fbpx
Artist d.o.o. - Muzički Instrumenti, razglasi, studijska oprema...

Pozovite nas

051 370 627
033 206 298

Tokom cijele godine gitare dolaze, odlaze i ponuda u našoj gitarskoj sobi se konstantno mijenja. Ali tu je uvijek nekoliko komada koji se svojim karakteristikama ističu, imaju neku specifičnost koja im daje neku prednost kod određene grupe gitarista.
Predstavljamo vam pet gitara do 1000 KM koje bi vam mogle biti interesantne i koje biste mogli probati u Artistu.

 

1. Mooer GTRS S800 Intelligent Guitar

 

Cijena 977 KM Pogledajte ponudu u Artist d.o.o.

Finalizirani zvuk električne gitare bez potrebe za procesorom, bez pedala, bez puno kablova i adaptera. Gitara jednim kablom direktno u razglas!

 

GTRS S800 ukratko:

 • Moderni koncept električne gitare sa ugrađenim gitarskim procesorom (ugrađen u tijelo gitare)
 • Stratocaster tip gitare sa Alnico V pikapima u H/S/S konfiguraciji
 • Tijelo američka lipa, vrat jednodijelni javor, 22 praga, 12″ radijus rosewood fretboarda
 • Na gitari moguća pohrana i prozivanje četiri bojem bez footswitcha direkno enkoderom na gitari
 • GTRS app za iOS i Android koja omogućava detaljno podešavanje procesora i kontrolu tokom svirke
 • Ugrađena 4000mA baterija obezbjeđuje rad od 10 sati

 

Koncept gitare u koju je ugrađen kompletan gitarski procesor nije najnovija ideja, ali malo kome je pošlo za rukom da zvuk zaista bude na ovako visokom nivou. Zapravo, iako se čini kao eksperimentalni koncept, GTRS S800 gitara  je odlično finaliziran instrument za gitariste koji svirci pristupaju iz ugla funkcionalnosti i najjednostavnijeg mogućeg rješenja za ton na bini.

Sve šta trebate uz GTRS S800 je smartphone telefon za kontrolu GTRS aplikacije (za iOS i Android) i jedan kabl. U tijelo gitare je instaliran digitalni procesor koji u potpunosti eliminiše potrebu za gitarskim podnim (ili bilo kojim drugim) procesorima i pedalama. Sama gitara pamti 4 izabrana preseta i možete ih prozivati enkoderom direktno na gitari. Ugrađena 4000mA baterija obezbjeđuje rad od 10 sati (15 sati u stand-by režimu).


 

2. Schecter C-6 Plus See-Thru Cherry Burst

 

Cijena 745 KM Pogledajte ponudu u Artist d.o.o.

C-6 Plus spada u pristupačniju Deluxe seriju i predstavlja jednu od najboljih gitara koje tržište može ponuditi u ovoj cijenovnoj klasi.

 

C-6 Plus ukratko:

 • Schecter gitara u povoljnoj budžet klasi za početnike
 • Dva Schecter Diamond Plus pikapa, humbackeri
 • Tijelo od lipe sa See-Thru Quilt maple finišem
 • Vrat od javora sa 24 X-jumbo praga na rosewood prstohvatu
 • Schecter fiksni Tune-o-matic bridge i mašinice

 

Tijelo je izrađeno od drveta lipe (BASSWOOD) koja daje odlične tonske karakteristike bez podizanja cijene instrumentu. Gornja ploča sa šarama Quilted Maple figuriranog javora koja je zapravo print, ali s obzirom da je funkcija čisto kozmetička, takođe omogućava da ovaj sjani instrument ostane u niskoj cjenovnoj klasi.

Dva Schecter Diamond Plus HUMBACKERa zvuče utegnuto, agresivno i bez problema zadovoljavaju gitariste koji traže agresivniji ton od svog instrumenta. Jednostavna TUNE-O-MATIC kobilica sa STRINGS-THRU sistemom postavljanja žica kroz tijelo omogućava stabilnost i kod agresivnog sviranja, a i omogućiće eksperimentisanje sa spuštenim štimovima i debljim žicama za moderne ROCK i METAL tonove.


 

3. Vintage ICON V100 MRTSB

 

Cijena 855 KM Pogledajte ponudu u Artist d.o.o.

