Artist d.o.o. - Muzički Instrumenti, razglasi, studijska oprema...

Pozovite nas

051 370 627

Mission LX MKII – HiFi zvučnici sa pedigreom

by | 15.08.2022. | Artist ponuda

Sa preko 40 godina britanskog HiFi iskustva i bogatog naslijeđa, LX MKII serija predstavlja neprekidnu težnju Mission kompanije za poboljšanjem iskustva audiofilskog slušanja muzike. Tako se najnovija LX serija pridružuje višestruko nagrađivanim Mission zvučnicima iz QX i ZX serije.

“Inverted Driver Geometry”, Mission zaštitni znak

Kao i ostali Mission zvučnici, LX MKII koristi “Inverted Driver Geometry” kao zaštitni dizajn Mission kompanije (obrnute pozicije visokotonca i bass drajvera). Pozicioniranjem visokotonca ispod bass/mid drajvera postignuto je da zvučni talasi visokotonca do glave slučaoca dolaze bolje poravnati sa bass drajverom. Ovaj princip poboljšava „usklađivanje vremena“ između drajvera što je jedna od esencijalnih karatkeristika svakog kvalitetnog HiFi zvučnika.

Mission LX-3 MKII u tri dostupne boje: black, white i walnut

Jedinstven u svojoj cijenovnoj klasi, ovakav dizajn, uz precizno podešenu Linkwitz–Riley skretnicu, omogućava bolji odziv tranzijenata i zapanjujuće detalje koji uveliko poboljšavaju ugođaj slušanja muzike.

DiaDrive System – fiber kompozitni drajver

Optimizovani tokom stotina sati slušanja od strane Mission-ovog audio dizajnera, Peter Comeau-a, LX MKII dobili su inovacije iz premium ZX serije, a to je fiber akrilni materijal korišten za izradu drajvera. Po svojoj prirodi, akrilična vlakna se malo habaju i nude delikatne zvučne i vizuelne osobine. Boljeg su “krutost/masa” odnosa od uobičajenih materijala što za rezultat daje uglađen odziv frekvencija i manje neželjne rozonancije. Membrana drajvera bez šavova ima povećanu površinu kontakta sa zavojnicom zvučnika što doprinosi velikoj efikasnosti. Ovakav sistem drajvera na LX MKII seriji daje fantastične rezultate kada je u pitanju brzina odziva, snaga i čistoća zvuka.

Napredni dodaci: difuzorski okviri drajvera


Iako je tehnologija razvijena za skuplje modele zvučnika (ZX, QX) i LX MKII serija ima koristi od ovih Mission izuma. Nazubljeni (rebrasti) okviri oko drajvera pomažu u raspršivanju neželjnih ranih refleksija, što znači da dodatno poboljšavaju čistoću i pomažu dati realističan ton.

Kompletan dizajn kabineta je zasnovan na naprednom 3D laserski vođenom modeliranju kako bi dobili što manje neželjnih prizvuka iz unutrašnjosti zvučnika. Ovako “zadenfan” i čvrst kabinet garantuje nekolorisan zvuk muzike koja će biti na repertoaru.

Izaberite model koji će najbolje odgovarati vašim zahtjevima i veličini sobe

Mission LX MKII serija se sastoji od devet modela, tri više od prethodne generacije predstavljene 2016. Imamo tri standmount zvučnika (LX-1, LX-2, LX-3 ), tri samostojeća podna (LX-4 , LX-5 , LX-6 ), dva “Home cinema” centralna zvučnika (LX-C1 , LX-C2 ) i “3D surround” zvučnik (LX-3D Surround).

Međusobno se razlikuju po zapremini, frekvencijskim odzivu u basovima i snazi pojačala za koja su predviđeni. U zavisnosti veličine sobe i generalno zahtjevima korisnika, možemo izabrati odgovarajući model za svaki scenario.

Kompletna Mission LX MKII porodica na okupu


LX MKII je oličenje vrhunskog HiFi zvučnika sa materijalima, kvalitetom gradnje i pametnom tehnologijom koje biste poistovjetili sa skupljim modelima. Šta god da slušate od muzike, LX MKII će je reprodukovati precizno, vjerodostojno i sa nafinijim detaljima garantujući maksimalno uživanje.

Share This
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNastavite kupovinu