
* 1/4-inč line-level ulazi za instrumente visoke impedanse i gitare za direktno snimanje
* Moćan EQ: 3-pojasni sa parametričkim srednjim na kanalima 1 i 2, 3-pojasni na 3 i 4, dvo-pojasni na 5 – 8
* DSP efekti sa footswitch kontrolom i Aux busovima za eksterne procesore
* Višebojni LED mjerač levela
* Main i headphone izlazi sa nezavisnim level kontrolama
* 16-bit depth i 44.1 ili 48 kHz rezolucija preko USB
* U paketu Cubase LE software za obradu snimaka na Mac ili PC

Višekanalno snimanje nikada nije bilo lakše - ni jeftinije. Mikser sa apsolutno svim dodatcima potrebnim za brzo snimanjei svirke, projekata.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.10.2011  
     
Native Instruments S2 - novi 2 kanalni DJ kontroler/audio intefejs
 

Otkako je izašao Native Instruments S4 dobio je mnogo lijepih ocjena, i definitivno je jedan od najpoželjijih DJ sistema - globalno. Ali 4 kanalni miks deck nije ono šta je potrebno svakom DJ-u. Zbog toga je sada tu Native Instruments S2, izgrađen na bazi i u potpunoj harmoniji sa Native Traktor Pro 2 i sa kvaltetom S4.
Promo Cijena!!! 999,00 KM

Redovna cijena: 1166,00 KM

DJ-Performance-System sa 2 kanala
Dodatni Sample Deck- kanal
Mali kontroler baziran na S4
3-pojasni-EQ
4 Hot Cue - dugmića
Jog-Wheels za Track- kontrolu
2 efekt sekcije sa preko 30 efekata
Ugrađen USB Audio-Interface
2x Stereo-izlaza 1/4" TRS balansirana (Master i Monitor)
Mic- ulaz sa Mute- funkcijom
Izlaz za sluške
u paketu. TRAKTOR PRO 2-Software
Dimenzije: 438 x 292 x 44 mm (šir x vis x duž)
MAsa: 2.7 kg

Sadrži ista dva patentirana jog wheels-a u kombinaciji sa ergoomskim kontrolama za cue, looping i efekte. Integrisana 24bit/96 kHz zvučna karta sa duplim stereo izlazima je poznata tehnologija audio interfejsa iz TRAKTOR kuhinje i to sa istim onim kvalitetom zvuka i nenadmašivoj čistoći signala, a specijalno velikog izlaznog volumena.2.1 dizajn objedinjuje najbitnije stvari za svakog DJ-a- 2 decka i mikser – sa kontrolom efekata i dodatnim trećim kanalom za semplove.

Nema mnogo gubljenja vremena na prilagođavanju kontrolama S2. Sve je spremno za svirku. Software/hardware je perfektno ukrojen tako da se potpuno možete posvetiti samo vašim najboljim audio trakama.Spreman za rad direktno iz kutije. Traktor Pro2 dolazi u paketu.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  25.09.2011  
     
Steinberg CMC serija kontrolera
 

CMC Serija kontrolera nastala je kao posledica verovanja da svaki profesionalni DAW kao što je Cubase, treba da ima svoj sopstveni, perfektno integrisani kontroler. CMC donosi kompletnu kontrolu softvera na moćnu hardversku konyolu sastavljenu od 6 celina. Bez obzira šta radite, CMC kontroler vam pruža upravo one kontrole koje su vam potrebne. Modularni sistem omogućava vam da kombinujete onoliko jedinica, koliko smatrate da vam je dovoljno. Pored Cubase-a, možete ga upotrebiti i za Nuendo, kao i za mnoge Cubase dodatne softvere.

Photobucket

CMC-CH
• USB-powered channel controller
• High-precision touch fader with visual feedback
• Direct access to major channel control functions, including
volume, pan, mute, solo, automation read/write, channel select
• 16 buttons, one knob and one touch fader with multi-colored
visual feedback
• 8 user-assignable function buttons
CMC-FD
• USB-powered fader controller with 1,024-step resolution
• Newly developed touch controller features an innovative
capacitance fader design
• Tapping on fader with depressed Shift key toggles between
channel's solo and mute
• Meter mode lets red LED strip of touch controller indicate volume
level
• Up to 4 CMC-FD controllers can be connected simultaneously
CMC-QC
• USB-powered rotary-encoder controller
• Quick Control mode for assigning 8 illuminated rotary encoders to
software parameters
• EQ mode lets 8 rotary encoders tweak channel EQ parameters
• MIDI mode for assigning any MIDI control number to 8 rotary
encoders by CMC-QC editor software
• 8 user-assignable function keys
CMC-PD
• USB-powered MIDI pad controller
• Each pad illuminates in green, orange or red depending on tap
strength
• Bank function provides 15 different MIDI note allocation maps
(banks 1–8: variable user banks, banks 9–15: fixed factory banks,
and bank 16: dedicated Cubase functions)
• 4Velocity mode speeds up step recording
• CMC-PD editor software included
CMC-TP
• USB-powered transport controller
• Major Transport functions, including Play, Stop, Record, Rew,
Fwd, Cycle, Nudge and Insert Marker
• Newly developed touch controller with a cutting-edge capacitance
slider design
• Touch slider provides innovative control for Jog, Shuttle, Locate,
Scroll, Zoom, Metronome and Tempo
• 4 user-assignable function keys
CMC-AI
• USB-powered AI Knob controller
• AI Knob adjusts software parameters selected by computer
mouse
• Volume mode allows AI Knob to adjust the value of the master
fader
• Browse mode allows AI Knob and arrow keys to search and select
a preset in the browse window
• 4 user-assignable function keys

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.09.2011  
     
Behringer DJX900USB novi DJ mikser
 

U Behringeru su bili zauzeti dizajniranjem možda najboljeg DJ miksera do sada. Na osnovu svog najboljeg analognog miksera nadogradili su poboljšan FX procesor koji omogućava preciznu kontrolu parametara efekata. Više niste ograničeni presetima, već vam je ponuđena sloboda da sami iskrojite svoje efekte i oslobodite kreativnost.