Kultni Les Paul dizajn sa fantastičnim “Distressed” finišom. Vintage ICON serija ima šmekerski “istrošeni” finiš kao da je gitara već decenijama na turneji

 

Vintage ICON V100 MRTSB ukratko:

 • Klasični Les Paul dizajn sa fantastičnim Distressed finišim starog instrumenta, prava Rock gitara
 • Dva Wilkinson MWVC Double Coils pikapa, humbackeri
 • Tijelo od mahagonija sa maple top gornjom pločom javora
 • Vrat od mahagonija, rosewood prstohvat
 • Wilkinson Tune-o-matic bridge i Wilkinson Deluxe WJ44 mašinice
 • Flame maple finiš tijela sa satenskim lakom

 

Ova gitara ima izgled instrumenta koji je proživio bar pola vijeka na turneju. “Relikovanje” gitara je postala umjetnost za sebe, a na ovom Vintage Les Paul-u imate privilegiju da budete vlasnik istog za mnogo manje novca koliko inače koštaju gitare koje su na ovaj način obrađene.

Vintage Icon V100MRTSB je kultnog Las Paul dizajna sa tijelom izrađenim od mahagonija koji je zbog punog tona tipični izbor za tijelo Les Paul gitara. U gitaru je ugrađen hardver i elektronika brenda Wilkinson koji su svoj brend pozicionirali visoko u srednjem cjenovnom rangu izuzetno kvalitetnih dijelova za gitare.


 

4. Vintage ReIssued V6VW

 

Cijena 797 KM Pogledajte ponudu u Artist d.o.o.

Ako bi neko organizovao takmičenje popularnosti oblika, Stratocaster bi definitivno pobijedio – ovo je sinonim za dizajn električene gitare za mnoge gitariste

 

Vintage ReIssued V6VW ukratko:

 • Klasični Stratocaster dizajn
 • Tri Wilkinson WVS Alnico V single-coil pikapa
 • Tijelo Alder (joha), “bolt-on” konstrukcija
 • Vrat od javora, rosewood prstohvat
 • Wilkinson Wilkinson WVC vibrato bridge bridge i Wilkinson WJ55 E-Z Lok mašinice
 • Finiš tijela visoki sjaj, Vintage White boja

 

ReIssued serija Vintage električnih gitara predstavlja višedecenijsku zaostavštinu kultnih modela, a u slučaju V6VW to je legendarni Stratocaster oblik. Tijelo je izgrađeno od američkog Alder drveta (joha) koje globalno važi kao idealan izbor za Strat zvuk single-coil magneta. Za ton gitare zadužena su tri Wilkinson WVS Alnico V single-coil pikapa, usvirani za šmek zvuka 60ih, a kako su u pitanju Alnico V magneti izlaz je nešto jači za i za modernije gitariste. Vintage ReIssued V6 je gitara za svakog istinskog ljubitelja rock i blues muzike.

Radijus prstohvata je 10” što blago naginje prema (za Strat) modernim ravnim, a na njemu je 22 medium jumbo praga koji zajedno sa ovim daju ugodan osjećaj u ruci, jer se gitara može setupovati sa dosta niskom akcijom.


 

5. Blackstar Carry-on PRO gitara

 

Cijena 575 KM Pogledajte ponudu u Artist d.o.o.

Umanjeni instrument sa zvukom i osjećajem koji vam neće ništa uskratiti, baš kao na gitari punih dimenzija.

 

Blackstar Carry-on PRO:

 • Mala električna gitara (Travel) za profi gitariste.
 • Visokokvalitetni materijali je čine legitimno profesionalnom travel gitarom
 • Split-coil polovljenje Mini humbacker pikapa u single-coil pikap
 • String through body sistem žica, 1:14 odnos mašinica za fino štimanje
 • Gitare su finiširane sa ozbiljnim detaljima poput visokokvalitetnog laka, binding ivicama oko tijela, troslojni pickguard
 • 12-54 žice približavaju u tenziju i osjećaj kao na gitarama standardne veličine. Možete eksperimentisati sa debljinom žica, ovo je preporuka graditelja u Gordon Smith Guitars UK

 

Svakom gitaristi je bar jednom došao dan kada je morao na put, a baš u tom trenutku je imao inspiraciju za vježbu ili komponovanje. Kada završite sve obaveze u posjeti drugom gradu u hotelskoj sobi ili „stanu na dan“ bi bilo idealno uzeti instrument i svirati. Samo, ponijeti svoj instrument nije uvijek moguće, prvenstveno zbog dimenzija i vrste prevoza. Carry-on travel gitarski set rješava problem. Umanjeni instrument sa zvukom i osjećajem koji vam neće ništa uskratiti, baš kao na gitari punih dimenzija.

Carry-on Travel gitara sadrži mini humbacker pikap koji možete podijeliti da radi kao single-coil. Gtara je dizajnirana u Gordon Smith Guitars UK, pa možete biti sigurni da dobijate instrument sa ozbiljnim karakeristikama čak i ako ste napredan gitarista.


 

Pogledajte još:

0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaNastavite kupovinu