fbpx
Artist d.o.o. - Muzički Instrumenti, razglasi, studijska oprema...

Pozovite nas

051 370 627
033 206 298

Schecter California Classic – gitare Made in Japan

05.05.2023. | Artist ponuda

Istok u susretu sa zapadom – nova Schecter California Classic serija od japanskih graditelja

 

Ako postoji nešto što gitarista voli da zna za svoj instrument to je “Made in Japan” porijeklo. A upravo nova Schecter California Classic serija nam donosi nenadmašan majstorluk japanskih graditelja gitara i to ni manje ni više nego baš iz cijenjene Fujigen fabrike, Matsumoto, Japan.

 

Mnoštvo detalja, precizna gradnja i obrada

Nema potrebe specijalno reklamirati umijeće graditelja iz Fujigen fabrike. Višedecenijsko iskustvo gradnje za najveće svjetske bredove računajući i njihove originalne modele govore nam da je Schecter California Classic gitara najvećeg kalibra sa premium osobinama koje su u rangu sa najprestižnijim svjetskim gitarskim brendovima.

 

California Classic u Bengal Fade boji – klikni za više slika

 

Swamp Ash chambered tijelo, Maple TopQulit Maple „kapa“

Izbor drveta za California Classic je u najvišoj klasi. Tijelo je od superlaganog Swamp Ash močvarnog jasena koji je dodatno olakšan komorama (chambered), a na njega je postavljen arch top od drveta javora (maple). Gornji poklopac (cap) tijela je figurirani Qulted Maple javor za nenadmašan izgled gitare.
Japanski majstori su došli do savršenog balansa između tona i mase gitare – topao i bogat ton sa instrumentom male mase koji ima savršen balans u rukama.
California Classic biće dostupna u četiri boje: Bengal Fade, Transparent Sky Burst, Transparent Amber i Charcoal Burst. Plava Sky burst i sive Charcoal burst dolaze sa hardverom hrom boje, dok druge dvije življih Bengal Fade i Amber boja imaju pozlaćenu boju hardvera.

Lagani Swamp Ash je dodatno olakšan bušenjem komora. Superlagana i balansirana California Classic u Transparent Sky Burst boji – klikni za više slika

 

Premium vrat od rebrastog javora, Ebony fretboardStainless Steel pragovi

Vrat California Classic je izgrađen u premium maniru. Egzotični komad flame maple rebrastog javora je iskorišten za masu vrata na koji je postvljen elegantni fretboard od drveta ebonovine. Zajedno su oblikovani u custom C profil koji je debljinom između modernih tankih i vintage punijih vratova. Radijus je na modernijoj strani, ravniji 14“ radijus koji će odgovarati svim naprednijim gitaristima koji sviraju kompleksnije gitarske tehnike.
Ukupnom ugođaju brzog, prestižnog i preciznog vrata doprinose i 22 X jumbo praga od stainless steel nehrđajućeg čelika. Polja fretboarda su obilježena Mother of Pearl dots tačkama i bočnim Luminlay tačkama koje svijetle u mraku.
Dužina skale je 25.5“ inča a širina top nut Graph Tech XL Black Tusq nultog praga je 42mm.

 

Schecter Nouveau 2-Point Tremolo

 

Novodizajnirani Schecter hardver: Nouveau premium bridge i locking tuners mašinice

Na California Classic made in Japan je ugrađen novodizajnirani Schecter Nouveau hardver. Schecter Nouveau 2-Point Tremolo i Nouveau premium locking tuners mašinice sa sistemom zaključavanja žica zajedno omogućavaju neprevaziđen osjećaj stabilnosti štima instrumenta. Fantastičnom balansu i ugodnoj tenziji u soliranju pomaže i tension guide na glavi gitare koji hvata tri najtanje žice.

 

Schecter Nouveau Locking Tuners: pozlaćena boja na Bengal Fade i Amber finišu

 

Schecter USA pikapi: Pasadena Plus humbacker, MonsterTone single, HSS konfiguracija

California Classic dolazi sa Schecter USA Pasadena Plus bridge humbucker pikapom i MonsterTone single pikapima na middle i neck pozicijama.
Pasadena Plus je pravi hardrock humbacker koji isporučuje dosta viših srednjih frekvencija i više output snage, ali ne previše kako bi se zadržao u tonu vintage hardrock karaktera. Moguće ga je pogurati od zvonkih i svijetlih tonova singla u split-coil režimu sve do debelih crunch overdrive tonova kao humbacker.
MonsterTone single coil pikapi na srednjoj i neck poziciji su zapravo prvi istorijski Schecter originalni pikapi. MonsterTone je nasljednik Schecter F500T pikapa koji je usavršio dizajn takozvanog „coil tap“ dizajna gdje iz jednog single coil pikapa na neck poziciji dobijamo dva tona – oštar i svijetao, te pun i jak. Srednji pikap je reverse obratno namotan kako bi isporučio hum-cancelling ton bez šuma u kombinaciji sa drugim single-om.

 

 

Dvije push-pull kontrole: split-coil + coil-tap, 5-stepeni selektor

California Custom pikapi imaju mnoštvo kontrole. Za tri pikapa dodat je 5-stepeni selektor magneta koji kombinuje bridge-middle-neck pozicije, ali dobili smo i dva dodatna push-pull prekidača na Volume i Tone potovima.
Jedan je za polovljenje bridge humbackera u single-coil pikap, a drugi je za takozvani coil-tap koji zvuk neck singla daje u dvije verzije – topliji i oštriji. Na taj način California ima 9 tonskih kombinacija pikapa, plus Tone pot za dodatno bojenje i Volume blendu za dodatnu dinamičku kontrolu izlaza gitare.

 

Kape potova sa push-pull mehanizmom: coil-split i coil-tap za proširene tonske mogućnosti. Charcoal burst boja

 

Premium Vintage Tweed drveni kofer

Schecter California Classic dolazi u premium Vintage drvenom koferu presvučenom sivim Tweed materijalom. Unutrašnjost je postavljena mekom plišanom sivom postavom koja će „kaliforniju“ držati ugodno i sigurnom.

 

Savršen drveni Vintage Tweed kofer: California Classic dolaze u ovom premium koferu
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNastavite kupovinu