Dakle, 4-kanalni mikser, 24-bit digitalni efekti sa naprednom kontrolom, USB interfejs za snimanje i playback sa računara (PC i Mac), inteligentni dual auto-BPM brojač sa time & sync displejem, 3-pojasni kill EQ i precizna kontrola nivoa sa peak hold opcijom po kanalima, dodatni low, mid, high kill EQ, XPQ stereo surround efekat, mikrofonski ulaz sa 3-pojasnim EQ-om, ... i ako još dodamo magnetske crossfader-e kojima možete podešavati tenziju po želji i prilagoditi mikser svom stilu rada.


Na DJX900 USB postoji još dosta osobina koje nam govore da će biti još jedan miljenik Dj-eva koji još uvijek nisu komercijalizovali svoj rad, pa zbog toga još uvijek ostaju u izboru povoljnijih miksera.
Behringer DJX900 USB je upravo zato dobar izbor, jer je mikser sa svim ponuđenim opcijama po Artist promo cijeni od 499,- KM (redovna cijena 588,-) nemoguće naći. Ekstremno povoljan mikser.
Promo Cijena!!! 499,00 KM

Redovna cijena: 572,00 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.09.2011  
     
Randall RG8040 :: novi kandidat za vježbaone i male svirke
 

U svojim danima, Randall RG80 je bio poznat kao najglasnije kompaktno 1x12 combo pojačalo sa zvukom usporedivim sa ostalim "lampaškim" pojačalima.Slaveći Randallovu 40-u godišnjicu, predstavljamo Vam unaprijeđeni model u modernoj verziji nastao po uzoru na RG80... RG8040. Reverb koji palite i gasite, DI izlazom na zadnjoj ploči, 2 kanala sa nezavisnim volume i gain kontrolama, boostanjem bass i rezanjem "scoop" mid frekvencije upotpunjuje sliku o jednom svestranom pojačalu koje se može upotrijebiti za mnoge različite muzičke stilove.
Ako još dodamo to da je ugnježden u kućište svog brata lampaša Randall Diavlo i da je dobio njegov Diavlo 12" zvučnik, možemo zaključiti da će RG8040 doživjeti dugotrajnu upotrebu bez zvrljanja u zujanja zbog štednje materijala u izgradnji pojačala.
Randall RG8040
Promo Cijena!!! 533,00 KM
Redovna cijena: 644,00 KM
Isto kao i Peavey Bandit, malen i ljut Randall 8040 može zadovoljiti gitariste raznih žanrovskih opredjeljenja. Opcije boostanja bassova i mid scoop pravi potpune transformacije od bluesy do hi gain ugriza ljutih hard & heavy rifova.


Randall se nikada nije ustručavao predstaviti novo tranzistorsko pojačalo. Bez obzira što mnogim gitaristima sama pomisao na pojačalo puno lampi diže adrenalin, što teže to bolje i bez obzira na konstantno i skupo održavanje, Randall održava tradiciju razbijanja mita da je tranzistorsko pojačalo pogrešan izbor.

A nemojmo zaboraviti da je i legendarni Dimabag Darrell svoje najpoznatije riffove izvodio upravo na Randall opremi bez i jedne lampe na vidiku.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.08.2011  
     
Focusrite Scarlett 8i6 :: kompletan home recording
 

Focusrite Scarlett 8i6 – 8 ulaza/6 izlaza
Promo Cijena!!! 474,00 KM
Redovna cijena: 544,00 KM

Još jedan smo korak bliže vrhunskoj produkciji, a da je sve stalo u USB audio interfejs koji krasi desktop vašeg home studija, naravno, niske cijene. Focusrite Scarlett 8i6 – 8 ulaza/6 izlaza je u Xcite+ paketu koji je zapravo kompletan studio koji vam je potreban da snimate. Scarlett 18x6 MixControl DSP mikser/ruter sa zanemarivo malom latetcijom, zatim Focusrite kompresori, reverb, gate i EQ u VST/AU/RTAS plug in paketu, Ableton Live Lite8 za stvaranje, produkciju i izvođenje muzike + Loopmasters set od 1GB+ semplova i loopova i Bass Station Novation software sintisajzer. U ovoj kutiji se nalazi sve što vam može zatrebati u home recording studiju. Sve ostalo je do vas.


Focusrite već 25 godina dobija priznanja za kvalitet mikrofonskih predpojačala, a Scarlett 8i6 raspolaže sa 2 komada. Hi-Z instrumentalni ulazi su zapravo hi gain ulazi bez potreba za odvojenim DI boxovima. Sve karakteristike Scarlett-a 8i6 kao što je izuzetno nizak THD (total harmonic distortion) koji omogućava reprodukciju izuzetno preciznog i čistog tona što i jeste odlika vrhunskih produkcija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  29.07.2011  
     
Bespeco :: kablovi, pribor i oprema
 


Dobili smo Bespeco, mnooogooo korisne opreme, kablova, torbi, kofera, adaptera, stalaka, kaiševa za harmonike...

Puno različitih vrsta kablova za razne namjene izuzetno dobre cijene.

