fbpx
Artist d.o.o. - Muzički Instrumenti, razglasi, studijska oprema...

Pozovite nas

051 370 627
033 206 298

Pitanje/problem

Moj GLX-D sistem ima loš domet. Ako počnem hodati po prostoru i čim se približim nekom uglu sobe, počne da prekida signal i zvuk se gubi.
Mogu li ovo popraviti?

Odgovor

GLX-D dijeli isti frekvencijski opseg kao i 2.4 GHz WiFi oprema za internet, i zbog toga jaki bežični ruteri i WiFi oprema koja se nalazi u blizini vašeg GLX-D sistema može uzrokovati probleme.

Najefektivnije rješenje, za početak, je da udaljite WiFi opremu od vašeg Shure GLX-D sistema što je više moguće. Takođe, WiFi oprema se može programirati da koristi isključivo 5 GHz pojas, ili da se drži specifičnog 2.4 GHz WiFi kanala, suprotno od rada na “auto” podešavanju koje omogućava da se kanali prebacuju samostalno.

Preporuka je da se izabere kanal 1 ili kanal 11 (na WiFi ruteru), ukoliko se ne može izabrati rad na samo 5 GHz pojasu.

Sljedeći koraci takođe poboljšavaju iskustvo rada sa GLX-D:

 • Ažurirajte svoj GLX-D sistem na najnoviju firmware verziju. Ukoliko ne znate kako da to učinite, pozovite nas (Artist, tel: +387 51 370 627) i tražite pomoć od našeg specijaliste za mikrofone.
 • Pozicionirajte GLX-D risiver (bazu) najmanje 3 m (ako je moguće, još dalje) od WiFi rutera u prostoriji i što dalje od ostalih uređaja koji koriste WiFi mrežu (tableta, telefona, laptopa).
 • Koristite GLX-D Grupu 4 (najbolja, zahtjeva firmware 2.0 ili noviji) ili Grupu 2 (dobra).
 • Prvo podesite Wi-Fi opremu (na specifičan kanal, ne na Auto), pa onda skenirajte GLX-D sistemom. GLX-D će izbjegavati WiFi frekvenciju.
 • Pokušajte umanjiti razdaljinu između GLX-D predajnika (ručka mikrofona ili body pack predajnika) i njihovog risivera (baze).
 • Koristite UA846Z2 Frequency Manger ukoliko imate višestruke GLX-D Advanced risivere.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaNastavite kupovinu