Klikni na sliku dole za Bespeco ponudu u Artistu 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  28.06.2011  
     
Numark NS6 :: ako volite potpunu kontrolu klikajte ovdje
 

Promo Cijena!!! 1888 KM
Redovna cijena: 2111,00 KM

NUMARK NS6

NS6 je 4-kanalni DJ MIDI kontroler sa ugrađenim mikserom i 4 deka softverske kontrole. Može raditi i kao standalone 4-kanalni mikser sa efektima, dozvoljavajući miješanje eksternih izvora zvuka sa trakama na vašem kompjuteru.NS6 koristi dual-platter sistem koji je dizajniran u saradnji sa Seratom, sa pločama najveće rezolucije do sada, dajući zadivljujućih 3.600 tickova po rotaciji.
PromoCijena

1888 KM
 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.06.2011  
     
HARTKE - PROMO CIJENE
 

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.05.2011  
     
Shure Super 55 DeLuxe :: classic je uvijek
 

Ako ste ikada pogledali stare video snimke prvih Rock and Roll legendi kao Elvis, Everly Brothers ili Buddy Holly, sasvim sigurno ste već vidjeli Shure 55 Series Unidyne II MicrophonePoslije preko 70 godina proizvodnje, Shure 55 je zasigurno najduže na tržištu u istoriji proizvodnje muzičkih instrumenata. Priča počinje 1937 sa inžinjerom Benjamin Bauer-om koji je 2 godine tražio način da stvori uni-direkcionalni mikrofon koji neće kupiti zvuk sa zadnje strane.1939 Shure Unidyne model 55 je rođen i odmah je udario standarde na binama širom Amerike i to decenijama unaprijed..

Danas, Shure 55 nosi svo nasljeđe koje je stekao na binama, muzičkim spotovima, filmovima, TV emisijama uz naravno mnoga poboljšanja koja su nastala tihničkim unapređenjima kroz decenija ratvoja muzičke industrije.

Posljednja reinkernacija 55-ice je Shure Super 55 DeLuxe sa specijalnim satenskim finish livenog cink - hromiranog kućista sa plavom spužvom, namjenjen za prirodnu boju glasa. Supercardioid kapsula najbolje radi sa monitorima postavljenim samo malo po strani pod uglom od 120 stepeni.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.05.2011  
     
Line 6 POD HD :: ponovo u samom vrhu
 

Kao što je to i najpoštenije, trud, posvećenost i dobar posao treba nagraditi. Line6 sa svojom POD familijom već jako dugo skoro pa vlada u svijetu modeliranja gitarskog zvuka. Nova HD serija nastavlja tradiciju.
Na Musikmesse 2011. sajmu muzičke opreme i instrumenata u Frankfurtu odnosi Internacionalnu Nagradu Novinara sajma gdje učestvuje 100 poznatih svjetskih profesionalnih muzičkih magazina.


Skoro da ne postoji demo snimak i kućni demo studio kroz koji nije prošao bar jedna verzija POD-a. Line 6 POD HD serija 300, 400 i 500 su stvoreni za studio i live upotrebu.
Line 6 Pod HD300 cijena 669,-KM


Line 6 Pod HD400 cijena 889,-KM

Line 6 Pod HD500 cijena 999,-KM >

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  03.05.2011  
     
M.I.P.A. nagrada novinara na Musikmesse 2011 i Presonus Studiolive
 

M.I.P.A.
Musikmesse International Press Awards

Na listi nagrada M.I.P.A (Internacionalna Nagrada Novinara sajma muzike u Frankfurtu) se našao i naš miljenik među digitalnim miks konzolama Presonus Studio Live 24.4.2.


Nagrada se svake godine dodjeljuje nakon glasanja više od 100 magazina širom svijeta. Stručni glasači su vjerovatno prepoznali ogromni potencijal Studiolive 24.4 .2 koji od rođenja plijeni tonce svojom fleksibilnošću, dodacima, dizajnom i pouzdanošću i na kraju izuzetno korektnom cijenom.
I Presonus Studiolive 24.4.2 spada u onu kategoriju opreme da ne morate potrošiti bogatstvo da bi imali spravu za profesionalan ton i kvalitet.

Predstavljamo vam pobjednika Presonus Studiolive 24.4.2

Redovna cijena Presonus Studiolive 24.4.2 6767,- KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.04.2011  
     
MUZIKA ZA PONIJETI!!! Alesis TransActive mobile...
 

Aktivni dvosistemski zvučnik sa punjivim baterijama sa indikatorom i trajanjem od preko 12 sati.
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.04.2011  
     
Budda wah :: kada dođe trenutak da se počastite, ali sa stilom
 

U životu dođe trenutak kada osjetite da je vrijeme da sami sebe počastite vrhunskim poklonom, baš onako šmekerski i sa stilom.Ova željezna gromada završava priču o kvalitetu izrade wah pedala, tonu i kontroli. Tonski utegnuta bez prskutavih visokih ili basova bez kontrole.

Budda su poznati po visokokvalitetnoj izradi Butique pojačala sa komponentama i detaljima dotjeranim do savršenstva, a Budwah je trenutno jedini komad dodatne opreme koju nude.

Promo cijena u Artist-u 333,-KM (promo cijene važe samo za gotovinu!!!)

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.04.2011  
     
RME Babyface :: novo lice mobilnih audio interfejsa
 

Nakon niza popularnih sprava za profi mobilne I/O solucije poput prvog Multiface, pa onda izuzetno uspješne Fireface serije, iz RME nam dolazi potpuno novo lice, Babyface. Nakon što su popunili sve rekove, sada će da slažu in a desktop.


RME Babyface Promo cijena 999 KM Cijena: 1222,00 KM

Babyface spolja izgleda pitomo, ali iznutra je prava zvijer: najnoviji 192kHz AD-DA konvertori, dva mikrofonska predpojačala referentne klase, SteadyClock – analogni sklop, sve ostale dodatke koji su istinski RME – sve u dosadašnjem hi class RME stilu, jer kako kažu, nikada nebi dali bilo šta 2. klase svom novorođenčetu.

To uključuje novi TotalMix FX sa tonom novih dodataka, poboljšanjima i 3-band parametričkim EQ, plus dodani echo i reverb: sve što možete zamisliti da ova kutija može isporučiti i to sa skoro 0 latancijom.

Babyface koristi RME Hammerfall USB audio jezgru sa Fireface UC – još jednu ikonu u svijetu audio interfejsa i niske latencije, tako da zapravo dobijate vrhinske performance i vrhinski ton u ovom super malom, sa ukusom dizajniranom komadu desktop opreme.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  16.04.2011  
     
Tokai Love Rock :: Made in Japan
 Godine 1982. zapadno tržište gitara bilo je šokirano u potpunosti. Nikada prije nije viđen instrument takve kvalitete iz ruku japanskih graditelja. Tokai je došao u grad i zauvijek promijenio cijelu percepciju gitare ! Tokai se čvrsto dokazao kao graditelj neupitna ugleda i preciznosti. Za razliku od mnogih svojih konkurenata, Tokai je osnovao Tadayouki Adachi u Hamamatsu 1947. godine, kao pravi obiteljski koncern. Trenutnii predsjednik je Shohei Adachi. Tokai i dalje zadržava filozofiju apsolutne predanosti kvaliteti. Većina njegove sadašnje radne snage su isti vješti radnici koji su stvorili današnje kolekcionarske klasike - primjerke iz osamdesetih. Ova godina je izuzetna godina za tu tvrtku. Istorija je dokazala da u moru jeftinih i nekvalitetnih instrumenata raste potražnja za visoko kvalitetnim instrumenatima firme Tokai. Tokai je bio prisiljen zaposliti još više majstora kako bi se osigurala trajna kvaliteta i sačuvala umjetnost izrade ovih kvalitetom jedinstvenih gitara.

Na slici je Tokai Love Rock u Made In Japan izdanju. Apsolutno savršena gitara. Izazivamo sve one koji su sumljičavi na dvoboj. Iznenadićete se punoćom tona i svestranošću gitare.


Tokai ULS90Q VF Made in Japan Promo cijena 1898 KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  12.04.2011  
     
DJ-evi! Možete da odahnete. Native Instruments Traktor Audio 6 i Audio 10
 

Za svajkog Dj-a je važno da njegov provjeren i uvježbani miks protrese klub i da ga se svi koji su bili na partyju sjete odmah čim se probude. U svakom DJ sistemu postoji sprava od koje zavisi kvalitet signala i koja diriguje kako će žurka biti upamćena, kao dobra ili prosječna. Traktor Audio 6 i 10 omogućuje protok signala studijske kvalitete sa izlaznim signalom na nivou koji će se pobrinuti da sve probudi svaki ćošak kluba.

Sprave prate Traktor u stopu i omogućuju izuzetno lak setup. Setup Wizard pamti sva podešavanja tako čim priključite interfejs spremni ste za svirku.


Traktor Audio 6 zamjenjuje Audio 4 i pored 2 extra kanala ima potpuno nov processor i drajvere male-latencije. Koliko je to malo? Ean priča o Traktor Pro 2 na ovom videu.


Novi “Direct Thru” mod omogućava da interfejs radi bez konekcije sa računarom već samo na napajanje sa glavne mreže. Novi, veliki LED indikatori olakšavaju monitoring audio signala kada nemate računar kao reference.

Traktor Audio 10 se po novitetima ne razliku mnogo od Audio 6 i sa dva extra kanala mijenja Audio 8. Također ima nov processor i veliki LED indikatori + mogućnost sinhronizacije sa kontrolerima poput NI Machine preko MIDI-ja.

DJING SA SOFTWARE MIXEROM


CLUB ISTALACIJSKI SETUP (DIRECT THRU):


EXTERNI MIXER SETUP:Native Instruments Traktor Audio 6 promo cijena 422,-KM


Native Instruments Traktor Audio 10 promo cijena 669,-KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.04.2011  
     
Blade Texas Standard Pro V-Luster :: preko granica standarda današnje izrade gitara
 

Superiorna obrada drveta, vintage stil mašinice i Blade-ova VSC elektronika vode Texas Standard Pro Vintage Luster daleko preko granica današnjih standarda izrade muzičkih instrumenata.Od svog nastanka Texas Standard Pro iz 1994, je postao pojam nadmoćnosti za mudre muzičare koji traže tradicionalan single coil ton koji upotpunjen Blade- Variable Spectrum Control – VSC elektronikom. Nanovo dizajnirani i kalibrisani True Tone single coils pickupi su deblji i puniji u 2011 za karakterističan bluzični ton. Vintage style tremolo sa čeličnim block-ovima upotpunjuje sliku ove fenomenalne gitare. Blade Vintage Luster finiš jednostavno ima toplinu i daje osjećaj prave Vintage gitare.

Klikni na sliku

za detalje o gitari

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  05.04.2011  
     
Novi HK audio sistem :: Elements, precizan, fleksibilan, kompaktan
 

Šest elemenata za potpuni zvučni užitak. Ma koliko da Vam je velika ili mala publika, možete da sklopite zvučni sistem pogodan za svaku situaciju koristeći samo 6 komponenti od HK elements sistema. Ljepota je u tome da uvek dobijate savršenu kombinaciju - mehaničku i akustičnu. Možete se odlučiti za samo dva mid/high zvučnika za pozadinsku muziku ili za moćni sistem sa solidnim bas performansama za Vaš DJ nastup. Šta god da vam je potrebno, Elements vam to omogućava brže, lakše, a uštedećete više prostora u transportu nego ikada prije. Tajna Vašeg uspjeha nalazi se u kombinaciji vrhunske line-array tehnologije i novim E-conect konceptom povezivanja komponenti.PRAVI LINE-ARRAY SISTEM:Podjednaka pokrivenost zvukom od prvog do zadnjeg reda publike. Za razliku od konvencijalnog sistema koji gubi i do 6 decibela na svakoj duploj razdaljini, line-array gubi samo 3. Što je duža linija, veća je distanca pokrivenosti.
PRECIZNOST ZVUKA: Izraženost u detaljima sa manjom mikrofonijom. Ugao od 70 stepeni omogućava Vam da usmerite zvuk u željenom pravcu bez neželjene reflekcije od zidova ili prozora.
NENADMAŠIVA FLEKSIBILNOST: Jedno rješenje koje se adaptira u svakoj situaciji. Elements se adaptira Vašim potrebama.
KOMPAKTNOST: Lagan za prenošenje sa neverovatnom uštedom prostora. Postavljanje celog sistema je vrlo lagano, samo jedan "klik" i spremni ste za akciju.
E-CONECT KONCEPT: Ugrađeni signal konektori u elementima. Nije potreban kabl za zvučnik.

HK Elements će biti dostupan u Artist-u u toku aprila 2011. Pozovoite nas za sve dodatne informacije

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.03.2011  
     
Novi gitarski lampaš od Hughes & Kettner
 

Renomirana kompanija Hughes & Kettner najavila je svog najnovijeg lampaša koji će biti predstavljen na predstojećem Musikmesse u Frankfurtu, od 6 do 9 aprila 2011.Sa porukom: "Rock on Stage - Play at Home - Record at Night", Hughes & Kettner vam svojim najnovijim lampašem nudi:

• CLEAN and LEAD channel, both with GAIN an MASTER controls
• Footswitchable LEAD BOOST with plenty of punch and sustain
• Classic passive 3-band EQ
• 2x 12AX7 preamp tubes, 2x EL84 power amp tubes
• Oversized transformers with outstanding headroom
• Maintenance-free, TSC-protected tube power amp
• Serial FX-loop
• 18/5/1/0-watts Power Soak with silent recording function
• Hughes & Kettner's award winning Red Box DI-OUT built inPromocija na Musikmesse, Frankfurt, 6-9.4.2011.
Nakon prvih testova javićemo se sa detaljima.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  18.03.2011  
     
Ozbiljna oprema za ozbiljan zvuk.Pravi izbor...
 

Apsolutni hit ovogodišnjeg NAMM Show-a, Live X serija zvučnika napravljena po najvišim Electro Voice standardima (drvena kutija, titanijumski drajver...), pri tom pazeći da zvučnici budu pristupačni i upotrebljivi u gotovo svim situacijama: "tezga", dj party, live monitoring, instalacija klubova itd... Pefektnog dizajna, Live X se pravi u dve verzije, aktivna i pasivna, i bez obzira koju izaberete, sigurni ste da imate zvučnik koji vas neće "prodati".Dodjite u Artist i poslušajte!
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.03.2011  
     
Alesis DM10 Pro :: Sve je tako realno, kao na akustičnom bubnju
 


Alesis DM10 PRO - promo cijena u Artistu 1777,-
Prvo šta ćete osjetiti kada raspakujete DM10 Pro i počenete da svirate je da je osjećaj izuzetno realističan.
Ovo je ogroman korak u približavanju elektronskih bubnjeva pravim akustičnim bubnjevima. Možete podešavati tenziju opni tako da ćete lako naštimati bubanj da se ponaša baš onako kako želite. Kada se poderu, lako ih mijenjate. Surge činele su posebna priča, izrađene su od jedinstvene legure na način kako se izrađuju i akustične činele, sa super korisnim trigerom za štopanje crash i ride činele. Sve ovo zajedno vam zapravo omogućuje da se za tren naviknete na DM10 jer uopšte nema promjene stila sviranja u odnosu na vaš akustični bubanj. I suprotno, također, ako počnete na ovom elektroncu nećete ni osjeiti kada sjednete za akustiči bubanj.
DM10 modul je napakovan nekompresovanim uzorcima najpoznatijih proizvođača bubnjeva.
Dinamika je nešto što također izdvaja DM10 pro od drugih bubnjeva. Svirajte tiše ili jače i semplovi ne da će biti samo tiši ili glasniji, već se mijenja i karakter zvuka i njegov “timbre”. Svaki zvuk ima svoj “timbre”, to je onaj kvalitet koji ga zapravo i čini jedinstvenim i uz pomoć njega razlikujemo različite instrumente. Alesis je ovo nazvao Dynamic Articulation™ i vjerujte nam da je jako bitna stavka u produkciji kvalitetnih bubnjarskih zvukova.

Na kraju, ostaje samo da dođete u Artist i probate ovaj nevjerovatan komad bubnjeva. Možda baš Alesis DM10 Pro bude onaj vjetrić u leđa koji će vas usmjeriti na bubnjarsku karijeru.


 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  23.02.2011  
     
Dve dobre vijesti, bez loše :: Allen & Heath XONE kontroleri po novim cijenama
 

Allen Heath je odlučio da obraduje sve one koji svakodnevno pregledaju internet stranice tražeći odgovarajući DJ mikser/kontroler/audio interfejs.
Allen & Heath Xone 1D, 2D, 4D i DX su od sada dostupni samo u novoj crnoj boji i to po znatno nižim cijenama nego ranije.
I to nije sve!
Navikli smo da uglavnom dobijamo jednu dobru, pa onda drugu lošu vijest. Ovaj put su obe dobre iz Artista. Globalno sniženje Xone kontrolera i rođendansko ARTIST sniženje od 13% čini da svoj kontroler dobijate po najnižoj mogućoj cijeni – NA PLANETI!


XONE:1D stara cijena 599,- > nova cijena 499,- > cijena sa Artist 13% popustom 434,-


XONE:2D stara cijena 1222,- > nova cijena 1111,- > cijena sa Artist 13% popustom 967,-


XONE:4D stara cijena 3999,- > nova cijena 3444,- > cijena sa Artist 13% popustom 2996,-


XONE:DX stara cijena 2363,- > nova cijena 1944,- > cijena sa Artist 13% popustom 1691,-

Ne zaboravite: Artist rodjendanski popust vrijedi do petka 13. maja 2011.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  21.02.2011  
     
Rode kondenzatorski trio NTK, NT4, NT6 na eXtrass
 

Od Rode mikrofona smo navikli dobijati samo fine i kvalitetne stvari. Kondenzatorski trio NTK, NT4, NT6 pokriva više polja snimanja. Live, studijsko (TV), stereo, vokal, gitare i drugi instrumenti, horovi, cijeli orkestri...Artist BiH podržava sve one koji žele da urade dobar posao i snime kvalitetan ton. Na eXtrass listi se nalaze ova tri mikrofona po nevjerovatnim cijenama.

Rode NT 6


Rode NT4


Rode NTK


Pogledajte ostale artikle na eXtrass listi

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.02.2011  
     
Novo na eXtrass :: slušalice
 

U najnovijoj Artistovoj akciji nalaze se Shure SE420 i SE530 vrhunske in ear slušalice koje su do jučer bile pristupačne samo onima sa dubljim džepom.
Extrass cijena dovela je SE420 i SE530 u nepravednu borbu sa konkurenstkim sluškama koje nisu dorasle izradi i kvaliteti tona ova dva Shure modela. Potpuno definisani bas, srednji i visoki frekvencijski opeg.
Sa druge strane imamo i full size slušalice koje su na eXtrass listi. Nemačka kompanija Ultrasone je najpoznatija po proizvodnji audio dodatne opreme. Modeli PRO 2500 i HFI 680 su na listi za šoping ovaj put i usrećiće svakoga ko je u potrazi za viskokvalitetnom izradom, transparentnim tonom i udobnošću za dugotrajanu upotrebu.

Evo detalja o modelima... klikni

Ultrasone HFI680

Ultrasone Pro 2500

Shure SE420 Sound Isolating Earphones

Shure SE 530 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.02.2011  
     
Event Opal :: monitori dekade u Artist-u
 

Beskompromisna izrada i dizajn. Jedini studijski monitori koji su zadnjih 10 godina napravili totalnu pometnju u visokoj klasi studijskih monitora, OPAL sa ponosom nosi epitet " monitor of the decade" po izboru britanskog časopisa "Future Music", u konkurenciji sa takvim veličinama kao što je Focal, ATC, Equator Audio i Quested! Epiteti za ovog "monstruma " idu tako daleko da je Mix Magazine napisao :"...imali smo osjećaj da sjedimo ispred najvećeg seta bubnjeva, a ne u kontrolnoj sobi... Jednostavno smo zaboravili da sve što čujemo dolazi iz ovih nevjerovatnih monitora... Brutalna preciznost, koja nas je ostavila bez teksta..." Artist je izuzetno ponosan što ima ove "dragulje" i to prvi u ovoj našoj hemisferi!

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  08.02.2011  
     
Nove Dynacord Corus Evolution kutije
 

Nova Corus Evolution serija zvučnika sa drvenim kabinetima daje mnogo snage i odlikuje ih dobra akustika, ali ovaj put i primamljiva cijena. 12", 15", 2x15", sub15", sub18" i sub 2x18" je raspoloživo za kreiranje vašeg razglasa.

Ovu seriju zvučnika odlikuja izuzetna snaga i visok SPL. Akustične karakteristike su veoma dobre, a cijena je također ispala atraktivna.

Snaga kutija:
C 12.2 (500W continuous / 2000W peak)
C 15.2 (500W continuous / 2000W peak)
C 25.2 (1000W continuous / 4000W peak)
sub 1.15 (500W continuous / 2000W peak)
sub 1.18 (500W continuous / 2000W peak)
sub 2.18 (1000W continuous / 4000W peak)

SPL se penje do vrtoglavih 138dB na C 25.2 i sub 2.18.

C 12.2
C 15.2
C 25.2
Sub 1.15
Sub 1.18
Sub 2.18

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  04.02.2011  
     
Akai MPK Mini Laptop Production
 

Akai MPK Mini Laptop Production je idealan za producente i muzičare koji su mobilni. Brzo ukucavanje nota i fraza uz dodatke poput Arpeggiator-a sa detaljnim podešavanjem koraka je sa MPK mini Laptop Production klavijaturom postalo stvarno lako.

MPK mini radi u plug-and-play režimu sa Mac i PC i ne zahtjeva driver instalacije niti dodatno napajanje iz mreže. Ima 4 memory banke za programiranje i poziv podešavanja koja ste prilagodili odgovarajućem software-u. Software editor dozvoljava brzo mapiranje kontrola MPK minija.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  01.02.2011  
     
Peavey Vypyr :: treća godina za redom
 

Od 2009. godine kada na samom početku postala hit, Vypyr serija se ne skida sa naslovnica magazina koji se bave recenzijama muzičke opreme. Peavey Vypyr sa svojim bataljonom gitarskih pojačala u rasponu od 15W kućnog komba, pa sve do 120W cijevne glave za stadione pokriva potrebu svakog gitariste koji u svojoj svirci treba modeliranje tona kako bi pokrije razne muzičke stilove.
Čak i mali 15W kombo uz pomoć dokazane TransTube tehnologije uspijeva da preko 8“ zvučnika dočara kako zvuče ozvučena velika pojačala.


Da sva ova priča ima jaku podlogu, svjedoči to da je Peavey treću godinu za redom osvojio nagradu „Amplifier Line of the Year“ u Musical Merchandise Review (MMR) magazine’s annual Dealers’ Choice Awards u prevodu „pojačala godine“ po magazinu „Musical Merchandise Review“ koji se bavi recenzijama muzičke opreme i to po odabiru trgovaca. A ko najbolje zna ta gitaristi žele? Pa oni koji svakodnevno razgovaraju sa njima telefonom i dopisuju se mailom i odgovaraju im na beskrajna pitanja oko opreme, kvalitete i cijene.

Podsjećamo vas na ponudu iz Peavey Vypyr serije.
Vypyr 15Vypyr 30Vypyr 75
Vypyr 100Vypyr 60Vypyr 120
Samo nebi Peavey bio Peavey kda nebi imao još iznenađenja.

Trgovci muzičkim instrumentima su ponovo glasali " 6505 Plus 112 je najbolje Novo gitarsko pojačalo u 2010. godini, objavljuju Music & Sound Awards 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.01.2011  
     
Novi OS 2.0 za Kurzweil PCLE i PC3 klavijature.
 

Kurzweil nas je još jednom pozitivno iznenadio. Korisnici PCLE linije proizvoda su dobili mogućnost upisivanja novog operativnog sistema 2.0 koji nije samo šminkanje postojećeg već promjene koje će značajno uticati na mogućnosti vašeg instrumenta. Prvo i najvažnije, OS 2,0 daje korisnicima pristup procesoru gotovo na istoj razini programabilnosti kao i u PC3. ROM zvukovi se sada mogu se uređivati i spremiti za vašu upotrebu. Pokazujući naše opredjeljenje za osvježavanju mogućnosti upotrebe klavijatura , OS 2.0 pruža podršku za unos zvukova sa programa K serije programe (osim semplova). Korisnici PC3 proizvoda su takođe u mogućnosti da upišu V2.0 operativni sisteme koji im omogućuje novih 200 preseta.Jedna od glavnih promjena je prikaz mijenjanja vrijednosti prilikom upotrebe kliznog ili kružnog potenciometra.Tu su i promjene u samom procesoringu zvuka u koji su dodati novi V.A.S.T. oscilatori sa mogućnošću editovanja. Nove operativne sisteme možete besplatno skinuti sa stranice.
http://www.kurzweil.com/Product.php?product=206&tab=downloads

Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.01.2011  
     
Rode Matched Pair - upareni mikrofoni
 

Stereo snimanje - upareni mikrofoni

Da bi uspjeli ostvariti kvalitetnu stereo zvučnu sliku kod stereo snimanja jako je bitno da mikrofoni koje koristite budu "upareni".
To znači da su karakteristike (osjetljivost, polarni obrazac, frekventni odziv) dva mikrofona isti, odnosno da je tolerancija razlika u karakteristikama jako mala.

Čak i najmanje razlike mikrofona u polarnom obrazcu ili frekventnom odzivu kod "X-Y pair" stereo snimanja će imati negativan učinak na stereo sliku. Zato je jako bitno da se koriste fabrički upareni mikrofoni.

Zbog toga nam Rode izlazi u susret sa ručno odabranim, uparenim NT1-A mikrofonima kod kojih je razlika u osjetljivosti tek 0,04 dB po Volt/Pascalu. Za cijenu se brine Artist.


Ceritifikat koji Rode izdaje uz svoje uparene mikrofone NT1-A 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.12.2010  
     
Paiste Alpha Brilliant :: nova serija činela
 

Paiste je poznat na tržištu činela kao firma koja nudi visoki kvalitet po fer cijenama. Ne morate potrošiti čitavo bogatstvo da bi imali pouzdane činele. Upravo je Alpha Brilliant uz pomoć Artist-a i naših promo cijena postala visoka klasa po niskoj cijeni.


Za sada u ovoj sjajnoj varijanti imamo medium crash 14", 16", 17" china 14" i 16" i metal edge hats 14".

Pogledajte sve Paiste činele u kategoriji promo klikni ovdje za najbolje cijene.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  20.12.2010  
     
Nova Rocktron Boutique serija gitarskih pedala
 


Nova serija gitarskih pedala od Rocktrona pored odličnog tona donosi i novi cool dizajn. Aluminijumska kućišta sa leserski rezanim motivima će ih sigurno zauvijek okarakteristai kao upadljive i prepoznatljive u moru pedala na svjetskom tržištu.
U sve pedale su ugrađeni true bypass sa klasičnim adapterskim ili baterijskim 9V napajanjem.
Ono šta je jako bitno je da je u ovoj seriji zapravo nema pedale koja djelimično zadovoljava korisnika. Ton je izuzetno kvalitetan i može se porediti sa mnogi skupljim pedalama.
Redovna cijena 222.-KM a PROMO CIJENA je 188.-KM

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  13.12.2010  
     
TC Helicon Voicelive :: Revolucija u performansama za svakog pjevača
 

VoiceLive Touch je savršen pratilac za bilo kojeg pjevača, bilo da se
radi o pjevanju uživo ili snimanju u studiju. Nevjerovatno lako se može
montirati na mikrofonski stalak ili staviti pored kompjutera, i bice tu za
vas kada vam je potreban, za bilo koju situaciju.Kombiniujući već legendarne TC Electronic vokalne efekte koji su preuzeti
sa Voice Live 2, izmedju ostalog reverb, delay, µMod, Hard tune, doubler ,
VLOOP ™ performanse ( prvi vocal looper), fanasticne vocal harmonije koje
mozete kontrolisati preko gitare, Midi-ja , aux-a i jedinstveni “touch”
display , VoiceLive Touch je uistinu prvi “ instrument” za tvoj glas.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  11.12.2010  
     
BEHRINGER EUROPORT EPA900
 

Ultra-kompaktni 900-Watt, 8-kanalni portabl razglasni sistem. Sistem posjeduje 8-kanalni mikser sa efekt procesorom i sistemom za suzbijanje mikrofonije.
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  10.12.2010  
     
Behringer AKTIVNI Bass
 

Nemate dovoljno basa , a nemate dovoljno novca?
Behringer nudi riješenje za Vas. Aktivni bas zvučnici iz D serije su pravo riješenje za Vas.Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  02.12.2010  
     
Alesis Performance Pad :: lak način da bubnjate
 

Alesis Performance Pad je izuzetno dobro izrađen, svirljiv i u isto vrijeme je lak za upotrebu. Kao da su imali za cilj da muzičku produkciju ritmova približe širokim muzičarskim masama. Nema razloga da ne ga i vi oprobate u Artistu, mi ćemo se još pobrinuti da cijena bude domaćinska.
Alesis Performance Pad

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  23.11.2010  
     
:: STAGE ROCKER :: Kurzweil SP4-7
 

Novi model Kurzveil klavijature je stigao u Artist!!!
Mlađi brat od SP3X-a.Nekada Vam se neda nositi klavijaturu sa 88 tipaka , a niste ni ludo zaljubljeni u "Hammer" tipke . A razlika u cijeni je takođe primamljiva.
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  22.11.2010  
     
GHS strings :: žice po svačijoj mjeri
 

GHS strings oduvijek visoko kotiraju kada su u pitanju žice za gitare. Ovaj put uz redizajnirano pakovanje za maksimalnu zaštitu predstavljamo i novitete David Gilmour signiture blue i red setove kao i BoomersTNT 10-52.
GHS strings
Vintage Bronze za akustičnu gitaru je dokazana kombinacija za bogat i topao vintage ton. Na svom putu od GHS-ovih britkih i svijetlih do blagih i zrelih tonova kroz serije žica, Vintage Bronze sa nalaze malo preko pola puta.
Boomers® najpopularnije GHS žice. Dizajnirane za Heavy Metal, Rock, Country, Blues and Pop stilove. Ovaj put i za low i drop štimove modernih gitarista koji ne žele da izgube tenziju bez obzira na nizak štim.
David Gilmour Signiture setovi red i blue - Gilmour-ova veza sa GHS Boomers počinje davne 1979, kada ih je stavio na gitaru za Pink Floyd-ov "The Wall" projekat. GB-DGF za njegov i vaš Fender Stratocaster (Blue), GB-DGG za njegov i vaš Gibson Les Paul (red)

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  15.11.2010  
     
Novi Line 6 HD modeling :: HD300, HD400, HD500
 

Već duže vrijeme Line 6 oduševljava gitariste širom svijeta svojim modeliranjem gitarskog tona. Ko je god probao Line 6 Pod u bilo kojoj verziji, a ima ih dosta, mogao je samo reći da je izuzetno interesantan i koristan.
Sa novim HD300, 400 ili 500 Line 6 daje još više pažnje najsitnijim detaljima gitarskog tona, da bude baš onakav kakvog ga gitarista očekuje, sa puno više DNA gitarskog pojačala nego što je slučaj sa starijim modelima.
Probajte novu seriju POD HD u Artist-u. Revolucionarno HD modeliranje sa 16 HD modela pojačala, ugrađeni tuner, velika paleta zvukova, M-klasa efekata (Line 6 M9, M13 modeleri), do 8 simultanih efekata, ugrađeni looper, fenomenalna kontrola, sveobuhvatan Input Output, jednostavan za korištenje, fleksibilno rutiranje signala , dual tone, USB: snimanje, uređivanje, organizacija, građen kao tenk… Da li je potreban još i jedan razlog da dođete na probu?
POD HDPOD HDPOD HD

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  17.09.2010  
     
Sonitus akustični materijali
 

Stigli su Sonitus akustični materijali. Pored nekoliko standardnih i najviše traženih apsorbera, dobili smo i spužve za bass bubnjeve Sonitus Kicker. Potpuno smo spremni smo za skupljlanje viška neželjenih frekvencija.

sonitus akustični materijali

Klikni ovdje i pogledaj listu Sonitus akustičnih materijala koji su u Artist ponudi.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  09.09.2010  
     
Allen & Heath Zed10 serija :: idealan za male bendove
 

Ono šta je najbolje kod Allen & Heath Zed-a 10 je što je kao prvo izrađen izuzetno kvalitetno, malih je dimenzija i veoma lak za upotrebu, a da pri tome ne gubi ni malo na kvalitetu tona. U Zed10 je zapravo mikser namijenjen manjim bendovima, jer ima tačno onoliko dodataka koliko za bend sa gitaomu, basom, dva glasa, klavijaturom i električnim bubnjem treba.

Photobucket

I da sva priča oko Zed10 bude upotpunjena, kao šlag na tortu, Allen & Heath nisu škrtarili i ugradili iste digitalne algoritme efekata koje ugrađuju u miksere koji su 150 puta skuplji od Zed10.

A sa USB out digitalnim interfejsom se upustite u studijsko snimanje "traku po traku".

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  24.08.2010  
     
Godin arsenal u Artistu
 

Mi u Artistu svakodnevno vodimo brigu da vam ponudimo dosta kvalitetnih i lijepih instrumenata. Što više to bolje. Ipak, nekada iznenadimo i sami sebe.
Arsenal "Godin" i "Seagull" gitara koji je trenutno izložen u Artistu privući će pažnju bilo kojeg gitariste. Od klasičnih najlonskih Godin Multiac koji su isporučivi u raznim varijantama, pa preko nekoliko modela Seagull ozvučenih akustičnih gitara i tako sve do novih električnih modela Godin gitara koji pokrivaju sve i jedan mogući muzički stil i daju maksimalan ton i užitak bez obzira da li izvodi uživo ili u studiju.
Posjetite Artist i tražite svoj model na probu.
A posebno smo posvetili pažnju na cijene, tako da većinu modela možete kupiti po promo cijenema koje su više nego povoljne.
Photobucket

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
  27.07.2010  
     
Washburn Riff takmičenje završeno! Prva nagrada ide u Banjaluku
 

Prvo mjesto na Washburn Riff takmičenju svojio je Aleksandar Bjelošević iz Banjaluke. Pobjednički video klip sniman je u Artistu u Banjaluci krajem proljeća. Sve do 16. jula bilo je moguće glasati i u kombinaciji sa glasovima žirija smo došli do ovogodišnjih najboljih riffova. Aleksandre čestitamo!!!A dominacija naših gitarista je primjetna, od 14 ukupno nagrađenih čak šestorica su iz Artist BiH kuhinje. Momci su stisnuli petlju, kod nas snimili klip i isplatilo se svima, a pogotovo Aleksandru koji je osvojio Washburn USA Custom Shop gitaru.

 
  Nazad na vrh straneNazad na vrh strane
 
     
.
 
 
 
 
Prijavite se na našu
mailing listu. Budite
obavešteni o najnovijim
artiklima, specijalnim
ponudama i sniženjima!
PrijaviPrijavi
 
   
  Ostavite svoje podatke i
registrujte se za besplatno
slanje naših kataloga.
 
  RegistracijaRegistracija  
   
  Svi artikli kupljeni u
Artist Systems-u imaju
garanciju od godinu dana
i zagarantovan servis.
 
  Garantni listGarantni list  
   
   
   
  Za sva pitanja i dodatne
informacije kontaktirajte
nas mailom ili pozovite
011 3471 465
 
  KontaktKontakt  
 
   
 
User ID:
Password:
 
         
www.musicexports.com
 
Artist Systems - Profesionalna audio oprema i muzicki instrumenti
                 
     
absolut1.com